Acil: Çaresizim!
1290 görüntüleme

Ebru K. ..
30 Mayıs 2026 00:10
Merhabalar, öncelikle hepinize teşekkür ederim. Lütfen bana yardım edin, çok çaresiz kaldım. Kızım şu an 11 aylık, Haziran'ın 24'ünde 1 yaşına girecek. Eşim son bir haftadır "2. çocuk" diye tutturdu ve bu yüzden evde her gün kavga çıkıyor. Ben kesinlikle ikinci bir bebek istemiyorum; bunu maddi olarak değil, gerçekten psikolojik olarak kaldıramam. Henüz kızıma bile yetişmekte çok zorlanıyorum, bu düzene tam anlamıyla alışamadım.
Eşimi alıp karşıma çok net bir şekilde konuştum. Aslında benim ne kadar zorlandığımı kendisi de çok iyi biliyor ama "İllaki ikinci çocuk olacak" diye diretiyor. Bugün son defa konuşup bu konuyu kapatacağını söyledi. Ne yapabilirim? Gizli bir şekilde ne kullanabilirim, nasıl bir önlem alabilirim? Ne olur yardım edin lütfen.
Eşimi alıp karşıma çok net bir şekilde konuştum. Aslında benim ne kadar zorlandığımı kendisi de çok iyi biliyor ama "İllaki ikinci çocuk olacak" diye diretiyor. Bugün son defa konuşup bu konuyu kapatacağını söyledi. Ne yapabilirim? Gizli bir şekilde ne kullanabilirim, nasıl bir önlem alabilirim? Ne olur yardım edin lütfen.
S
Sibel Y.
21 Haziran 2026 10:02
Türk medeni kanununa göre Eşten habersiz gizlice doğum kontorol hapı kullanmak kusur kabul edilir
Araştırabilirsiniz bu havadan tutup attığım bir yorum değil 1 yaşında bir çocukları var erkekler böyle konuları inada bindirip zorluk çıkartmaya bayılıyorlar maalesef her yönden ölçüp tartmak lazım
Araştırabilirsiniz bu havadan tutup attığım bir yorum değil 1 yaşında bir çocukları var erkekler böyle konuları inada bindirip zorluk çıkartmaya bayılıyorlar maalesef her yönden ölçüp tartmak lazım
S
Sibel Y.
21 Haziran 2026 10:54
TMK 183/5 e dahil ediliyor son yıllarda birden fazla emsal karar çıkartıldı
Kişilik haklarına saldırı ve sır saklama kısımlarıyla ilişkilemdiriliyor
Keşke böyle olmasa ama eşlerimizin imzalı onayı olmazsa tüplerimizi bile bağlatamıyoruz bu bir gerçek
Kişilik haklarına saldırı ve sır saklama kısımlarıyla ilişkilemdiriliyor
Keşke böyle olmasa ama eşlerimizin imzalı onayı olmazsa tüplerimizi bile bağlatamıyoruz bu bir gerçek
K
Kübra
14 Temmuz 2026 16:12
Sibel hanım sizinle aynı kanıdayım ama burada her detayı etraflıca konuşabilmek her fikri gözden geçirmek için bulunuyoruz dediğim gibi keşke böyle olmasa ama böyle malesefki böyle kendi bedenimizle ilgili kararı kendimiz veremiyoruz maalesef
Siz bedeniniz üzerinde karar verebilirsiniz. Korunmak eşe sorulacak bir durum değildir. Ülkemizde boyle bir onay mekanizmasi da yoktur. Ama bir erkeğin babalık hakkını elinden alamazsınız(ikinci çocuğu kastetmiyorum. Hiç çocuk sahibi olmak istemeyi kastediyorum)
O sebeple; profesyonel tavsiyemdir. Evet gebeliği eş onayı olmadan sonlandıramazsınız. Tıbbi gereklilik olmadığı müddetçe, eş onayı almadan kürtaj yasal değildir. Fakat gebeliği önleyebilirsiniz. Beden sizin bedeninizdir. Kadın bedeni ne TMK hükümlerince ne de diğer ilgili mevzuatca erkeğin veya 3. kişilerin iradesine bırakılmamıştır. İçiniz rahat olabilir.
F
Fatma S. ..
15 Temmuz 2026 16:39
Korunmalisin
Yükleniyor...