Alerji Testi Temiz Ama Kanlı Kaka Devam Ediyor
311 görüntüleme
E
Esin
24 Ocak 2026 14:35
Oğlum 5.5 aylık kan testi yoluyla alerji testi yaptırdık. 1 ya da da 0 dışında referans aralığı yok. 1 çıkanlar süt, yumurta, patates vs. 0 da et ürünler var. Meylerde 1 çıkmış. Ben sıkı diyet yapıyorum süt ürünlerini tamamen kestim. Fakat hala arada mukus ve kan görüyorum kakada. Gaz problemimiz oğlum 3 günlükten başladı hala devam ediyor. Ama bildiğiniz gibi gaz değil fazlaca gaz. Bağırsak hassasiyeti vs olabilir mi? Bir açıklaması ya da yönlendirmeniz var mı?
E
Esin
24 Ocak 2026 14:46
@Osman Gönülal
E
Esin
24 Ocak 2026 14:46
@Ecem Tuğba Özkan Eser
Z
Zehra B. ..
24 Ocak 2026 16:01
Benimde bebeğim dediğiniz gibi doğduğundan beri gazlı meğer çoklu besin alerjisi var sıkı diyet yapıyorum ama çare olmuyor kendimi çok güçsüz hissediyorum nasıl olacak bilmiyorum vegan tarifler imkansız gibi 😖 bebeğim yârın iki ayı tamamlıyor bir ay diyet dedş ama bir haftada tükendim
E
Esin
24 Ocak 2026 16:06
@Zehra Beyaz neler yemiyorsunuz ve var mı doktorunuzun önerileri acaba
Z
Zehra B. ..
24 Ocak 2026 16:09
Süt ürünlerinin hepsi,yumurta ,susam,mercimek ,kuruyemiş,balık, beyaz un, paketli herşey yasak

Buşra E. Ç. ..
24 Ocak 2026 16:19
Ya makatına baktınız mı makatında kabızlıkyaşadıysa yada zorlandıysa çatlak olabilir ve kan ordan geliyor olabilir bizim bebeğe de alerji dediler sonra kanama ordanmış kremlerini sürdüm geçti ama o süreçte gaz çıkarırken bile ağlıyordu
E
Esin
24 Ocak 2026 16:31
Daha önceden bakmıştık tedavi de ettik ama geçmiyor maalesef ki özellikle gaz yapan hiçbir şey yiyemiyorum
M
Mervişşko
31 Ocak 2026 17:20
Of benimde aynı sürecim varmı bilginiz
E
Esin
1 Şubat 2026 07:38
@Mervişşko gastroentoroloji bölümüne gittim ve bir ilaç verdi doktor bize bağırsak mikrobiyatası bozulmuş dedi sadece bunu içir ve ek gıdada proteinle başlayalım dedi. Benim yeme düzenime de full protein ekledi ve suyu azalttı. (Ben çok su içiyorum ) ilk 3 gün dedim ki sanırım geçti gazımız ama şuan 5. Gündeyiz yine arttı. Alerji için zaten henüz bir gelişme yok hala süt ürünleri yasak. Size tavsiye edeceğim şey belki gastroentroloji bölümüne gidebilirsiniz. Ve lütfen durumdan hanerdar edin sanırım hala tam çareyi bulamadım
M
Mervişşko
1 Şubat 2026 09:34
@Mervişşko gastroentoroloji bölümüne gittim ve bir ilaç verdi doktor bize bağırsak mikrobiyatası bozulmuş dedi sadece bunu içir ve ek gıdada proteinle başlayalım dedi. Benim yeme düzenime de full protein ekledi ve suyu azalttı. (Ben çok su içiyorum ) ilk 3 gün dedim ki sanırım geçti gazımız ama şuan 5. Gündeyiz yine arttı. Alerji için zaten henüz bir gelişme yok hala süt ürünleri yasak. Size tavsiye edeceğim şey belki gastroentroloji bölümüne gidebilirsiniz. Ve lütfen durumdan hanerdar edin sanırım hala tam çareyi bulamadım
E
Esin
1 Şubat 2026 11:29
Tabi
E
Esin
4 Şubat 2026 00:52
@Nrcn merhaba alerjiyi kabullendim ama geçmeyen gaz beni çok yoruyor yani 5.5 6 aylık hala gaz ağrıları çok yoğun üstelik ben sıfır bakliyat sıfır paketli gıda
M
Melisa B.
4 Şubat 2026 01:34
Aynısını yaşadık 4 ayda türlü türlü diyetler uygulayıp alerji maması kullanmamız söylenildi meğersem bağırsaklarındaymış problem eski bir doktora getirdik bağırsak düzenleyiciyle problemimiz çözüldü . Yeni nesil doktorlar hemen alerji tanısı koyuyor maalesef forbiome damlanın ismi deneyin bir zararı olmaz
M
Melisa B.
4 Şubat 2026 01:35
Hatta gaz problemine de iyi geliyor bu damla
E
Esin
4 Şubat 2026 03:05
@Melisa Bulut teşekkürler doktoruma danışyım ama altı ay için kaç damla vermeliyim
E
Esin
4 Şubat 2026 03:07
Hatta gaz problemine de iyi geliyor bu damla
M
Melisa B.
4 Şubat 2026 11:33
Ben bu damlayı doğduğunda da önermişti doktorum kullanmıştık 5 damlaydı hatırladığım kadarıyla . Kırklareli lülebırgaz özel medikent hastanesinden bir doktor
M
Melisa B.
4 Şubat 2026 11:34
Çocuk doktoru
S
Sefanur T.
4 Şubat 2026 22:34
Ya makatına baktınız mı makatında kabızlıkyaşadıysa yada zorlandıysa çatlak olabilir ve kan ordan geliyor olabilir bizim bebeğe de alerji dediler sonra kanama ordanmış kremlerini sürdüm geçti ama o süreçte gaz çıkarırken bile ağlıyordu
E
Esin
5 Şubat 2026 00:43
aynı şeyleri yaşıyoruz iki doktor makatta çatlak var dedi bugün çocuk cerrahına gittik çatlak falan yok ama kremleri kullanmaya devam et dedi. Kanlı kaka arada geliyor hala acaba besin alerjisi mi? Süt ve süt ürünlerini yemeği azalttım fakat hala her akşam gaz sancısı oluyor