Alerjide Ne Zaman Bellı Olur?

388 görüntüleme
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 12:38
Merhabalar bebeğimde 3 aylıkken ufak kızarıklıklar başladı. Doktor egzama dedı kprtizon krem yatıstırdı sonra tekrar alevlendı hatta dıger bacagına yayıldı. 3.5 aylıkken de beslenme reddi basladı suan 4. Ayımızdayız hala uykuluyken tek besleyebılıyorum. Uyanıkken bıberon ve emmek ıstemıyor. Sanki yerken onunrahatsız eden bırsey var süreklı gaz cıkarıyor.

Ben 2 haftadır yumurtayı kestım bir degısme olmadı. Sımdı 1 haftadır da süt yogurt peynır paketlı gıdaları kestim, eğer alerjısı varsa ne zaman belli eder kendini. Yardımcı olur musunuz?

Alerji doktoruna randevu bulamadım yandal oldugu ıcın suan kendım diyet yapıyorum.
S

Sema A. ..

16 Mayıs 2026 14:22
Kendi kendinize diyet yapmamalısınız. Bebeğinizi ve kendinizi boşuna diyete sokma ihtimaliniz var her egzama besin alerjisinden kaynaklı olmuyor. Kaldı ki 1 haftalık diyetin işe yaraması bebekten bebeğe değişir sonuç almak 3 haftaya kadar uzayabilir. En önemli şey bebeğin bütün cildini nemlendirmek ve ona göre şampuan kullanmak. Alerji doktoruna gidebilmeniz için öncelikle çocuk doktoruna gidip ondan kayıt açmasını istemelisiniz çünkü onların yönlendirmesiyşe oluyor. Mama kullanıyorsanız onda da süt ürünleri var. Meme reddi yaşandığı içindrie kendi kendinize yapmayın bunu. Mutlaka doktora gidin. Atopikli bir bebeğin annesi olarak çok geçmiş olsun...
G

Gamze D.

16 Mayıs 2026 14:40
Sema Antal
Kendi kendinize diyet yapmamalısınız. Bebeğinizi ve kendinizi boşuna diyete sokma ihtimaliniz var her egzama besin alerjisinden kaynaklı olmuyor. Kaldı ki 1 haftalık diyetin işe yaraması bebekten bebeğe değişir sonuç almak 3 haftaya kadar uzayabilir. En önemli şey bebeğin bütün cildini nemlendirmek ve ona göre şampuan kullanmak. Alerji doktoruna gidebilmeniz için öncelikle çocuk doktoruna gidip ondan kayıt açmasını istemelisiniz çünkü onların yönlendirmesiyşe oluyor. Mama kullanıyorsanız onda da süt ürünleri var. Meme reddi yaşandığı içindrie kendi kendinize yapmayın bunu. Mutlaka doktora gidin. Atopikli bir bebeğin annesi olarak çok geçmiş olsun...
bizimde alerjimiz vardı yüzünde leke ve en önemlisi kakada mukusla belli ediyor yani kakada parlak sümük gibi şeyler oluyor sık kaka yapıyor gazı oluyor huzursuz oluyor bizde bir de ufak bi kan gelmişti öyle süt ürünleri diyetine başlamıştım 15 gün içinde kakası düzelir demişti doktor kaçak yapmazsam ki düzeldi gerçekten ve süt ürünleirnden olduğunu o şekilde anladık eğer düzelme olmasaydı yumurtayıda ekleyerek kesecektik vs 6. aya kadar diyet yaptım emzirdiğim için doktorum deneyip hatırlatmaya gerek yok bağırsaklara demişti daha sonra da ek gıdada yavaş yavaş açarak geçti o şekilde gerçekleşti bizim
E

Elif A.

16 Mayıs 2026 15:39
Meme reddi varsa orda bir sorun vardır emin olun bebek boş yere bırakmıyor bende de meme reddi oldu ve süt alerjisi çıktı süt alerjisinde meme reddi olurmuş doktorumuz böyle söyledi bizimde gürültülü kaka yoğun vardı emerken gurultusunu duyardım midesinin bağırsağının belki süt alerjiniz vardır ama mamayıda ona göre almalısınız
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:06
Sema Antal
Yanş sadece cildinde egzamalae olup alerjı olmayabılır mi. Beslenme reddi de yasayınca biraz evhamlandım .
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:08
Elif Aydın
Meme reddi varsa orda bir sorun vardır emin olun bebek boş yere bırakmıyor bende de meme reddi oldu ve süt alerjisi çıktı süt alerjisinde meme reddi olurmuş doktorumuz böyle söyledi bizimde gürültülü kaka yoğun vardı emerken gurultusunu duyardım midesinin bağırsağının belki süt alerjiniz vardır ama mamayıda ona göre almalısınız
Bende de emerken aşırı gaz cıkarıyor bacakları çekerek. Belkı de bızımkı de süt alerjisidir. 4. Aydayız bu kadar geç belli edermi.

Kendim diyet yapayım dedim ama sanırım bu da iyi fikir degil. Takviyesiz
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:10
Gamze Demir
bizimde alerjimiz vardı yüzünde leke ve en önemlisi kakada mukusla belli ediyor yani kakada parlak sümük gibi şeyler oluyor sık kaka yapıyor gazı oluyor huzursuz oluyor bizde bir de ufak bi kan gelmişti öyle süt ürünleri diyetine başlamıştım 15 gün içinde kakası düzelir demişti doktor kaçak yapmazsam ki düzeldi gerçekten ve süt ürünleirnden olduğunu o şekilde anladık eğer düzelme olmasaydı yumurtayıda ekleyerek kesecektik vs 6. aya kadar diyet yaptım emzirdiğim için doktorum deneyip hatırlatmaya gerek yok bağırsaklara demişti daha sonra da ek gıdada yavaş yavaş açarak geçti o şekilde gerçekleşti bizim
Çok nadir mukuslu kakamız oluyor. Ama kan hiç olmadı. Benı en cok endıselendiren beslenmek istememesi. 4 aylık 90 mamayı zar zor ıcıyor 4 5 saat beslenmek ıstemıyor
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:11
Gamze Demir
Bu arada der testinde cıktı mı?
E

Elif A.

16 Mayıs 2026 16:11
Melisa
Bende de emerken aşırı gaz cıkarıyor bacakları çekerek. Belkı de bızımkı de süt alerjisidir. 4. Aydayız bu kadar geç belli edermi.

Kendim diyet yapayım dedim ama sanırım bu da iyi fikir degil. Takviyesiz
Yani gösterdiğiniz belirtilere göre değişir bizde gürültülü kaka gaz ve kılo alamama vardı onun için 2.5 aylık olana kadar tanı alamadık kılo alamamayı sütüm gelmiyor sandık gazı ilk aylardaki gaz sandık ertelendi tanı almamız böylece mukuslu yada kanlı kaka yahut ciddi ciltte alerjisi olmadıkça zor tanı alınıyor galiba ve süreç uzuyor herhalde
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:13
Elif Aydın
Yani gösterdiğiniz belirtilere göre değişir bizde gürültülü kaka gaz ve kılo alamama vardı onun için 2.5 aylık olana kadar tanı alamadık kılo alamamayı sütüm gelmiyor sandık gazı ilk aylardaki gaz sandık ertelendi tanı almamız böylece mukuslu yada kanlı kaka yahut ciddi ciltte alerjisi olmadıkça zor tanı alınıyor galiba ve süreç uzuyor herhalde
Gürültülü kaka bazen bizde de oluyor. En iyisi alerjı doktoruna gitmek olacak snaırım. Cunku bacaklarındakı kızarıklıklar artıyor.
Dilek T.

Dilek T.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 16:16
Elif Aydın
Benim bebeğimde de aynı sorunlar var, nasıl bir süreç izlediniz? Şuan hangi marka mamayı kullanıyorsunuz?
G

Gamze D.

16 Mayıs 2026 16:27
Melisa
Bu arada der testinde cıktı mı?
hayır daha küçük olduğu için test yapmadı doğru sonuç vermediği için öylw demişti doktor bizdede gürültülü kaka vardı besleniyordu ama beslenirken sütüm sanki karnını ağrıtıyordu bacakları süreki çekili kıpkırmızı olurdu uykuları bölünürdü süt ürünü va yediğinizde kakasını takip edin mukus var mı diye artıyorsa etkiliyordur
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:42
Gamze Demir
hayır daha küçük olduğu için test yapmadı doğru sonuç vermediği için öylw demişti doktor bizdede gürültülü kaka vardı besleniyordu ama beslenirken sütüm sanki karnını ağrıtıyordu bacakları süreki çekili kıpkırmızı olurdu uykuları bölünürdü süt ürünü va yediğinizde kakasını takip edin mukus var mı diye artıyorsa etkiliyordur
Evet benımkıde 3.5 aylıktsn beri sankı beslenirken onun karnını agrıtıyor bacaklarını cekıyor. Uykuluyken emzirebılıyorum birtek rahatca. Uyanıkken ya yemıyor yediginde de ıste dediğiniz gibi belirtiler olup bırakıyor.

Kılo alımımız hep iyiydi. Ama emınım ki düşmüştür cunku beslenmiyor yemek istemiyor cocuk.
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:43
Gamze Demir
Kaçıncı ayda belirtiler bellı oldu.
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 17:20
Gamze Demir
Bu süreciniz kaçıncı ay başladı. 6. Aydan sonra naısl ılerledınız ek gıda nasıl geçti?
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 17:20
Elif Aydın
Sizler nasıl tanı koydunuz süreciniz nasıldı yardımcı olur musunuz?
E

Elif A.

16 Mayıs 2026 17:28
Dilek Türker
Benim bebeğimde de aynı sorunlar var, nasıl bir süreç izlediniz? Şuan hangi marka mamayı kullanıyorsunuz?
Bizimde şikayetler il dışında bir hekimimiz var ona gittik tanıyı o koydu alerjisi hekimine gitmedik açıkcası çünkü hekimimiz işinde çok iyi onun muayenesi ile tanı aldık revolvıa mama rp1 pirinç bazlı bir mama diğerlerinin tadı daha kötü diye bunu yazdı özellikle anne sütüde alıyor onun içine relektaz damla damlatıyoruz ben hiçbir süt ürünü tüketmiyorum birde bağırsak desteklemek amaçlı iyi emilim olsun kilo alımı olsun diye probiyotık kullanıyoruz
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 17:30
Elif Aydın
Bizimde şikayetler il dışında bir hekimimiz var ona gittik tanıyı o koydu alerjisi hekimine gitmedik açıkcası çünkü hekimimiz işinde çok iyi onun muayenesi ile tanı aldık revolvıa mama rp1 pirinç bazlı bir mama diğerlerinin tadı daha kötü diye bunu yazdı özellikle anne sütüde alıyor onun içine relektaz damla damlatıyoruz ben hiçbir süt ürünü tüketmiyorum birde bağırsak desteklemek amaçlı iyi emilim olsun kilo alımı olsun diye probiyotık kullanıyoruz
Sütünüzü bu süreçte naısl korudunız. Diyetle azalma yasadınızmı
E

Elif A.

16 Mayıs 2026 18:14
Melisa
Sütünüzü bu süreçte naısl korudunız. Diyetle azalma yasadınızmı
Süt arz talep meselesi ve sadece su içmekle alakalı herhangi bir gıda sütü arttırmıyor bence sadece daha yağlı yapabilir bence
Ö

Özge T.

16 Mayıs 2026 18:19
Merhaba benim bebeğimin çok yüksek derecede süt yumurta alerjisi var ama mesela ben diyet yapmadım, doktor istemedikçe yapmayın besin kaybediyorsunuz bu sefer de. Emmek bebekler için kaka yaptırıcıdır bu arada karnını ağrıttığını söyleyenler var aslında kakasını ya da gazını emerken yapıyor olması iyi bişey. Sütün tazyikli gelmesi veya istediği hızda gelmemesi de bebeklerin emme isteğini etkiliyor, pozisyon değişiklikleri düşünülebilir ama emzirme danışmanına sormak gerekir. Bununla beraber 4. Ayda emmekten çabuk sıkılıyorlar çevre farkındalığı başlıyor. Kızarıklıklar için alerji doktoruna evet gösterin bence de, mhrs üzerinden direkt randevu alınıyor ben iki farklı devlet hast götürdüm oğlumu.
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 18:55
Özge Topçu
Merhaba benim bebeğimin çok yüksek derecede süt yumurta alerjisi var ama mesela ben diyet yapmadım, doktor istemedikçe yapmayın besin kaybediyorsunuz bu sefer de. Emmek bebekler için kaka yaptırıcıdır bu arada karnını ağrıttığını söyleyenler var aslında kakasını ya da gazını emerken yapıyor olması iyi bişey. Sütün tazyikli gelmesi veya istediği hızda gelmemesi de bebeklerin emme isteğini etkiliyor, pozisyon değişiklikleri düşünülebilir ama emzirme danışmanına sormak gerekir. Bununla beraber 4. Ayda emmekten çabuk sıkılıyorlar çevre farkındalığı başlıyor. Kızarıklıklar için alerji doktoruna evet gösterin bence de, mhrs üzerinden direkt randevu alınıyor ben iki farklı devlet hast götürdüm oğlumu.
Ama yandal diye açmıyor, sanırım once cocuk doktoruna götürmem gerekecek normalde ozele gidiyordum. Ama ozelde gittiğim yerde alerjı doktoru yok kendı doktorumuzda bu konuda pek fayda sağlamadı.

Aslınca bizim kılo alımımız iyi, 4 aylık ve dogum kılosunun ıkı katına ulastık. Siz alerjınız olmasına ragmen neden besınleri kesmediniz? Süreciniz nasıldı . Biraz detaylandırır mısınız .

Bizim ciltte egzamalar var.

Ve dediğiniz gibi emerken gaz cıkarıyor o gazdan dolayı mı acaba hızursuz olup emmeye devam etmiyor bilmiyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir