Alerjide Ne Zaman Bellı Olur?
390 görüntüleme
M
Melisa ..
16 Mayıs 2026 12:38
Merhabalar bebeğimde 3 aylıkken ufak kızarıklıklar başladı. Doktor egzama dedı kprtizon krem yatıstırdı sonra tekrar alevlendı hatta dıger bacagına yayıldı. 3.5 aylıkken de beslenme reddi basladı suan 4. Ayımızdayız hala uykuluyken tek besleyebılıyorum. Uyanıkken bıberon ve emmek ıstemıyor. Sanki yerken onunrahatsız eden bırsey var süreklı gaz cıkarıyor.
Ben 2 haftadır yumurtayı kestım bir degısme olmadı. Sımdı 1 haftadır da süt yogurt peynır paketlı gıdaları kestim, eğer alerjısı varsa ne zaman belli eder kendini. Yardımcı olur musunuz?
Alerji doktoruna randevu bulamadım yandal oldugu ıcın suan kendım diyet yapıyorum.
Ben 2 haftadır yumurtayı kestım bir degısme olmadı. Sımdı 1 haftadır da süt yogurt peynır paketlı gıdaları kestim, eğer alerjısı varsa ne zaman belli eder kendini. Yardımcı olur musunuz?
Alerji doktoruna randevu bulamadım yandal oldugu ıcın suan kendım diyet yapıyorum.
M
Melisa ..
16 Mayıs 2026 18:56
Süt arz talep meselesi ve sadece su içmekle alakalı herhangi bir gıda sütü arttırmıyor bence sadece daha yağlı yapabilir bence
E
Elif A.
16 Mayıs 2026 19:45
Insallah azalmaz. Emmedikçe azalıyor gibi gelıyoe bol bol su tületmeye calısıyorum.
M
Melisa ..
16 Mayıs 2026 19:59
Emmiyorsa sağım kendinizi o sür boşalmazsa yeni süt üretimi olmaz giderek azalır sütünüz ya emzirin yada sağım yapın mjtlaka benim bebeğim emmiyor günde en az yedi kez sağım yapmam gerekiyor ki süt azalmasın
Ö
Özge T.
17 Mayıs 2026 10:51
Ama yandal diye açmıyor, sanırım once cocuk doktoruna götürmem gerekecek normalde ozele gidiyordum. Ama ozelde gittiğim yerde alerjı doktoru yok kendı doktorumuzda bu konuda pek fayda sağlamadı.
Aslınca bizim kılo alımımız iyi, 4 aylık ve dogum kılosunun ıkı katına ulastık. Siz alerjınız olmasına ragmen neden besınleri kesmediniz? Süreciniz nasıldı . Biraz detaylandırır mısınız .
Bizim ciltte egzamalar var.
Ve dediğiniz gibi emerken gaz cıkarıyor o gazdan dolayı mı acaba hızursuz olup emmeye devam etmiyor bilmiyorum.
Aslınca bizim kılo alımımız iyi, 4 aylık ve dogum kılosunun ıkı katına ulastık. Siz alerjınız olmasına ragmen neden besınleri kesmediniz? Süreciniz nasıldı . Biraz detaylandırır mısınız .
Bizim ciltte egzamalar var.
Ve dediğiniz gibi emerken gaz cıkarıyor o gazdan dolayı mı acaba hızursuz olup emmeye devam etmiyor bilmiyorum.
M
Melisa ..
17 Mayıs 2026 11:45
Oğlumdaki alerji ek gıda başlayınca ortaya çıktı anne sütünden hiç etkilenmemiş yani benim tüketmem. Şimdi 13 aylık, geçen gün kan testi oldu hala çok yüksek alerjisi ama doktor benden diyet istemedi hiç. Aksine devam etmem lazımmış zaten. Sizde egzama olduğu için farklı bir durum tabi ki. Bir de kilo alımı iyi demişsiniz maşallah o zaman neden ekstra süt sağasınız ki, sağılan ile emilen süt miktarı farklıymış sağınca az çıkıyor diye korkmayın, geçen aylarda ilaç aldım diye ben de sağdım bir kez, az bir şey çıktı mesela ama ben hep emzirerek geldim bu aylara yani, kiloyu ve çişli bezi takip edin yeterli🌷
Evet kılo alımımız ılk 4 ay olarak gerçekten iyiydi. Umarım ek gıdaya kadar iyi ilerleriz. Umarım alerjı cıkmaz cıksa da başedecegız bir sekılfe. Yeterkı cocuklarımız iyi olsun
G
Gamze D.
17 Mayıs 2026 15:08
Bu süreciniz kaçıncı ay başladı. 6. Aydan sonra naısl ılerledınız ek gıda nasıl geçti?
G
Gamze D.
17 Mayıs 2026 15:08
bizimki 2. ay başladı yanaklarında akneler vardı doktor bir aya geçer dedi geçmedi sonra ben bu karın ağrısı gaz olayı çok oluyordu doktora gittik alerjiden şüphelendiğimi söylediğimde kakasında mukus ya da kan olur dedi sık tuvalet yapma egzama vs ben o zaman mukusu tam olarak anlamamıştım sonradan farkettim ve kanda eklenince doktorda artık alerji dedi kaka testi yaptı test temiz çıkınca alerji netleşmiş oldu yani bağırsaklarında bi kanama vs yok alerji dedi tam 5 ay boyunca diyet yaptım mamayıda aptamilin bir maması var süt ürünsüz ondan içirdim hiç denemedik 5 ay boyunca süt ürünü daha sonra ek gıdaya başlayacağımız zaman önce ben sütle bi kek yaptım onu yedim üç gün boyunca o kekten yedim ve emzirdim daha sonra ona sütle pankek yaptım yedirdim sonra yoğurtlu bi börek miydi bir şey yaptım ben yedim sonra ona yedirdim yoğurt çorbası içtim emzirdim sonra ona derken en son ben peynir yedim emzirdim ona yedirdim en sonda yoğurtta açtık kaka takibi gaz takibi döküntü takip ederek ilerledik eğer bir sorun olsaydı iki hafta yine diyet yapacaktım
M
Melisa ..
17 Mayıs 2026 15:34
bizimki 2. ay başladı yanaklarında akneler vardı doktor bir aya geçer dedi geçmedi sonra ben bu karın ağrısı gaz olayı çok oluyordu doktora gittik alerjiden şüphelendiğimi söylediğimde kakasında mukus ya da kan olur dedi sık tuvalet yapma egzama vs ben o zaman mukusu tam olarak anlamamıştım sonradan farkettim ve kanda eklenince doktorda artık alerji dedi kaka testi yaptı test temiz çıkınca alerji netleşmiş oldu yani bağırsaklarında bi kanama vs yok alerji dedi tam 5 ay boyunca diyet yaptım mamayıda aptamilin bir maması var süt ürünsüz ondan içirdim hiç denemedik 5 ay boyunca süt ürünü daha sonra ek gıdaya başlayacağımız zaman önce ben sütle bi kek yaptım onu yedim üç gün boyunca o kekten yedim ve emzirdim daha sonra ona sütle pankek yaptım yedirdim sonra yoğurtlu bi börek miydi bir şey yaptım ben yedim sonra ona yedirdim yoğurt çorbası içtim emzirdim sonra ona derken en son ben peynir yedim emzirdim ona yedirdim en sonda yoğurtta açtık kaka takibi gaz takibi döküntü takip ederek ilerledik eğer bir sorun olsaydı iki hafta yine diyet yapacaktım
Kakamızda normal bizim. Bi kaç gün daha süt ürünü tüketmeyecegım. Sonra tüketim kakasına bakacagım mukuslanma olursa direkt doktora.
M
Melisa ..
18 Mayıs 2026 11:59
Oğlumdaki alerji ek gıda başlayınca ortaya çıktı anne sütünden hiç etkilenmemiş yani benim tüketmem. Şimdi 13 aylık, geçen gün kan testi oldu hala çok yüksek alerjisi ama doktor benden diyet istemedi hiç. Aksine devam etmem lazımmış zaten. Sizde egzama olduğu için farklı bir durum tabi ki. Bir de kilo alımı iyi demişsiniz maşallah o zaman neden ekstra süt sağasınız ki, sağılan ile emilen süt miktarı farklıymış sağınca az çıkıyor diye korkmayın, geçen aylarda ilaç aldım diye ben de sağdım bir kez, az bir şey çıktı mesela ama ben hep emzirerek geldim bu aylara yani, kiloyu ve çişli bezi takip edin yeterli🌷
Ö
Özge T.
18 Mayıs 2026 13:02
Özge hanım ben de emzirerek ilerliyordum ama bugğn bir sağım yapayım deidm emmeyince baktım 20 cc bile süt gelmedi. Siz de de az mıydı sagımda. Acaba sütüm mü kesiliyor
M
Melisa ..
18 Mayıs 2026 13:37
Evet ilaç içtiğim için sağmıştım o zaman oğlum 9 aylık falandı heralde, azıcık bişey gelmişti ama sütüm her zaman yeterliydi yani, ben de şaşırmıştım ama üstünde durmadım. Kilo alımı, çişli bezleri ve emdikten sonra sakinleşmiş hali varsa her şey yolundadır, aksi müdahaleler anneyi yıpratıyor
Ö
Özge T.
18 Mayıs 2026 13:40
Kesınlıkle bu süreçte çok yıprandım. Çişli bezler konusu da kımse net değil, bazı hekımler bir çiş varsa da çişli bez diyor ve 4 5 bez . Bazıları dolacak agır olacak 5 6 diyor. Bizim hergun bezlerımız farklı. Bazen 4 geceki agır oluyor bazen 5 6 hepsi hafif tek cıs vs. Sürkelı tartı kontrolu yapmak da istemiyorum bi ara haftalık yapmaya baslamıstım o kadar takmıstım kii.
Yükleniyor...