Alerji Testi

158 görüntüleme
B

Begüm A.

27 Ocak 2026 17:57
Kızım 4 aylık olmak üzere bugün alerji testi yaptırdık artık egzaması kakasındaki değişiklikler uyumama iştahsızlık vs .derken daha gazla beklemeyelim istedim .Şimdi bu sonuçlarda neye alerjisi olduğu çıkıyor mu ya da kesin bir sonuç veriyor mu ayrıca diğer gidişimizde bizde süt,un ,tahin ,yumurta istedi deri testi için deri testini nasıl yapıyorlar ve onun sonuçları ne kadar doğru oluyor bu konularda bilgisi olan var mı?
E

Elçin G.

27 Ocak 2026 19:09
Merhaba bizde bebeğime yaptırdık deriden olan testten. Derisine 10-15 çeşit ana besin grubunun sürüntüsünü sürüyorlar ve reaksiyon verip vermediğine bakıyorlar. Birde kandan olan var adı sanırım moleküler alerji testiydi. O daha bi kapsamlı. 300 küsür ürüne besin, hayvan, koku vs alerjis olup olmadığına bakılıyor. Bence doğru çıkıyor zaten mesela deri testinde alerjen seviyesi çıkmazsa bu çocuğun alerjisi yok demek anlamına gelmiyor o ürün evde denemeye uygun bir ürün olarak geçiyor biz bir alerji diyetisyeninden destek almıştık o söylemişti. Alerji yüksek çıkan ürünlerde evde denemeye uygun olmayan ürünler oluyor
B

Begüm A.

27 Ocak 2026 19:11
Anladım peki bu alerji durumu ne kadar sürüyor ömür boyu devam mı edecek kişiden kişiye değişiyor mu ya da kendim yiyemeyecek olmayı geçtim bebeğim sanki vitamin alamıyor beslenemiyor gibi hissediyorum
M

Melek T.

27 Ocak 2026 19:15

Begüm Aksoy

Anladım peki bu alerji durumu ne kadar sürüyor ömür boyu devam mı edecek kişiden kişiye değişiyor mu ya da kendim yiyemeyecek olmayı geçtim bebeğim sanki vitamin alamıyor beslenemiyor gibi hissediyorum

Merhaba bebeklikte çıkan alerji genelde kalıcı olmuyor. Allerji doktorumuz, Atopik dermatit ciltlerin genelde egzamasının tamamen gitmesi ise ergenliği bulabildiğini söyledi. Zaten zamanla doktor neye allerjisi varsa açıyor. Çok geçmiş olsun
B

Begüm A.

27 Ocak 2026 19:16
Teşekkür ederim egzamamız da var maalesef çok fazla nemlendirerek hafifletmeye çalışıyoruz
M

Melek T.

28 Ocak 2026 14:17

Begüm Aksoy

Teşekkür ederim egzamamız da var maalesef çok fazla nemlendirerek hafifletmeye çalışıyoruz

Begüm hanım biz nerdeyse 3-4 aydır bu durumdaydık. Şimdi yeni yeni gitti sayılır egzamamız. Alerjisi olduğu ürünü tüketmedik. Günde en az 3-4 bazen 5 kez nemlendirme yaptım. Ve allerji doktoruna iki hafta da bir kontrole gidiyoruz .
H

Hüsne D.

28 Ocak 2026 14:44
Ne kadara yaptrdınzı alerjı testını
B

Begüm A.

28 Ocak 2026 15:12

Melek T

Begüm hanım biz nerdeyse 3-4 aydır bu durumdaydık. Şimdi yeni yeni gitti sayılır egzamamız. Alerjisi olduğu ürünü tüketmedik. Günde en az 3-4 bazen 5 kez nemlendirme yaptım. Ve allerji doktoruna iki hafta da bir kontrole gidiyoruz .

Ben de aynı şekilde sürekli nemlendiriyorum yumurta yiyordum şimdi onu da bıraktım bakalım deneye deneye bulmak çok zor testte hepsi çıkar umarım
B

Begüm A.

28 Ocak 2026 15:12

Hüsne Düzgüney

Ne kadara yaptrdınzı alerjı testını

Devlet hastanesinde yaptırdık ücretsiz
H

Hüsne D.

28 Ocak 2026 15:34
malsf burda ypmıolar
B

Begüm A.

28 Ocak 2026 15:44
Hangi şehirdesiniz
M

Melek T.

28 Ocak 2026 16:18

Begüm Aksoy

Ben de aynı şekilde sürekli nemlendiriyorum yumurta yiyordum şimdi onu da bıraktım bakalım deneye deneye bulmak çok zor testte hepsi çıkar umarım

Ücretsiz. Normalde çocuk doktoruna özele gidiyordum. Doktorun yönlendirmesiyle üniversite hastanesinde çocuk allerji immunoloji bölümünde yaptırdık testi. Ben biraz pimpirikli olduğum için egzaması geçmeyince yine aynı yerde ücretli profesör doktora götürdüm. Sürekli kontrollerimiz oluyor zamanla yumurtayı açacak şuanda süt ürünlerini deniyoruz. Sizde muhakkak olduğunuz şehirde vardır araştırın. Biz ilk deri alerji testi yaptırdık ikinci defa gittiğimiz de kan testi de yaptırdık, kan testi daha net oluyor.
B

Begüm A.

28 Ocak 2026 17:43

Melek T

Ücretsiz. Normalde çocuk doktoruna özele gidiyordum. Doktorun yönlendirmesiyle üniversite hastanesinde çocuk allerji immunoloji bölümünde yaptırdık testi. Ben biraz pimpirikli olduğum için egzaması geçmeyince yine aynı yerde ücretli profesör doktora götürdüm. Sürekli kontrollerimiz oluyor zamanla yumurtayı açacak şuanda süt ürünlerini deniyoruz. Sizde muhakkak olduğunuz şehirde vardır araştırın. Biz ilk deri alerji testi yaptırdık ikinci defa gittiğimiz de kan testi de yaptırdık, kan testi daha net oluyor.

Bizim de önce kan testini yaptılar 3 hafta sonra gittiğimiz de deriyi yapacaklar
M

Melek T.

28 Ocak 2026 18:38

Begüm Aksoy

Bizim de önce kan testini yaptılar 3 hafta sonra gittiğimiz de deriyi yapacaklar

Geçmiş olsun 💐
B

Begüm A.

28 Ocak 2026 20:10

Melek T

Geçmiş olsun 💐

Teşekkür ederim🌸
H

Hüsne D.

2 Şubat 2026 20:50
Mesajı yenı gordum ordu samsuna ozele gtryrum bu yzdrn

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir