Alerji
81 görüntüleme
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
19 Nisan 2026 21:08
Merhaba, kızım bir anda kabardı ve kızarmaya başladı. Sürekli yüzünde kabarcıklar vardı. Birkaç gün yumurta yemedim hiç sanki azalmaya başladı kabarcıklar. Sonra bugün 12 gibi 2 tane haslanmış yumurta yedim. Dışarı çıktık. Bir den 5 gibi kabarmaya kızarmaya başladı acile geldik. Alerji dediler. Yumurta dan olabilir mi?2 aylık anne sütü ile besleniyor. []()

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Nisan 2026 21:20
Alerji Durumu ve Yumurta İlişkisi
Merhaba, kızınızın yaşadığı kabarmalar ve kızarıklıklar gerçekten endişe verici. Yumurta alerjisi, bu tür reaksiyonlara neden olabilir.
Yumurta Alerjisi Belirtileri:
Ciltte kabarmalar, kızarıklıklar
Kurdeşen
Kaşıntı
Şişkinlik
Kusma
İshal
Doktorunuzun Değerlendirmesi:
Alerji testi ve doktorunuzun değerlendirmesi, kesin teşhis için önemlidir.
Alerji Testi: Kanda veya ciltte alerji testi yapılabilir.
Doktor Değerlendirmesi: Doktorunuz, kızınızın yaşadığı belirtileri değerlendirecek ve uygun tedavi planını belirleyecektir.
Yumurta Alerjisi Yönetimi:
Yumurta tüketimini durdurun: Kızınızın yumurta alerjisi olduğu doğrulanırsa, yumurta tüketimini tamamen durdurmanız gerekir.
Alternatif besinler: Yumurta yerine, besleyici alternatifler bulabilirsiniz.
* Düzenli takip: Kızınızın durumunu düzenli olarak takip edin ve doktorunuzla iletişim halinde olun.
Kızınızın sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yumurta Alerjisi mi ?
2. 8 Aylık Bebek Yumurta Alerjisi
3. Yumurta Alerjisi
Merhaba, kızınızın yaşadığı kabarmalar ve kızarıklıklar gerçekten endişe verici. Yumurta alerjisi, bu tür reaksiyonlara neden olabilir.
Yumurta Alerjisi Belirtileri:
Ciltte kabarmalar, kızarıklıklar
Kurdeşen
Kaşıntı
Şişkinlik
Kusma
İshal
Doktorunuzun Değerlendirmesi:
Alerji testi ve doktorunuzun değerlendirmesi, kesin teşhis için önemlidir.
Alerji Testi: Kanda veya ciltte alerji testi yapılabilir.
Doktor Değerlendirmesi: Doktorunuz, kızınızın yaşadığı belirtileri değerlendirecek ve uygun tedavi planını belirleyecektir.
Yumurta Alerjisi Yönetimi:
Yumurta tüketimini durdurun: Kızınızın yumurta alerjisi olduğu doğrulanırsa, yumurta tüketimini tamamen durdurmanız gerekir.
Alternatif besinler: Yumurta yerine, besleyici alternatifler bulabilirsiniz.
* Düzenli takip: Kızınızın durumunu düzenli olarak takip edin ve doktorunuzla iletişim halinde olun.
Kızınızın sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yumurta Alerjisi mi ?
2. 8 Aylık Bebek Yumurta Alerjisi
3. Yumurta Alerjisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Meryem G. ..
19 Nisan 2026 21:50
Evet yumurta alerjisi benim bebeğimde de var. Aman dikkat ..

Fatma A. U.
19 Nisan 2026 21:53
Olabilir Ogün farklı bişey yediniz mi onu düşünün yumurta haricinde
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
19 Nisan 2026 22:01
Yemedim sanki biraz abur cubur sadece. Ama içimden bir ses yumurta diyor
M
Merve B.
20 Nisan 2026 07:19
Merhaba benim de kızımın tüm bu vücudunda olmuştu, tek tek diyetten yumurta süt azalttım işe [yaramadı.en](yaramadı.en) sonunda gastroenteroloji uzmanı yumurta ve süt ürünlerinin hepsini kesti bir haftaya kalmadan tamamen geçti. Yaklaşık 3 ay bu şekilde diyet yaptık sonra uzman kontrolünde yemeye başladık . Kendiniz evde diyetten cikartin duzelirse ne kadar devam edeceksiniz vs için doktora gidin derim. Geçmiş olsun
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
20 Nisan 2026 08:57
Merhaba benim de kızımın tüm bu vücudunda olmuştu, tek tek diyetten yumurta süt azalttım işe [yaramadı.en](yaramadı.en) sonunda gastroenteroloji uzmanı yumurta ve süt ürünlerinin hepsini kesti bir haftaya kalmadan tamamen geçti. Yaklaşık 3 ay bu şekilde diyet yaptık sonra uzman kontrolünde yemeye başladık . Kendiniz evde diyetten cikartin duzelirse ne kadar devam edeceksiniz vs için doktora gidin derim. Geçmiş olsun
Yükleniyor...