Alerji

47 görüntüleme
E

Emine Ü. E.

12 Nisan 2026 22:16
Merhabalar. Oğlum 16 aylık 2 deriden bir kandan alerji testi yapıldı sonuncu testte 3 hafta önce kuruyemişlere çıktı süte çıkmadı ben sütten şüphelendiğimi söyledim ve hoca yoğurt yedirme işlemi sağladı başta sadece ağzının etrafında oldu hocamızda herhangi bir reaksiyon olmadı yok alerjisi her gğn yoğurt ver ve sütlü olan şeylerin yasağını kaldır artık dedi bende sadece peynir ve yoğurt yedirdim 2 gün . Vücudu yara içinde kaldı remsen döküntü şeklinde semsert kupkuru yapıda. Kakası bile ishale yakına döndü tam ishal değil ama baya baya ıslak bezi eskiden hiç öyle olmazdı . 4 ay önce de süt alerjisi ihtimali için alerjik mana kullandım herşey yasaktı memnundum hoca artık gerek yok demişti . Ne yapmayalım o yaraşar alerjiden mi alışık olmadığından mı işin içinden çıkamıyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 22:25
Süt ve Süt Ürünleri Alerjisi

Bebeğinizde süt alerjisi olduğu için endişe ediyorsunuz. Öncelikle, alerji testleri ve doktorunuzun tavsiyelerine güvenmeniz önemlidir.

Doktorunuzun tavsiyelerine göre, oğlunuzun süte alerjisi olmadığını, ancak kuruyemişlere alerjisi olduğunu belirlediler. Yoğurt yedirme işlemi sonrasında vücudunda döküntü ve ishale yakın bir durum oluştuysa, bu durum birkaç şeyin göstergesi olabilir:

Alerji: Yoğurt veya süt ürünlerine karşı bir alerji tepkimesi olabilir.
Alışık Olmama: Oğlunuzun sindirim sistemi, yeni gıdalara alışık olmayabilir.
* Hassasiyet: Oğlunuzun sindirim sistemi, bazı gıdalara karşı hassas olabilir.

Yapabilecekleriniz

1. Doktorunuzla Konuşun: Oğlunuzun doktoruyla konuşun ve durumunu açıklayın. Doktorunuz, daha sonraki adımları belirlemekte size yardımcı olabilir.
2. Gıdalara Dikkatlice Başlayın: Oğlunuzun sindirim sistemi, yeni gıdalara karşı hassas olabilir. Bu nedenle, gıdalara dikkatlice başlayın ve reaksiyonları izleyin.
3. Alerji Testleri: Eğer oğlunuzun alerjisi olduğunu düşünüyorsanız, alerji testleri yapılabilir.

Oğlunuzun sağlığı için endişe ettiğiniz anlaşılıyor. Doktorunuzla iş birliği yaparak, oğlunuzun sağlığını korumak için gerekli adımları atabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinde Süt ve Süt Ürünleri Yumurta Alerjisi
2. Bebeğinde Süt ve Süt Ürünleri Yumurta Alerjisi
3. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir