Acil: Çaresizim!

375 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:10
Merhabalar, öncelikle hepinize teşekkür ederim. Lütfen bana yardım edin, çok çaresiz kaldım. Kızım şu an 11 aylık, Haziran'ın 24'ünde 1 yaşına girecek. Eşim son bir haftadır "2. çocuk" diye tutturdu ve bu yüzden evde her gün kavga çıkıyor. Ben kesinlikle ikinci bir bebek istemiyorum; bunu maddi olarak değil, gerçekten psikolojik olarak kaldıramam. Henüz kızıma bile yetişmekte çok zorlanıyorum, bu düzene tam anlamıyla alışamadım.

Eşimi alıp karşıma çok net bir şekilde konuştum. Aslında benim ne kadar zorlandığımı kendisi de çok iyi biliyor ama "İllaki ikinci çocuk olacak" diye diretiyor. Bugün son defa konuşup bu konuyu kapatacağını söyledi. Ne yapabilirim? Gizli bir şekilde ne kullanabilirim, nasıl bir önlem alabilirim? Ne olur yardım edin lütfen.
B

Büşra G. ..

30 Mayıs 2026 00:24
Doğum kontrol hapı var emzirirkende kullanılıyor öyle birşey yapabilirsin
Emel C.

Emel C.

30 Mayıs 2026 00:25
Dogum kontrol hapi kullanabilirsiniz benim esimde cok istiyor bebegim 13 aylik ben istemiyorum kendimi tekrar bu kargasa ve caresizligin icine sokmaya hazir degilim bence bu kavga edilecek bir konu degil onlar icin hava hos tabi 9 ay tasi sonrasi bir ton stres agri huzursuzluk erkekler kapatilsin ya acil🤐
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:25
Büşra Güçlü
Doğum kontrol hapı var emzirirkende kullanılıyor öyle birşey yapabilirsin
Emzrimiyorım kızım mama içiyor ama bu haplar nasıl kulanılıyor ve ila doktor tarafındamı yazılması gerekiyor bide yani korkuma yüksek bir ilaç istiyorum
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:28
Emel Coşar
Dogum kontrol hapi kullanabilirsiniz benim esimde cok istiyor bebegim 13 aylik ben istemiyorum kendimi tekrar bu kargasa ve caresizligin icine sokmaya hazir degilim bence bu kavga edilecek bir konu degil onlar icin hava hos tabi 9 ay tasi sonrasi bir ton stres agri huzursuzluk erkekler kapatilsin ya acil🤐
Şu 1 haftadır ev yoğun kavga ve hani kızım da etkileniyor konuşuyorum aslıda net nir şekide anatıyorum durumu ama anlamak istwmiyor ben gerçekten kaldıtamam 2 bir bebek be acil bir şey bulmam gerekiyor ilk defa bu kadar çaresiz histediyorum benim bedenim benim kararım ama buna sağı duymuyor
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:31
Emel Coşar
Bu haplar nasıl kulanılıyor tam olarak
N

Nazlıcan

Premium Üye
30 Mayıs 2026 00:32
Doktorunuzla görüşüp sizin durumunuza uygun doğum kontrol hapını sorabilirsiniz, emzirmediğiniz için her çeşidi uygun olur size. Ama doğum kontrol haplarının da koruması %99 gibi bir şey. Bunlarla hamile kalanlar da var çok az da olsa. Bir de deri altı implantlar var daha etkili koruyormuş sanırım ama dışarıdan görünüyor mu bilmiyorum.
Emel C.

Emel C.

30 Mayıs 2026 00:34
🧸Ebru Keleş 🧸
Şu 1 haftadır ev yoğun kavga ve hani kızım da etkileniyor konuşuyorum aslıda net nir şekide anatıyorum durumu ama anlamak istwmiyor ben gerçekten kaldıtamam 2 bir bebek be acil bir şey bulmam gerekiyor ilk defa bu kadar çaresiz histediyorum benim bedenim benim kararım ama buna sağı duymuyor
cidden bu kavgayla cozulecek birsey degil biraz anlayis gosterilmesi gereken kisiler biziz benim esim bi ara dedigin gibi takti cocuk cocuk diye oturup konustuk ne kadar zorlandigimi anlattim en az 3 yil dusunmuyorum dedim ve saygi duyup kabul etti olmasi gerektigi gibi aslinda ilaclari doktor kontrolunde kullanman lazım onu regline gore ayarliyor yani hicbirsey %100 korumuyor ama koruma orani baya yuksek doye biliyorum
S

Sümeyye Y.

30 Mayıs 2026 00:38
İyi geceler ebru hanım doğum kontrol hapını gidip eczaneden direkt alabilirsiniz aynı saatte almanız gerekiyor yoksa etki etmiyor bilginiz olsun. Aynı saatte alamam derseniz devlet hastanesine gidip spiral taktırabilirsiniz onunda koruma özelliği yüksek.
Emel C.

Emel C.

30 Mayıs 2026 00:40
Sümeyye Yılmaz
İyi geceler ebru hanım doğum kontrol hapını gidip eczaneden direkt alabilirsiniz aynı saatte almanız gerekiyor yoksa etki etmiyor bilginiz olsun. Aynı saatte alamam derseniz devlet hastanesine gidip spiral taktırabilirsiniz onunda koruma özelliği yüksek.
Spiral icin eşden izin aliniyor diye biliyorum arkadasim yakin zamanda yaptirdi ve imza istediler
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:43
Emel Coşar
cidden bu kavgayla cozulecek birsey degil biraz anlayis gosterilmesi gereken kisiler biziz benim esim bi ara dedigin gibi takti cocuk cocuk diye oturup konustuk ne kadar zorlandigimi anlattim en az 3 yil dusunmuyorum dedim ve saygi duyup kabul etti olmasi gerektigi gibi aslinda ilaclari doktor kontrolunde kullanman lazım onu regline gore ayarliyor yani hicbirsey %100 korumuyor ama koruma orani baya yuksek doye biliyorum
Bu konuda asla sayğı duymıyor bende komuştım ama malesef
Emel C.

Emel C.

30 Mayıs 2026 00:45
🧸Ebru Keleş 🧸
Bu konuda asla sayğı duymıyor bende komuştım ama malesef
Sen iyisi hap icmeye basla ama fark ederse o da sikinti saatlerini gormeyecegi zamana gore ayarlarsin artik ay bu erkekler cidden cok fena allah sabir versin bacim 🫂
S

Sevgi K.

30 Mayıs 2026 00:47
Yeni bir yöntem var cilt altı implamt diye doktoruna söyle anlatsın sana çünkü doğum kontrol hapı unutma şansın var unutunca hamile kalabiliyorsun ve aşırı kilo alımı hormon bozukluğu ve kıllanma yapıyor 3 yıl kullanan biri olarak söylüyorum yine de senin tercihin tabiki☺️
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:50
Rojda Şahin
Allah rızası için ne kadar bencilce bişey. İç ablacım sen ilaçları kendini de bu kadar yorma bebeğin stresini hisseder sen bu psikolojiyle ikinci çocuğa bakamazsın bile hem sana hem çocuklara yazık olur. Allah sabır versin
Bakamıyacağımı söylüyorum zt bu nasıl bir uslup
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

30 Mayıs 2026 00:51
Sevgi Kırcabbar
Yeni bir yöntem var cilt altı implamt diye doktoruna söyle anlatsın sana çünkü doğum kontrol hapı unutma şansın var unutunca hamile kalabiliyorsun ve aşırı kilo alımı hormon bozukluğu ve kıllanma yapıyor 3 yıl kullanan biri olarak söylüyorum yine de senin tercihin tabiki☺️
Baya yan ettkisi vatmış ya o ele dokununca beli oluyor malesrf ya
K

Kevser D.

30 Mayıs 2026 01:20
Üstünden zaman geçince dogurmakta sıkıntı ben 5 yıl bekledım şuan üç aylık bebegım var o kadar zorlandım kı hala da zorlanıyorım tam rahata varmışım yenı fark ettim sımdı gerı başa sardık çok zor gelıyor şuan aklım olsa perısanlıgın ıcınde ıkıncıyı yapardım büyürdü sımdı çok zor bu benım düşüncem tabiki önemli olan ıkınızın ortak kararı sen istemiyorsan oda beklemesını bılecek çocuk kararı tek basına verilecek bırseu değil yani
E

Ece ..

30 Mayıs 2026 01:41
Merhaba, doğum kontrol hapını diren eczaneden alabilirsiniz, vaktiniz yoksa doktorun yazmasına gerek yok Yaz24/Yasmin en yaygın kullanılanları. Her gün aynı saatte içmeye önem gösterin.

İsterseniz eşinizi oyalamak ve kavgaları ertelemek için bende istiyorum ama seneye yapalım/2 sene sonra yapalım gibi tarihi öteleyin direk hayır diyince gereksiz tartışmalar olabiliyor bir de cefayı çeken bizler olduğumuz için genelde psikolojik ve bedensel olarak yaşadıklarımız anlaşılamayabiliyor.
E

Ebru

30 Mayıs 2026 02:27
Benim eşim de kızım doğduğundan beri 2. Çocuk diyor ben asla istemiyorum hele ki şu durumda. En son kızımı 2 yaşına kadar emzirmek istediğimi onun hakkına girmek istemediğimi psikolojik ve fizyolojik olarak hamile olmaya başa dönmeye hazır olmadığımı söyledim. Erkekler direkt hayır cevabına odaklanıyor ondan sonra söylediklerimizi pek dinlemiyorlar o yüzden hayır yerine şu vakit düşünelim falan diye oyalayın bir süre.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir