Her Şeyden Korkması

116 görüntüleme
T

Tuğba K.

9 Temmuz 2025 15:32
19 aylık kızım. 1 aydır Kapının çalınmasına, yan odaya geçmeye,oyuncaklarını yanına gitmeye, parkta kayarken arkasından gelen çocuklardan, kapının önünden geçen otobüs ve kamyon sesine, üst kattan gelen tıkırtı sesine, konuşup anlatırken örnek verdiğim kargocu abi gelecek oyuncak getirecek cümleme bile korkup kucağıma gelmek istiyor. Bunu yaşayan veya bilgisi olan var mı?
D

Dilan B.

10 Temmuz 2025 18:42
Aynı durum bizde de çok yoğun vardı su an 22 aylık azaldı , ani gelen sesleri somutlaştırıp göstermek yararlı olabiliyor , apartmanda sürekli bir tadilat oluyor gelen sesleri amca tamir yapıyor tak tak tak diye somutlaştırdık aynı sesi çıkardık kızımı da dahil ettim ona da yaptirdim belki 1 - 1.5 ay boyunca surekli yaptık simdi tadilat sesi olunca eliyle kendisi tak tak yapip sesli söylüyor birebir her seyi bizde yasadik su an kargo paketlerini kendi alıyor 😂
T

Tuğba K.

10 Temmuz 2025 19:10
Anlatarak deniyordum ama göstererek de denerim güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim inşallah bizde o aşmaya en kısa sürede geliriz🙏🏻
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

15 Temmuz 2025 10:18
19 aylık bir çocuğun çeşitli seslere veya yeni durumlara karşı korku göstermesi gelişimsel olarak oldukça normaldir. Bu dönemde çocuklar dünyayı anlamaya çalışırken bazı uyaranlara karşı hassasiyet geliştirebilirler. Önemli olan, çocuğunuza güvenli ve destekleyici bir ortam sunmak, korkularını küçümsemeden, sabırla ve şefkatle yaklaşmaktır. Ancak korkuların yoğunluğu günlük yaşamını etkileyecek boyuttaysa veya endişeleriniz devam ediyorsa psikologdan profesyonel destek almak en doğru yaklaşım olacaktır. 

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir