Alerji

81 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
19 Nisan 2026 21:08
Merhaba, kızım bir anda kabardı ve kızarmaya başladı. Sürekli yüzünde kabarcıklar vardı. Birkaç gün yumurta yemedim hiç sanki azalmaya başladı kabarcıklar. Sonra bugün 12 gibi 2 tane haslanmış yumurta yedim. Dışarı çıktık. Bir den 5 gibi kabarmaya kızarmaya başladı acile geldik. Alerji dediler. Yumurta dan olabilir mi?2 aylık anne sütü ile besleniyor. [
image
](
image
)
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 21:20
Alerji Durumu ve Yumurta İlişkisi

Merhaba, kızınızın yaşadığı kabarmalar ve kızarıklıklar gerçekten endişe verici. Yumurta alerjisi, bu tür reaksiyonlara neden olabilir.

Yumurta Alerjisi Belirtileri:

Ciltte kabarmalar, kızarıklıklar
Kurdeşen
Kaşıntı
Şişkinlik
Kusma
İshal

Doktorunuzun Değerlendirmesi:

Alerji testi ve doktorunuzun değerlendirmesi, kesin teşhis için önemlidir.

Alerji Testi: Kanda veya ciltte alerji testi yapılabilir.
Doktor Değerlendirmesi: Doktorunuz, kızınızın yaşadığı belirtileri değerlendirecek ve uygun tedavi planını belirleyecektir.

Yumurta Alerjisi Yönetimi:

Yumurta tüketimini durdurun: Kızınızın yumurta alerjisi olduğu doğrulanırsa, yumurta tüketimini tamamen durdurmanız gerekir.
Alternatif besinler: Yumurta yerine, besleyici alternatifler bulabilirsiniz.
* Düzenli takip: Kızınızın durumunu düzenli olarak takip edin ve doktorunuzla iletişim halinde olun.

Kızınızın sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yumurta Alerjisi mi ?
2. 8 Aylık Bebek Yumurta Alerjisi
3. Yumurta Alerjisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Meryem G. .

Meryem G. ..

19 Nisan 2026 21:50
Evet yumurta alerjisi benim bebeğimde de var. Aman dikkat ..
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Nisan 2026 21:53
Olabilir Ogün farklı bişey yediniz mi onu düşünün yumurta haricinde
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
19 Nisan 2026 22:01
Yemedim sanki biraz abur cubur sadece. Ama içimden bir ses yumurta diyor
M

Merve B.

20 Nisan 2026 07:19
Merhaba benim de kızımın tüm bu vücudunda olmuştu, tek tek diyetten yumurta süt azalttım işe [yaramadı.en](yaramadı.en) sonunda gastroenteroloji uzmanı yumurta ve süt ürünlerinin hepsini kesti bir haftaya kalmadan tamamen geçti. Yaklaşık 3 ay bu şekilde diyet yaptık sonra uzman kontrolünde yemeye başladık . Kendiniz evde diyetten cikartin duzelirse ne kadar devam edeceksiniz vs için doktora gidin derim. Geçmiş olsun
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
20 Nisan 2026 08:57
Merve Boyraci
Merhaba benim de kızımın tüm bu vücudunda olmuştu, tek tek diyetten yumurta süt azalttım işe [yaramadı.en](yaramadı.en) sonunda gastroenteroloji uzmanı yumurta ve süt ürünlerinin hepsini kesti bir haftaya kalmadan tamamen geçti. Yaklaşık 3 ay bu şekilde diyet yaptık sonra uzman kontrolünde yemeye başladık . Kendiniz evde diyetten cikartin duzelirse ne kadar devam edeceksiniz vs için doktora gidin derim. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim tahminim yumurtadan. Tamamen keserek bi deneyeceğim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir