Geçmeyen Pişik Yarası
188 görüntüleme
B
Bedia
13 Ocak 2026 22:15
1 aylıkken kızım popusında açık yara şeklinde pişik başladı gitmediğim doktor kullanmadığım krem kalmadı sonunda geçirdik ama tekrarlıyor kızarıyor ertesi gün derisi sıyrılıp yara oluyor bezde değiştim ama nasıl çözüm bulabilirim. Islak mendil kullanmıyorum pamukla silip kuruluyorum ama sürekli tekrarlıyor alerji doktoru alerji değil dedi ama 1.5 aylıktı gittiğimizde alerjik bir durum olabilir mi.
M
Merve Ö. ..
13 Ocak 2026 22:16
Pudra kullanabilirsiniz ben bebeğime kullanıyorum kremden daha iyi geldi
E
Ezgi Ç. V.
13 Ocak 2026 22:17
Merhaba silme işlemini tamamen bırakıp, her bed değişiminda lavaboda ılık su ile yıkayıp, yumuşak kumaş ile kurulayıp kremleyip temiz bezi öyle takmayı deneyebilirsiniz. Bende bebeğimdeki pişiği bu şekilde geçirdim, tabi sizinki gibi ileri seviye değildi ama belki işinize yarar.
B
Bedia
13 Ocak 2026 22:19
Onuda denedim büyük çişinde muhakkak yıkıyorum geçiyor ama sürekli tekrarlıyor
H
Hazal B. ..
13 Ocak 2026 22:22
Önerilerin çok ünlü ve pahalı markaları kullandıkça ilk zamanlarda bizim de öyle oldu çözümü eczaneden yapma pişik ilaçlaryla bulduk anneannem ve kendi yaşlı çevrem tavsigesi ile. Şiddetle tavsiye ediyorum deneyin asla pişman olmazsınız. Şifa olsun
F
Fatma E.
13 Ocak 2026 22:22
eğer emziriyorsanız siz de yediklerinize biraz daha dikkat edin yine de. bizde de kanamalı pişik olmuştu. Bende her şeyi denedim ama geçmemişti. en sonunda da bildiğimiz yüze sürülen kil maskesinden alıp sürmüştüm. onun çok faydasını gördüm. Bir de denildiği gibi lavaboda yıkayın bir süre.
S
Sümeyra s. s.
13 Ocak 2026 22:23
Sarı kantaronyağı ile zeytin yağı karışımı birebir iyi geliyor şiddetle tavsiye ederim
B
Bedia
13 Ocak 2026 22:24
İkisinide kullandım işe yarmadı birde pudrayı deneyeceğim
R
Rabia T.
22 Ocak 2026 00:09
Arko tüp yeşil krem hemen geçirir

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
22 Ocak 2026 22:12
Besin alerjisi riski yüksek duruyor Bedia hanım. Eliminasyon diyeti ile takip edilmesi gerekiyor
D
Damla k.
22 Ocak 2026 22:16
Mustela stelatopia intense diye bir krem var biz faydasını gördük tek seferde. Bu kremi sürüp kurmasını bekledim 5 dk sonrasında da hametan sürdük üstüne bi deneyin sizde isterseniz. Geçmiş olsun
B
Bedia
22 Ocak 2026 22:19
Besin alerjisi riski yüksek duruyor Bedia hanım. Eliminasyon diyeti ile takip edilmesi gerekiyor
S
Serpil K. E.
8 Şubat 2026 03:47
Merhaba. Bebeğim 20 günlük ve 6. Günlükten beri açık yara pişiği var. 2 çocuk doktoru gördü ve bildiğimiz çinkolu kremlerden verdi. Diğer doktor travozol verdi ama yarı yarıya geriletti. Sonra kanama başladı sızıntı şeklinde. O kadar çok üzülüyorum o kadar çok ağlıyorum ki artık ne yapacağımı şaşırdım. Islak mendil hiç kullanmadım. Suyla yıkıyorum üstüne mendille tampon siliyorum. Kurutup krem sürüyorum. Kışın ortasında yapabildiğim kadar açık bırakmaya çalışıyorum ama o kadar küçük ki yani böyle olması moralimi çok bozuyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum keşke bilen biri yardım etse
B
Bedia
9 Şubat 2026 06:29
Merhaba. Bebeğim 20 günlük ve 6. Günlükten beri açık yara pişiği var. 2 çocuk doktoru gördü ve bildiğimiz çinkolu kremlerden verdi. Diğer doktor travozol verdi ama yarı yarıya geriletti. Sonra kanama başladı sızıntı şeklinde. O kadar çok üzülüyorum o kadar çok ağlıyorum ki artık ne yapacağımı şaşırdım. Islak mendil hiç kullanmadım. Suyla yıkıyorum üstüne mendille tampon siliyorum. Kurutup krem sürüyorum. Kışın ortasında yapabildiğim kadar açık bırakmaya çalışıyorum ama o kadar küçük ki yani böyle olması moralimi çok bozuyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum keşke bilen biri yardım etse