Açık Yara Pişik

99 görüntüleme
Y

Yaren

15 Mart 2026 10:57
21 Ocak tarihinde 35 haftalık doğdu. Mama(hipp markası) ve anne sütü ile besleniyor. Açık yaralar şeklinde pişik oldu 4 Mart tarihinde doktora gittik zalain,ekze-mant,fusidas,rif kremlerini yazdı kullanıyorum 9 gündür biraz yaralarda iyileşme oldu fakat tüm bu kremleri kullanmama rağmen yeni yara da oluşmaya başladı. Ne yapabilirim alerjik bir şey mi ne yapmam lazım bilemiyorum. Yoksa diyet mi yapmam lazım neden bebeğim böyle pişik oluyor olabilir? Yaklaşık 1.5 maks 2 saatte bir bez değişimi yapıyorum. Pamuk kullanıyorum alt değişiminde.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Mart 2026 11:07
Geçmeyen pişik sorunu ile karşı karşıyasınız ve bunun nedenleri konusunda endişe duyuyorsunuz. Forum mesajlarına göre, birkaç öneri ve olasılık bulunuyor.

Pişik sorununun nedenleri arasında:
- Alerji: Besin alerjisi, özellikle anne sütü veya mama alerjisi olabilir.
- Bez değişimi sıklığı: Yaklaşık 1.5-2 saatte bir bez değişimi yapıyorsunuz, bu yeterli görünüyor.
- Kullanılan ürünler: Kremlerinizi doktorun önerdiği şekilde kullanıyorsunuz.

Deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. Diyet: Anne sütü ile besleniyorsa, annenin besin alerjisi yönünde eliminasyon diyeti yapması gerekebilir.
2. Krem kullanımı: Doktorunuzun önerdiği kremleri kullanmaya devam edin. Yeni yara oluşumunu önlemek için koruyucu kremler kullanabilirsiniz.
3. Bez değişimi ve temizlik: Pamuk kullanarak alt temizliğini yapıyorsunuz, bu doğru. Bez değişimlerinde ılık su ile yıkayıp, yumuşak bir bezle kurulayabilirsiniz.

Pişik sorununuzun alerjik bir durum olup olmadığını doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Pişik Yarası
2. Pişik
3. Pişik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

17 Mart 2026 18:09
Alerjik bir durum olabilir bir de organik sarı kantaron yağı bulabilirseniz pişige çok iyi geliyor
Afranur K.

Afranur K.

17 Mart 2026 18:15
Bu kadar açık yara şeklinde pişiklerde alerji ihtimalini değerlendirmeniz gerekir bunca ilaca rağmen düzelme olmuyorsa içeriden bir sıkıntı var demek daha doğru olur
Y

Yaren

17 Mart 2026 19:43

Ayşe Vural

Alerjik bir durum olabilir bir de organik sarı kantaron yağı bulabilirseniz pişige çok iyi geliyor

Kullandım onu da
Y

Yaren

17 Mart 2026 19:44

Afranur Keskin

Bu kadar açık yara şeklinde pişiklerde alerji ihtimalini değerlendirmeniz gerekir bunca ilaca rağmen düzelme olmuyorsa içeriden bir sıkıntı var demek daha doğru olur

Doktorumuz değerlendirmiyor söylüyorum ama
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

17 Mart 2026 20:44

Yaren

Kullandım onu da

Fayda etmedi mi bütün ihtimalleri değerlendirmek lazım mesela bir arkadaşımın kızı ıslak mendil kullandığında pişik oluyordu pamuk deneyebilirsiniz bez kaynaklı olabilir tabi en önce farklı bir Dr a gidin derim
Y

Yaren

17 Mart 2026 20:58

Ayşe Vural

Fayda etmedi mi bütün ihtimalleri değerlendirmek lazım mesela bir arkadaşımın kızı ıslak mendil kullandığında pişik oluyordu pamuk deneyebilirsiniz bez kaynaklı olabilir tabi en önce farklı bir Dr a gidin derim

Pamuk kullanıyorum. Gittik tekrar başka kremler önerdi onları kullanıyoruz şu an
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

17 Mart 2026 22:28

Yaren

Pamuk kullanıyorum. Gittik tekrar başka kremler önerdi onları kullanıyoruz şu an

Çok geçmiş olsun
L

Lütfiye Z. ..

17 Mart 2026 22:36
Alt değiştirme sırasında hemen bezini bağlamayın açık kalsın altı pamuk bile kullansanız müslin yada pamuklu bir bez ile mutlaka kurulayın yumuşakça. Bez değişimi de yapabilirsiniz bez kaynaklıda olabilir. Alerji olmadığına eminseniz
Y

Yaren

17 Mart 2026 22:38

Lütfiye Zırh

Alt değiştirme sırasında hemen bezini bağlamayın açık kalsın altı pamuk bile kullansanız müslin yada pamuklu bir bez ile mutlaka kurulayın yumuşakça. Bez değişimi de yapabilirsiniz bez kaynaklıda olabilir. Alerji olmadığına eminseniz

Dediğiniz gibi kurulama da yapıyorum. Yara dışında diğer alerji belirtileri yok o yüzden doktor da değerlendirmiyor alerji olarak
L

Lütfiye Z. ..

17 Mart 2026 23:55

Yaren

Dediğiniz gibi kurulama da yapıyorum. Yara dışında diğer alerji belirtileri yok o yüzden doktor da değerlendirmiyor alerji olarak

Bazen doktorlar annelerin abarttığını düşünüyor. Herşeyi alerjiye bağladımızı düşünüyorlar. Bez belkide alerji yapıyor tenine bir arkadaşım bu yüzden yıkanabilir beze geçti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir