Alerji Testi

129 görüntüleme
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:46
Bebeklere alerji testi yapılmalı mı ne zaman yapılmalı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:47
Alerji Testi Hakkında Bilgiler

Bebeklerde alerji testi yapılması, alerjinin doğru teşhis edilmesi ve uygun tedavi planının belirlenmesi için önemlidir.

Ne Zaman Yapılmalı?

- Alerji belirtileri gösteren bebeklerde, doktorlar genellikle 6 ay ve üzeri olduklarında alerji testi yapmayı öneriyor.
- Bazı durumlarda, doktorlar 6 aydan önce de alerji testi yapabilir.

Hangi Testler Yapılır?

- Deri Testi: Alerji testi için en sık kullanılan yöntemdir. Bebeğin cildine küçük bir miktar potansiyel alerjen madde uygulanır ve reaksiyon gözlemlenir.
- Kan Testi: Bazı durumlarda, deri testi yapılamıyorsa veya sonuçlar net değilse kan testi yapılabilir. Bu test, kandaki IgE antikor seviyelerini ölçer.

Alerji Testi Zorunluluğu

- Her bebekte alerji testi yapılması zorunlu değildir. Sadece alerji belirtileri gösteren bebeklerde yapılır.

Alerji Testi Sonrası

- Alerji testi sonuçları doktor tarafından değerlendirilir ve uygun tedavi planı belirlenir.
- Tedavi genellikle alerjik reaksiyona neden olan besinlerin diyetten çıkarılması ve/veya ilaç tedavisiyle yapılır.

Alerji Yönetimi

- Alerji teşhisi konmuş bebeklerde, anne ve babaların dikkat etmesi gereken birkaç nokta vardır:
1. Diyet: Alerjik reaksiyona neden olan besinleri diyetten çıkarmak.
2. İlaç Tedavisi: Doktor tarafından önerilen ilaçları kullanmak.
3. Takip: Bebeğin durumu düzenli olarak takip edilmelidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
2. Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi
3. 🍼 Süt Alerjisi Geçiyor Mu, Ne Zaman Tadım Yapabilirim?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Berrak E.

6 Mayıs 2026 17:52
Biz 7. ayında yaptırdık ama benim kızımda süt ve yumurta alerjisi var onu takip etmek için test yapıldı. Böyle bir sorununuz yoksa test şart değil bence
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:54
Berrak Erden
Biz 7. ayında yaptırdık ama benim kızımda süt ve yumurta alerjisi var onu takip etmek için test yapıldı. Böyle bir sorununuz yoksa test şart değil bence
Anladım ek gıda zamanında sıkıntı yaşamamak için düşünüyordum ama şart değil sanırım
B

Berrak E.

6 Mayıs 2026 17:56
Ek gıda zamanında da 3 gün kuralı ile ilerlersiniz bir şeye alerjisi varsa zaten 3 gün üst üste onu yiyince belirti verir o zaman anlarsınız biz öyle yaptık ama yine de en iyisini doktorunuz ve siz bilirsiniz tabi ki :)
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:56
Berrak Erden
Ek gıda zamanında da 3 gün kuralı ile ilerlersiniz bir şeye alerjisi varsa zaten 3 gün üst üste onu yiyince belirti verir o zaman anlarsınız biz öyle yaptık ama yine de en iyisini doktorunuz ve siz bilirsiniz tabi ki :)
Teşekkür ederim 🌸🥰
Ebru G. .

Ebru G. ..

6 Mayıs 2026 20:50
Berrak Erden
Hocam bizde sizin gibi 7. ayda yaptık yumurta ve süt alerjiniz kaç çıktı
Ebru G. .

Ebru G. ..

6 Mayıs 2026 20:50
Berrak Erden
Ve kaçıncı aydan sonra tamamen biter
B

Berrak E.

6 Mayıs 2026 20:53
Ebru Gündüz
Hocam bizde sizin gibi 7. ayda yaptık yumurta ve süt alerjiniz kaç çıktı
Vallahi rakamsal olarak bilmiyorum hiç değer sormadım azar azar yumurta sarısı yemeye başladı çok şükür yoğurt da yiyor. Ama henüz inek sütlü mamaya geçemedik çok az kalmış dedi doktorumuz bu ayın sonunda karar verecek bitip bitmediğine. Bu ayın sonunda kızım 10 aylık olacak.
B

Berrak E.

6 Mayıs 2026 20:54
Ebru Gündüz
Ve kaçıncı aydan sonra tamamen biter
Doktorun dediğine göre bizimki 10. ayda bitecek gibi ama her bebek farklıdır bence. Arkadaşımın oğlununki 2 yaşında geçti mesela
Ebru G. .

Ebru G. ..

6 Mayıs 2026 21:03
Berrak Erden
Doktorun dediğine göre bizimki 10. ayda bitecek gibi ama her bebek farklıdır bence. Arkadaşımın oğlununki 2 yaşında geçti mesela
Acaba değerleri etki mı mesela aynı durumda başka bir arkadaşın değerleri çok yüksek ve 3 yaşında hala atlatamadilar ondan sordum
Ebru G. .

Ebru G. ..

6 Mayıs 2026 21:03
Berrak Erden
Bizde mama yok onu denememize gerek var mı
B

Berrak E.

6 Mayıs 2026 21:05
Anladım benim kaç çıktı diye sormak aklıma gelmedi değerimizi bilmiyorum doktor az kalmış diyince sevindim çıktım yanından :) demek ki düşük bizim değerimiz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir