Alerji Testi
142 görüntüleme
G
Gülsüm K.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 11:31
Bebeğim 4 ay 18 günlük doktor alerji testine yönlendirdi. Bebeklerde alerji testi nasıl yapılıyor. Süreç nasıl işliyor. Bir de gastronomi bölümüne de yönlendirdi.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Mayıs 2026 11:32
Bebeklerde alerji testi iki şekilde yapılıyor: deri testi ve kan testi.
Deri Testi:
Bebeğin cilt yüzeyine birkaç damla alerjen madde (örneğin, süt, yumurta, fıstık) damlatılır.
Ciltte bir reaksiyon olup olmadığı (kızarıklık, şişkinlik) gözlemlenir.
Bu test 15-20 dakika sürer.
Kan Testi:
Bebeğin kan örneği alınır.
Laboratuarda IgE (İmmunoglobulin E) seviyesi ölçülür.
IgE seviyesi yüksekse, alerji olasılığı artar.
Gastroenomii bölümüne yönlendirilmiş olmanız, alerjilerin sindirim sistemi üzerindeki etkilerini değerlendirmek içindir.
Alerji testi sonucunuzu doktorunuz ile görüşerek, uygun diyet planını belirleyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çoklu besin alerjisi
2. Alerji Testi
3. 🍼 Süt Alerjisi Geçiyor Mu, Ne Zaman Tadım Yapabilirim?
Deri Testi:
Bebeğin cilt yüzeyine birkaç damla alerjen madde (örneğin, süt, yumurta, fıstık) damlatılır.
Ciltte bir reaksiyon olup olmadığı (kızarıklık, şişkinlik) gözlemlenir.
Bu test 15-20 dakika sürer.
Kan Testi:
Bebeğin kan örneği alınır.
Laboratuarda IgE (İmmunoglobulin E) seviyesi ölçülür.
IgE seviyesi yüksekse, alerji olasılığı artar.
Gastroenomii bölümüne yönlendirilmiş olmanız, alerjilerin sindirim sistemi üzerindeki etkilerini değerlendirmek içindir.
Alerji testi sonucunuzu doktorunuz ile görüşerek, uygun diyet planını belirleyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çoklu besin alerjisi
2. Alerji Testi
3. 🍼 Süt Alerjisi Geçiyor Mu, Ne Zaman Tadım Yapabilirim?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 12:16
Merhaba surecınız nasıldı neden yönlendirdı. Bızde 4 ay 7 gunluguz egzamalar var. Bızı de alerjıye yonlendırdı. Sıkayetınız nedi
G
Gülsüm K.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 13:01
Merhaba surecınız nasıldı neden yönlendirdı. Bızde 4 ay 7 gunluguz egzamalar var. Bızı de alerjıye yonlendırdı. Sıkayetınız nedi
B
Beyza E.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 17:04
Bizim aşırı gaz ve sürekli artık gece uykulari bile uyumuyor gazdan dolayı, kakada mukus , önceden laktozintoleransi olabilir demişti damla kullandık ise yaramadı. Süt urunlerini kestim gazda azalma oldu ondan dolayı yonoendirdi
G
Gülsüm K.
Premium Üye
21 Mayıs 2026 07:47
Kilo alımı nasıl peki? Biz de 2 aylığız ilk başta ciltte döküntü, aşırı gaz problemimiz ve kakada mukus var. Ama alerji testine yönlendirmediler. Ben bazı ürünleri kesmiştim. Şimdi tekrar eklemeye başladım. Döküntü yok ama mukus ve gaz devam ediyor.

Sedef C. ..
31 Mayıs 2026 22:13
Bizde inek sütü alerjisi var 1.5 aylıkken kandan bakıttık ama negatif çıktı zaten doğru çıkmazmış sonuç bebek küçük olduğuniçin 5 aylıkken tekrar bakıtacağız
Ama o zamana kadar süt ve süt ürünleri tüketmiyorum
Kaka da kan şimdilik yok vardı
Mukus hala devam ediyor
Ama o zamana kadar süt ve süt ürünleri tüketmiyorum
Kaka da kan şimdilik yok vardı
Mukus hala devam ediyor
Yükleniyor...