Alerji Testi
129 görüntüleme

Büşra C.
Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:46
Bebeklere alerji testi yapılmalı mı ne zaman yapılmalı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Mayıs 2026 17:47
Alerji Testi Hakkında Bilgiler
Bebeklerde alerji testi yapılması, alerjinin doğru teşhis edilmesi ve uygun tedavi planının belirlenmesi için önemlidir.
Ne Zaman Yapılmalı?
- Alerji belirtileri gösteren bebeklerde, doktorlar genellikle 6 ay ve üzeri olduklarında alerji testi yapmayı öneriyor.
- Bazı durumlarda, doktorlar 6 aydan önce de alerji testi yapabilir.
Hangi Testler Yapılır?
- Deri Testi: Alerji testi için en sık kullanılan yöntemdir. Bebeğin cildine küçük bir miktar potansiyel alerjen madde uygulanır ve reaksiyon gözlemlenir.
- Kan Testi: Bazı durumlarda, deri testi yapılamıyorsa veya sonuçlar net değilse kan testi yapılabilir. Bu test, kandaki IgE antikor seviyelerini ölçer.
Alerji Testi Zorunluluğu
- Her bebekte alerji testi yapılması zorunlu değildir. Sadece alerji belirtileri gösteren bebeklerde yapılır.
Alerji Testi Sonrası
- Alerji testi sonuçları doktor tarafından değerlendirilir ve uygun tedavi planı belirlenir.
- Tedavi genellikle alerjik reaksiyona neden olan besinlerin diyetten çıkarılması ve/veya ilaç tedavisiyle yapılır.
Alerji Yönetimi
- Alerji teşhisi konmuş bebeklerde, anne ve babaların dikkat etmesi gereken birkaç nokta vardır:
1. Diyet: Alerjik reaksiyona neden olan besinleri diyetten çıkarmak.
2. İlaç Tedavisi: Doktor tarafından önerilen ilaçları kullanmak.
3. Takip: Bebeğin durumu düzenli olarak takip edilmelidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
2. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
3. 🍼 Süt Alerjisi Geçiyor Mu, Ne Zaman Tadım Yapabilirim?
Bebeklerde alerji testi yapılması, alerjinin doğru teşhis edilmesi ve uygun tedavi planının belirlenmesi için önemlidir.
Ne Zaman Yapılmalı?
- Alerji belirtileri gösteren bebeklerde, doktorlar genellikle 6 ay ve üzeri olduklarında alerji testi yapmayı öneriyor.
- Bazı durumlarda, doktorlar 6 aydan önce de alerji testi yapabilir.
Hangi Testler Yapılır?
- Deri Testi: Alerji testi için en sık kullanılan yöntemdir. Bebeğin cildine küçük bir miktar potansiyel alerjen madde uygulanır ve reaksiyon gözlemlenir.
- Kan Testi: Bazı durumlarda, deri testi yapılamıyorsa veya sonuçlar net değilse kan testi yapılabilir. Bu test, kandaki IgE antikor seviyelerini ölçer.
Alerji Testi Zorunluluğu
- Her bebekte alerji testi yapılması zorunlu değildir. Sadece alerji belirtileri gösteren bebeklerde yapılır.
Alerji Testi Sonrası
- Alerji testi sonuçları doktor tarafından değerlendirilir ve uygun tedavi planı belirlenir.
- Tedavi genellikle alerjik reaksiyona neden olan besinlerin diyetten çıkarılması ve/veya ilaç tedavisiyle yapılır.
Alerji Yönetimi
- Alerji teşhisi konmuş bebeklerde, anne ve babaların dikkat etmesi gereken birkaç nokta vardır:
1. Diyet: Alerjik reaksiyona neden olan besinleri diyetten çıkarmak.
2. İlaç Tedavisi: Doktor tarafından önerilen ilaçları kullanmak.
3. Takip: Bebeğin durumu düzenli olarak takip edilmelidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
2. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
3. 🍼 Süt Alerjisi Geçiyor Mu, Ne Zaman Tadım Yapabilirim?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Berrak E.
6 Mayıs 2026 17:52
Biz 7. ayında yaptırdık ama benim kızımda süt ve yumurta alerjisi var onu takip etmek için test yapıldı. Böyle bir sorununuz yoksa test şart değil bence

Büşra C.
Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:54
Biz 7. ayında yaptırdık ama benim kızımda süt ve yumurta alerjisi var onu takip etmek için test yapıldı. Böyle bir sorununuz yoksa test şart değil bence
B
Berrak E.
6 Mayıs 2026 17:56
Ek gıda zamanında da 3 gün kuralı ile ilerlersiniz bir şeye alerjisi varsa zaten 3 gün üst üste onu yiyince belirti verir o zaman anlarsınız biz öyle yaptık ama yine de en iyisini doktorunuz ve siz bilirsiniz tabi ki :)

Büşra C.
Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:56
Ek gıda zamanında da 3 gün kuralı ile ilerlersiniz bir şeye alerjisi varsa zaten 3 gün üst üste onu yiyince belirti verir o zaman anlarsınız biz öyle yaptık ama yine de en iyisini doktorunuz ve siz bilirsiniz tabi ki :)

Ebru G. ..
6 Mayıs 2026 20:50

Ebru G. ..
6 Mayıs 2026 20:50
B
Berrak E.
6 Mayıs 2026 20:53
Hocam bizde sizin gibi 7. ayda yaptık yumurta ve süt alerjiniz kaç çıktı
B
Berrak E.
6 Mayıs 2026 20:54
Ve kaçıncı aydan sonra tamamen biter

Ebru G. ..
6 Mayıs 2026 21:03
Doktorun dediğine göre bizimki 10. ayda bitecek gibi ama her bebek farklıdır bence. Arkadaşımın oğlununki 2 yaşında geçti mesela

Ebru G. ..
6 Mayıs 2026 21:03
Doktorun dediğine göre bizimki 10. ayda bitecek gibi ama her bebek farklıdır bence. Arkadaşımın oğlununki 2 yaşında geçti mesela
B
Berrak E.
6 Mayıs 2026 21:05
Anladım benim kaç çıktı diye sormak aklıma gelmedi değerimizi bilmiyorum doktor az kalmış diyince sevindim çıktım yanından :) demek ki düşük bizim değerimiz
Yükleniyor...