Acill Ertesi Gün Hapı Sonrası Emzirme
118 görüntüleme
F
Feyza İ.
1 Haziran 2026 15:54
Arkadaşlar 3aylık bir bebeğim var riskli bi ilişki yaşadım ve ertes72 aldım. 8 saat boyunca emzirme dediler bende sütümğ sağdım bebeğime veriyorum . 8 saatin içindeki sütüde sağ at dediler . Peki o saatin sonunda bebeğimi emzirirken sorun olurmu korkuyorum konu hakkında bilgisi olan yazarmı acil

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Haziran 2026 16:12
Merhaba,
Ertesi gün hapı sonrası emzirme konusunda endişe duyduğunuz için aceleyle bilgi paylaşmak istiyorum.
Ertesi Gün Hapı ve Emzirme
Ertesi gün hapı aldıktan sonra emzirme konusunda bazı genel bilgiler:
Ertes 72: İçindeki etken madde levonorgestrel'dir. Levonorgestrel içeren ertesi gün hapları genellikle 8 saat sonra emzirmeye devam edilebileceğini belirtir.
Ella: İçindeki etken madde ulipristal asetat'dır. Ella'nın emzirme konusunda daha uzun bir süre beklenmesi önerilebilir (4-24 saat).
Süt Sağma ve Atma
Süt sağma ve atma konusunda ise:
Bazı doktorlar ve eczacılar, ertesi gün hapı sonrası 8 saat boyunca sütün sağıp atılmasını önerir. Bu, ilacın sütünüzde birikmesini önlemek için yapılır.
8 Saat Sonra Emzirme
8 saat sonra bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz. Ancak:
İlacın prospektüsüne bakın: Kullandığınız ilacın prospektüsünde emzirme ile ilgili özel bir uyarı veya öneri olabilir.
* Doktorunuzla konuşun: Doktorunuzla konuşarak bebeğinizin emzirilmesi konusunda en doğru bilgiyi alın.
Endişe Etmeyin
Ertesi gün hapı sonrası emzirme konusunda endişe duyuyor olabilirsiniz, ancak çoğu durumda sorun olmaz. Sadece ilacın prospektüsüne bakın, doktorunuzla konuşun ve gerektiğinde süt sağma ve atma işlemini yapın.
Sonuç
Ertesi gün hapı sonrası emzirme konusunda bilgi edindik. Endişe etmeyin ve doktorunuzla konuşun. Bebeğinizle ilgili en iyi kararı vermeniz için doktorunuzun tavsiyelerine uyun. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ertesi Gün Hapı
2. Ertesi Gün Hapı
3. Ertesi Gün Hapı
Ertesi gün hapı sonrası emzirme konusunda endişe duyduğunuz için aceleyle bilgi paylaşmak istiyorum.
Ertesi Gün Hapı ve Emzirme
Ertesi gün hapı aldıktan sonra emzirme konusunda bazı genel bilgiler:
Ertes 72: İçindeki etken madde levonorgestrel'dir. Levonorgestrel içeren ertesi gün hapları genellikle 8 saat sonra emzirmeye devam edilebileceğini belirtir.
Ella: İçindeki etken madde ulipristal asetat'dır. Ella'nın emzirme konusunda daha uzun bir süre beklenmesi önerilebilir (4-24 saat).
Süt Sağma ve Atma
Süt sağma ve atma konusunda ise:
Bazı doktorlar ve eczacılar, ertesi gün hapı sonrası 8 saat boyunca sütün sağıp atılmasını önerir. Bu, ilacın sütünüzde birikmesini önlemek için yapılır.
8 Saat Sonra Emzirme
8 saat sonra bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz. Ancak:
İlacın prospektüsüne bakın: Kullandığınız ilacın prospektüsünde emzirme ile ilgili özel bir uyarı veya öneri olabilir.
* Doktorunuzla konuşun: Doktorunuzla konuşarak bebeğinizin emzirilmesi konusunda en doğru bilgiyi alın.
Endişe Etmeyin
Ertesi gün hapı sonrası emzirme konusunda endişe duyuyor olabilirsiniz, ancak çoğu durumda sorun olmaz. Sadece ilacın prospektüsüne bakın, doktorunuzla konuşun ve gerektiğinde süt sağma ve atma işlemini yapın.
Sonuç
Ertesi gün hapı sonrası emzirme konusunda bilgi edindik. Endişe etmeyin ve doktorunuzla konuşun. Bebeğinizle ilgili en iyi kararı vermeniz için doktorunuzun tavsiyelerine uyun. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ertesi Gün Hapı
2. Ertesi Gün Hapı
3. Ertesi Gün Hapı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...