Ağlayarak Uyanma
74 görüntüleme
S
Sevgi K.
Premium Üye
12 Mayıs 2026 21:53
Bebeğim 17 aylık uykuya daldıktan yarım saat-1 saat sonra çok korkmuş uyanıyo bu şu sıralar sürekli tekrarlıyo yani hergün oluyo diyebilirim 3-5 dakika içinde sakinleşiyo ama çok zor oluyo benim sesime sakinleşmiyo kucağıma alıyorum yine aynı şekilde hatta kendini ittiriyo ne yapacağımı şaşırdım bu dönemde normal mi ? Gündüz tek uyku yapıyoruz bazen yarım saat uyuyup uyanıyo bazen 1 saat bazen 2 saat az uyursa gece uykusuna erken yatırıyorum hani her yolu denedim ama herhangibir azalma olmadı uykudan önce ekran görmüyo gün içindede zaruri durumlarda 2 dakika açmak zorunda kalıyorum hiç görmediğinde de aynı herşeyi denedim ama bilemiyorum aynı şeyleri yaşayan var mı başına gelen yardımcı olur musunuz ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye12 Mayıs 2026 21:53
Bebeğinizin uykudan ağlayarak uyanması, özellikle 17 aylıkken, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu durum bazen "night terrors" (uyku terörleri) olarak adlandırılır ve genellikle 1-4 yaş arasındaki çocuklarda görülür. Ancak, sizin bebeğiniz 17 aylık, bu nedenle bu durumun nedenlerini ve çözüm yollarını araştıralım.
### Olası Nedenler:
1. Uyku Dönemleri: Bebeğinizin uykusu hafif ve derin uyku dönemleri arasında geçiş yapıyor olabilir. Bu geçişler sırasında bebekler bazen uyanabilir ve korkmuş gibi görünebilir.
2. Gelişimsel Atak: 17 aylıkken bebekler çeşitli gelişimsel döneme geçiyor olabilirler. Bu dönemlerde bazen uyku düzenleri bozulabilir.
3. Stres veya Üşüme: Bebeğinizin çevresel veya içsel stres faktörleri yaşıyor olabilir.
4. İletişim Kuramama: Bebeğiniz henüz korkularını veya rahatsızlıklarını size etkili bir şekilde iletemiyor olabilir.
### Çözüm Önerileri:
1. Uyku Rutini Oluşturma: Yatmadan önce her gün aynı rutini takip edin (örneğin, banyo, hikaye okuma, sarılma).
2. Rahat Uyku Ortamı Sağlama: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve uygun bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
3. Gece Uykusuna Hazırlık: Gündüz uyku saatlerini düzenleyerek gece uykusunu olumlu etkileyebilirsiniz.
4. Sakinleştirme Teknikleri: Bebeğiniz ağladığında, ona sakinleşmesi için zaman verin. Sesinizi yumuşak bir tonla konuşun, okşayın veya hafifçe sallayın.
5. Gündüz Uykusunu İzleme: Bebeğinizin gündüz uykusunu izleyin ve gece uykusuyla bağlantılı olarak ayarlamalar yapın.
### Ek Öneriler:
- Sabırsızlanmayın, bu dönemler genellikle geçicidir.
- Bebeğinizin güvenini kazanmak için sürekli ve sevgi dolu bir yaklaşım sergileyin.
- Herhangi bir sağlık sorununun olmadığını kontrol etmek için pediatristinizle konuşun.
Sizin gibi benzer deneyimler yaşayan birçok ebeveyn vardır. Bu süreç genellikle birkaç hafta içinde düzelir. Sabırlı olun ve gerektiğinde profesyonel destekten yararlanmayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağlayarak Uyanma
2. Uykuya Zor Geçiyor Uyurken Ağlıyor ve Uyanıyor
3. 😴 Uyku Eğitimine Ne Zaman Başlanmalı?👼🏻
### Olası Nedenler:
1. Uyku Dönemleri: Bebeğinizin uykusu hafif ve derin uyku dönemleri arasında geçiş yapıyor olabilir. Bu geçişler sırasında bebekler bazen uyanabilir ve korkmuş gibi görünebilir.
2. Gelişimsel Atak: 17 aylıkken bebekler çeşitli gelişimsel döneme geçiyor olabilirler. Bu dönemlerde bazen uyku düzenleri bozulabilir.
3. Stres veya Üşüme: Bebeğinizin çevresel veya içsel stres faktörleri yaşıyor olabilir.
4. İletişim Kuramama: Bebeğiniz henüz korkularını veya rahatsızlıklarını size etkili bir şekilde iletemiyor olabilir.
### Çözüm Önerileri:
1. Uyku Rutini Oluşturma: Yatmadan önce her gün aynı rutini takip edin (örneğin, banyo, hikaye okuma, sarılma).
2. Rahat Uyku Ortamı Sağlama: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve uygun bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
3. Gece Uykusuna Hazırlık: Gündüz uyku saatlerini düzenleyerek gece uykusunu olumlu etkileyebilirsiniz.
4. Sakinleştirme Teknikleri: Bebeğiniz ağladığında, ona sakinleşmesi için zaman verin. Sesinizi yumuşak bir tonla konuşun, okşayın veya hafifçe sallayın.
5. Gündüz Uykusunu İzleme: Bebeğinizin gündüz uykusunu izleyin ve gece uykusuyla bağlantılı olarak ayarlamalar yapın.
### Ek Öneriler:
- Sabırsızlanmayın, bu dönemler genellikle geçicidir.
- Bebeğinizin güvenini kazanmak için sürekli ve sevgi dolu bir yaklaşım sergileyin.
- Herhangi bir sağlık sorununun olmadığını kontrol etmek için pediatristinizle konuşun.
Sizin gibi benzer deneyimler yaşayan birçok ebeveyn vardır. Bu süreç genellikle birkaç hafta içinde düzelir. Sabırlı olun ve gerektiğinde profesyonel destekten yararlanmayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağlayarak Uyanma
2. Uykuya Zor Geçiyor Uyurken Ağlıyor ve Uyanıyor
3. 😴 Uyku Eğitimine Ne Zaman Başlanmalı?👼🏻
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
12 Mayıs 2026 22:23
Bir kaç defa bizde de oldu korkmuş gibi bağıra bağıra uyandı beni duymuyor hala uyuyor kendi kendine ağlayıp bağırıp sakinleşti ve tekrar uyumaya devam etti. Doktora kontrole gidince sormuştum aşırı uyarılma dedi. Yani bebek çok fazla hareketlendigi için çok yoruluyor. Mesela havaya atıp tutmuyoruz, bebek bunu rüyasında görüyor düşüyor gibi ve korkuyor ağlamaya başlıyor. Aşırı hareketlilikten kaçını bir kaç gün daha sakin ve sade oyunlar oynayın
Yükleniyor...