Akran ve Kalabalık Korkusu

309 görüntüleme
B

Büşra ç.

Premium Üye
22 Mayıs 2026 14:27
Kızım 13 aylık . Avm gibi çarşı pazar kalabalığında aşırı mutlu ama ne zaman yaşıtları yanına yaklaşsa korkuyor bağırıyo ağlıyo. Huzursuz oluyor. Oyun grubuna götürüyorum. Parka indiriyorum uzaktan mutlu ama yakın ilişki kurmak istemiyor. Adımlamakarı başladı. Taklit ediyo her şeyi. Konuşması gayet iyi göz teması iyi ama korkuyorum bu asosyalliğinden . Otizm yahut başka bir şey olabilir mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Mayıs 2026 14:27
Çocuğunuzun 13 aylık olduğu ve sosyal ortamlarda yaşıtlarıyla yakın ilişki kurmaktan korktuğu, ancak aynı zamanda göz teması kurduğu, konuşmasının iyi olduğu ve taklit ettiği belirtiliyor.

Bu davranışlar, otizm spektrum bozukluğu (OSB) gibi görünse de, 13 aylık bir çocuğun sosyal becerileri hala gelişmekte olduğu için endişe verici olabilir, ancak otizm veya başka bir durumun teşhisi konusunda aceleci davranmamak önemlidir.

Bazı olasılıklar:

Normal Gelişimsel Dönem: 13 aylık bir çocuk, sosyal becerileri öğrenmekte ve çevresini keşfetmektedir. Bu dönemde bazı çocuklar, kalabalık veya yeni ortamlar karşısında aşırı uyarılma yaşayabilir ve bu da korku veya huzursuzluk olarak ortaya çıkabilir.
Sosyal Beceri Gelişimi: Çocuğunuzun oyun grubunda veya parka diğer çocuklarla yakın ilişki kurmak istememesi, sosyal beceri gelişiminin bir parçası olabilir. Bu dönemde çocuklar, kendi sınırlarını ve konfor alanlarını keşfediyor olabilirler.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) belirtileri:

Göz teması kurma
İletişim becerileri

* Çocuğunuzun konuşması ve taklit etmesi, bu açıdan olumlu görünüyor.

Otizm konusunda endişeleriniz varsa veya çocuğunuzun gelişimi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, bir çocuk gelişim uzmanına veya psikologa danışmanız önerilir. Uzman, çocuğunuzun gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri sağlayabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Korku Olması
2. Çocuklarda Görülen Otizm Belirtileri ve Aile Rehberi 🌼
3. Her Şeyden Korkması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir