Alerji? Reflü?
109 görüntüleme
Z
Zehra O.
19 Nisan 2026 19:22
Bebeğim 3 ay 18 günlük. Son 1 aydır beslenme reddi yaşıyoruz. Özellikle son 1 haftadır çok şiddetlendi. Sadece uyanırken veya uyurken emiyor. Uyanıkken memeyi de biberonu da emmiyor. Kusması yok. Döküntüsü yok. Kakası normal. Emme pozisyonuna gelmek istemiyor kendini itiyor. Bu sadece bir atak mı yoksa reflü veya alerji olabilir mi? Yaşayanlar var mı? Uyurken emmesinde sorun yok. Anne sütü alıyor. Atak bu kadar uzun sürer mi bilmiyorum. Kilo alması şuana kadar normal ama ilk haftalarda daha çok kilo alıyordu şuan o kadar fazla almıyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Nisan 2026 19:25
Bebeğinizin beslenme reddi sorunu yaşıyor olmanız çok zor bir süreç olabilir. Öncelikle, bebeğinizin kilosunun normal seyirde olduğu ve anne sütü aldığı için rahat olabilirsiniz.
Bebeğinizin uyanıkken emmeyi reddetmesi, ancak uyurken emmesi reflü veya alerji gibi sorunların belirtileri olabilir. Ancak, şu anda kusma, döküntü veya anormal kaka gibi diğer belirtiler olmadığı için bu olasılıklar düşük görünüyor.
Bu durum bir mama reddi veya emzirme reddi olabilir. Bebeğinizi emzirme pozisyonuna getirmek istememesi ve kendini itmesi bu durumun tipik belirtileridir.
Bazı olası nedenler:
Fiziksel sorunlar: Bebeğinizin ağzında, boğazında veya sindirim sisteminde bir problem olabilir. Bu nedenle, bir doktora danışmanız önemlidir.
Sinir sistemi gelişimi: Bebeğinizin sinir sistemi gelişimi sırasında bazı refleksler ve tepkiler değişebilir.
* Anne-baba-bebek etkileşimi: Bebeğinizle olan etkileşiminizde bir değişiklik olabilir. Bebeğiniz sizinle olan etkileşiminden dolayı emmeyi reddediyor olabilir.
Atak bu kadar uzun sürer mi? Evet, bazı bebeklerde emzirme reddi birkaç gün veya hafta sürebilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin fiziksel durumunu kontrol ettirin.
2. Emzirme danışmanıyla görüşün: Emzirme tekniklerinizi ve bebeğinizle olan etkileşiminizi değerlendirin.
3. Bebeğinizle sakin ve rahat bir ortamda emzirmeye çalışın.
Umarım, bu süreç kısa sürede düzelir ve bebeğinizle mutlu bir şekilde emzirebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Soru/ Cevap Etkinliği
2. Besin Alerjisi ve Mama Reddi
3. Alerjik Reflü ve Beslenme Reddi
Bebeğinizin uyanıkken emmeyi reddetmesi, ancak uyurken emmesi reflü veya alerji gibi sorunların belirtileri olabilir. Ancak, şu anda kusma, döküntü veya anormal kaka gibi diğer belirtiler olmadığı için bu olasılıklar düşük görünüyor.
Bu durum bir mama reddi veya emzirme reddi olabilir. Bebeğinizi emzirme pozisyonuna getirmek istememesi ve kendini itmesi bu durumun tipik belirtileridir.
Bazı olası nedenler:
Fiziksel sorunlar: Bebeğinizin ağzında, boğazında veya sindirim sisteminde bir problem olabilir. Bu nedenle, bir doktora danışmanız önemlidir.
Sinir sistemi gelişimi: Bebeğinizin sinir sistemi gelişimi sırasında bazı refleksler ve tepkiler değişebilir.
* Anne-baba-bebek etkileşimi: Bebeğinizle olan etkileşiminizde bir değişiklik olabilir. Bebeğiniz sizinle olan etkileşiminden dolayı emmeyi reddediyor olabilir.
Atak bu kadar uzun sürer mi? Evet, bazı bebeklerde emzirme reddi birkaç gün veya hafta sürebilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin fiziksel durumunu kontrol ettirin.
2. Emzirme danışmanıyla görüşün: Emzirme tekniklerinizi ve bebeğinizle olan etkileşiminizi değerlendirin.
3. Bebeğinizle sakin ve rahat bir ortamda emzirmeye çalışın.
Umarım, bu süreç kısa sürede düzelir ve bebeğinizle mutlu bir şekilde emzirebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Soru/ Cevap Etkinliği
2. Besin Alerjisi ve Mama Reddi
3. Alerjik Reflü ve Beslenme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aslıhan G.
20 Nisan 2026 19:26
Memenizi eliniz ile sağıp bir kontrol edin sütünüz tazyikli olabilir bu da beslenme reddi yapabiliyor . Böyle bir durum varsa önden el ile biraz sağım sonra memeye tutmayı deneyebilirsiniz .
P
Pelin A.
20 Nisan 2026 19:32
Sizin aylarınızda bizde aynı durumdaydık. Emsin de nasıl emerse emsin dedim, uyurken uyanırken verdim 7 aylık olduk hala uyanıkken emmek istemiyor uykuya geçişte ve uyanırken ama benim kızım kısa da olsa 2-3 saatte bir uyuyor o yüzden uyanıkken emmemesi sorun olmuyor beni zorlayan bunu dışarıdayken de yapması o zaman da sağdığım sütümü biberona koyup çıkıyorum onu veriyorum. Yaşadığınız çok zorlu bir süreç ne yaşadığınızı çok iyi anlayabiliyorum, meme grevi geçici bir durum içiniz rahat olsun.
Yükleniyor...