Acil: Çaresizim!

1290 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:10
Merhabalar, öncelikle hepinize teşekkür ederim. Lütfen bana yardım edin, çok çaresiz kaldım. Kızım şu an 11 aylık, Haziran'ın 24'ünde 1 yaşına girecek. Eşim son bir haftadır "2. çocuk" diye tutturdu ve bu yüzden evde her gün kavga çıkıyor. Ben kesinlikle ikinci bir bebek istemiyorum; bunu maddi olarak değil, gerçekten psikolojik olarak kaldıramam. Henüz kızıma bile yetişmekte çok zorlanıyorum, bu düzene tam anlamıyla alışamadım.

Eşimi alıp karşıma çok net bir şekilde konuştum. Aslında benim ne kadar zorlandığımı kendisi de çok iyi biliyor ama "İllaki ikinci çocuk olacak" diye diretiyor. Bugün son defa konuşup bu konuyu kapatacağını söyledi. Ne yapabilirim? Gizli bir şekilde ne kullanabilirim, nasıl bir önlem alabilirim? Ne olur yardım edin lütfen.
S

Sibel Y.

21 Haziran 2026 10:02
Rabia Elbey
Türk medeni kanununa göre Eşten habersiz gizlice doğum kontorol hapı kullanmak kusur kabul edilir

Araştırabilirsiniz bu havadan tutup attığım bir yorum değil 1 yaşında bir çocukları var erkekler böyle konuları inada bindirip zorluk çıkartmaya bayılıyorlar maalesef her yönden ölçüp tartmak lazım
Yargıtay'ın kararlarında bunu hesaba kattığı durumlar var ne yazık ki. Bu da olsa olsa evlilik birliğinin temelden sarsılmasınin işaretlerinden biri olarak görülür ki zaten Yargıtay in da doğru bir yorum yaptığı söylenemez. Ama asla bu kadının üstünde tek başına bir sebep olarak kullanilamaz kullanılırsa da Anayasa Mahkemesinde hak ihlali olarak karşımıza çıkar. Ayrıca mahkemeye verirse diyorsunuz, sanki ceza davasiymis gibi, hiç bilmeyen insanlar yanlış anlayacak. Ancak bir boşanma davası açılacak süreçte kimin ne kadar kusurlu olduğu hesaba katılacak ki maalesef bu da belki dikkate alınan unsurlardan biri olacak. Ki olması gereken yeni anne olmuş birine -hatya bana göre her durumda kadina- ikinci çocuk dayatmasinda bulunan kocada kusur bulmaktır.
S

Sibel Y.

21 Haziran 2026 10:54
Rabia Elbey
TMK 183/5 e dahil ediliyor son yıllarda birden fazla emsal karar çıkartıldı

Kişilik haklarına saldırı ve sır saklama kısımlarıyla ilişkilemdiriliyor

Keşke böyle olmasa ama eşlerimizin imzalı onayı olmazsa tüplerimizi bile bağlatamıyoruz bu bir gerçek
TMK m. 183/5 yok. Öyle bir fıkra yok. 185/3 demek istediniz herhalde. Orada da dedigim gibi tüm somut olay dikkate alınacak da mahkeme ne diyecek ona baklacak. Neyse siz söyleyeceğinizi söylemişsiniz, teşekkürler. Ben de naçizane soruyu soran hanfendinin en son düşünmesi gereken şeyinin bu olduğunu belirteyim, kendi şahsi görüşüm. Olmayan bir boşanma davasının, somut olayları dikkate alınarak kusurları belli olmayan bir örneğin farazi düşüncesiyle doğum kontrol hapı kullanmaktan vazgeçmesi hiç mantıklı değil bence. Hanfendinin kocasi sırf bu nedenle boşanma davası açabilecek potansiyeldeyse ve kendisi de boşanma dusuncesinden bile ürkuyorsa onu bilemeyeceğim.
K

Kübra

14 Temmuz 2026 16:12
Rabia Elbey
Sibel hanım sizinle aynı kanıdayım ama burada her detayı etraflıca konuşabilmek her fikri gözden geçirmek için bulunuyoruz dediğim gibi keşke böyle olmasa ama böyle malesefki böyle kendi bedenimizle ilgili kararı kendimiz veremiyoruz maalesef
Kıdemli bir avukat olarak söylüyorum. Bu söylediğiniz hiç müşterek çocuğu olmayan çiftler içindir. Ayrica yargılama süreçleri; Aile Mahkemeleri gibi özel görevli mahkemelerde, hiçbir zaman katı kurallara göre işlemez. Somut olayın mahiyeti esas alınır. Bu sebeple kanun maddeleri ya da emsal kararlarla bilgi kirliliği yaratmanın veya bir kadına böyle yüklerle baskılamanın hele ki, profesyonel olarak hukuk eğitimi almadan, bu şekilde direktif vermeyi kimse kendine hak görmemeli.

Siz bedeniniz üzerinde karar verebilirsiniz. Korunmak eşe sorulacak bir durum değildir. Ülkemizde boyle bir onay mekanizmasi da yoktur. Ama bir erkeğin babalık hakkını elinden alamazsınız(ikinci çocuğu kastetmiyorum. Hiç çocuk sahibi olmak istemeyi kastediyorum)

O sebeple; profesyonel tavsiyemdir. Evet gebeliği eş onayı olmadan sonlandıramazsınız. Tıbbi gereklilik olmadığı müddetçe, eş onayı almadan kürtaj yasal değildir. Fakat gebeliği önleyebilirsiniz. Beden sizin bedeninizdir. Kadın bedeni ne TMK hükümlerince ne de diğer ilgili mevzuatca erkeğin veya 3. kişilerin iradesine bırakılmamıştır. İçiniz rahat olabilir.
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 16:39
Korunmalisin 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir