Çoklu besin alerjisi

176 görüntüleme
K

Kübra G.

29 Mayıs 2025 20:07
Merhabalar. Bebeğim alerji testi oldu deriden. Alerjisi var çıktı fakat 8 besinin hiç biri kızarmadı. Doktor deneyerek bulacaksın dedi. 8 besinden bazılarınada var alerjisi süt ürünleri yumurta fıstık gibi fakat testte çıkmadı neden bilmiyorum. Kandan da bakmadı deneyerek bul 5.5 aylıkken bi daha gel dedi. Fakat çok fazla şeye çıktı. Ananas badem karpuz çekirdek yumurta fıstık süt ürünü vs. Başka bir şeye var mı yok mu bilmiyorum nasıl bir testte hepsi çıkar? Kan testi yapılırsa tüm alerjilerini öğrenebilir miyim nasıl oluyor napacağımı şaşırdım bilgisi olan var mı acaba
Hanife A. .

Hanife A. ..

29 Mayıs 2025 20:15
Deriden yapılan alerji testi bu kadar küçükken güvenilir olur mu? Birde hangi şikayetle gittiniz acaba alerji testine?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

29 Mayıs 2025 21:50
Hiçbir Alerji testi %100 güvenilir değildir fakat pratik olarak 2-3 aylıkken dahi yaptığım alerji testlerinde çoğu zaman doğru sonuca ulaşmışızdır. Test sonuçlarına göre aileleri yönlendirerek tedaviyi sağlayabiliyoruz. Cilt testi doğumdan itibaren yapılabilir. Benim tavsiyem ilk üç ay için deneme yanılma sürecine girmeniz, beslenme çetelesi oluşturmanız, eğer bunlarla sonuca ulaşamazsanız bu durumda testi yaptırmayı düşünmelisiniz.
K

Kübra G.

29 Mayıs 2025 23:42
Şuan tam 4 aylık. Yüzünde kırmızı küçük noktalar çıkıyor alerjik bir şey yiyince ben ordan anladım bir de yeşil ve mukuslu kaka vardı bir süre gözlemledim alerjik olduğundan emin olduk doktorumuzla sonra 3 aylıkken deri testi oldu. Bütün alerjik besinleri denemeli miyim? Ben bir çoğunu denedim bu kadar çok çıkınca ve kakada ıkınma gürültülü kaka ve zorlanma olunca bebeğime daha fazla kıyamadım ve şuan alerjik besin ne varsa yemeyi bıraktım. Ne yapmalıyım yine de denemeli miyim tüm alerjik besini
A

Ayfer A.

31 Mayıs 2025 12:12
Benim de bebeğimin bunlara alerjisi var ve yediğimde kakasında kan oluyor sizde de oluyor mu acaba tahine falan da alerjisi var
K

Kübra G.

3 Haziran 2025 14:06
Kakada kan yok ama kakası hep yeşil mukuslu ve cıvık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir