Alerji Testi

590 görüntüleme
Begüm A.

Begüm A.

27 Ocak 2026 17:57
Kızım 4 aylık olmak üzere bugün alerji testi yaptırdık artık egzaması kakasındaki değişiklikler uyumama iştahsızlık vs .derken daha gazla beklemeyelim istedim .Şimdi bu sonuçlarda neye alerjisi olduğu çıkıyor mu ya da kesin bir sonuç veriyor mu ayrıca diğer gidişimizde bizde süt,un ,tahin ,yumurta istedi deri testi için deri testini nasıl yapıyorlar ve onun sonuçları ne kadar doğru oluyor bu konularda bilgisi olan var mı?
Begüm A.

Begüm A.

15 Mayıs 2026 13:55
Melisa
begüm hanım uzun uzun yazmıssınız cok teşekkür ederim. Bizde de rota asısından sonra beslenme reddi ve yeşilimsi baya kuvamlı kaka yapmaya basladı.

egzamamalar 1.5 aydır var, ama reddimiz suan 20 gündür sürüyor.

Atak haftasında mı neyden bilmiyorum yerken çok gaz cıkarıyor ve rahatsızlık duyuyor 7 8 saat besleyemiyorum yalnızdica uyku halınde kısa kısa emzirebılıyorum .

Kendımce evde yumurtayı kestim 2 haftadır sımdıde süt peynir yoğurt terayğ paketlı gıdaları kestim.

Çocuk doktorundan zıyade sanırım bir aleejı doktoruna göstermem daha iyi olacaktır .

Biz suan 4 aylıgız 5. Ay da tadımlara baslayacagız.

Tek isteğim beslenmesının düzelmesi. O kadar zor ki. Hiç biryere gidemiyorum sadece ev ortamında uyutabılırsen besleyebılıyorum ve bu saatlerimi alıyor.
Benim de sadeceuyurken içiyordu malesef hatta şu an bile ı günlerden kalma bir alışkanlık uykuya dalarken sütünü içip öyle uyuyor ,beslenme reddi kısmı biraz bizde karışık alerjisi yoğun olduğu zaman bazen arada sırada yapıyordu istemiyordu sonra bronşit oldu hastanede yattık hastanede rota kaptı rota oldu üst üste bu hastalıklar bir de alerjisi olduğu için ağır geçti o süreç ama geçti nihayetinde sizin de geçecektir
M

Melisa ..

15 Mayıs 2026 14:08
Begüm Aksoy
Benim de sadeceuyurken içiyordu malesef hatta şu an bile ı günlerden kalma bir alışkanlık uykuya dalarken sütünü içip öyle uyuyor ,beslenme reddi kısmı biraz bizde karışık alerjisi yoğun olduğu zaman bazen arada sırada yapıyordu istemiyordu sonra bronşit oldu hastanede yattık hastanede rota kaptı rota oldu üst üste bu hastalıklar bir de alerjisi olduğu için ağır geçti o süreç ama geçti nihayetinde sizin de geçecektir
Yani şuaj en en zorlandıgım sey beslenme reddi kısmı. Asırı huzursuz. Cok yoruldum bu durumdan. Ek gıda da böyle olacaksa bu bebekler vay halıme.
M

Melisa ..

15 Mayıs 2026 14:10
Begüm Aksoy
İnşAllah gecer begum hanım ya. O kadar bunaldım ki. Kendıme enerjım kalmadı. Bu beslenme reddi jkalqcak diye de korkuyorum. Elım kolum baglı yanı.

Bu arafa ıstanbulda hangı hastaneye alerjı ıcın gittiniz. Ben özel hastanede cocuga gidiyorum. Ama alerjı ıcın devlete gitsem cabuk randevu dusuyor mu?
Begüm A.

Begüm A.

15 Mayıs 2026 14:11
Melisa
Yani şuaj en en zorlandıgım sey beslenme reddi kısmı. Asırı huzursuz. Cok yoruldum bu durumdan. Ek gıda da böyle olacaksa bu bebekler vay halıme.
Korkutmak istemem ama bir şey bitip diğeri başlıyor malesef ek gıdada beklentinizi çok yüksek tutmayın ilk başta yemiyorlar
Begüm A.

Begüm A.

15 Mayıs 2026 14:12
Melisa
İnşAllah gecer begum hanım ya. O kadar bunaldım ki. Kendıme enerjım kalmadı. Bu beslenme reddi jkalqcak diye de korkuyorum. Elım kolum baglı yanı.

Bu arafa ıstanbulda hangı hastaneye alerjı ıcın gittiniz. Ben özel hastanede cocuga gidiyorum. Ama alerjı ıcın devlete gitsem cabuk randevu dusuyor mu?
İnşallah ,kalmaz merak etmeyin bir yerde illaki acıkıyorlar .Malesef ben İstanbul da değilim Tokat ta yaşıyorum alerji doktoru var çocuk alerji oraya gitmiştim
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 12:42
Begüm Aksoy
İnşallah ,kalmaz merak etmeyin bir yerde illaki acıkıyorlar .Malesef ben İstanbul da değilim Tokat ta yaşıyorum alerji doktoru var çocuk alerji oraya gitmiştim
Begum hanım testlerde alerjı cıkmısmıydı 4. Aylık egzamalarımız var cılt testinde cıkar mı acaba
Begüm A.

Begüm A.

16 Mayıs 2026 15:41
Melisa
Begum hanım testlerde alerjı cıkmısmıydı 4. Aylık egzamalarımız var cılt testinde cıkar mı acaba
Bizim ne kanda çıktı alerji ne doku testinde malesef ama doku testini çok kapsamlı yapmadılar belli başlı şeyler ,bi de bence sadece ciltte var ise alerji olmayabilir eşlik eden şeyler olmalı ve en büyük eşlikçi kakada kan çıkması demişti doktorumuz bize
M

Melisa ..

16 Mayıs 2026 16:05
Begüm Aksoy
Bizim ne kanda çıktı alerji ne doku testinde malesef ama doku testini çok kapsamlı yapmadılar belli başlı şeyler ,bi de bence sadece ciltte var ise alerji olmayabilir eşlik eden şeyler olmalı ve en büyük eşlikçi kakada kan çıkması demişti doktorumuz bize
Şuan ıçın ciltte var. Ve beslenme reddi de var acaba alerjıden dolayımı emın olamadım. 5. Ayda tadımlara başlayacagız şuan 4 ay 5 günlüğüx napacagımı bilemedim
Begüm A.

Begüm A.

16 Mayıs 2026 16:57
Bence beslenme reddi dönemsel yaşanan bir durum egzama da çok sık oluyo bebeklerde yine de siz bir gidin alerji bölümüne
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir