9,5 Aylık Bebek Gelişimi

236 görüntüleme
K

Kübra İ.

16 Mayıs 2026 01:04
Oğlum 9 ay 22 günlük. Oyun oynarken ya da heyecanlandığında kollarını sallıyor. 9 ay aşısını olmaya gittiğimizde de hemşireler ona gülünce hareketlendi “bu hareketi sürekli yapıyor mu” falan dedi hemşireler içime kurt düştü. Göz teması kuruyor, sosyal gülümsemesi var, adını seslendiğimde çoğunlukla bakıyor oyuncaklarıyla oynuyorsa keyfine göre bakıyor :) Henüz babıldama yok “aaaa - heee” gibi sesler çıkartıyor bir iki kere mama dedi sadece. Alkış çok sık yapıyordu artık eskiye göre azaldı. Örtünün altında bir oyuncağı varsa kaldırıp alabiliyor. Müslin örtüsünü onun başına örttüysem onu da çekip indirebiliyor. Desteksiz oturabiliyor. Destekli olarak da dizleri üzerine kalkıp çoğunlukla ayağa da kalkabiliyor. Yarı emekleme yarı sürüklenme tarzında emekleyebiliyor. İnsanları ayırt edebiliyor mesela anneannesine daha farklı tepki babasına daha farklı tepki veriyor. Bir şeti işaret ettiğimde bakıyor. Aklıma gelenler bunlar sizce her şey yolunda mı ? Bir soru yüzünden kaç gündür içim perişan oldu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:10
Merhaba!

Bebeklerin gelişimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir, bu nedenle her şey yolunda olup olmadığını değerlendirmek için birkaç faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir.

Gözlemlenen Beceriler:

Göz teması kuruyor ve sosyal gülümsemesi var
Adını seslendiğinizde çoğunlukla bakıyor
Oyun oynarken kollarını sallıyor
Desteksiz oturabiliyor
Destekli olarak dizleri üzerine kalkıp ayağa kalkabiliyor
Yarı emekleme yarı sürüklenme tarzında emekleyebiliyor
İnsanları ayırt edebiliyor
İşaret ettiğiniz şeye bakıyor

Endişe Verici Durumlar:

Babıldama henüz başlamadı
Alkış eskiden beri azaldı
9 ay aşısından sonra hemşirelerin bahsettiği hareketlenme

Normal Gelişme Süreci:

Babıldama genellikle 9-12 ay arasında başlar
Alkış 9-12 ay arasında gelişebilir
Destekli oturma ve kalkma 9-12 ay arasında normaldir
* Emekleme 7-10 ay arasında başlar

Öneriler:

1. Sabır: Her çocuk farklı hızlarda gelişir. Bebeğinizin gelişimini izleyin ve endişe verici durumlar için doktora başvurun.
2. Doktor Kontrolü: 9 ay aşısından sonra hemşirelerin bahsettiği hareketlenme hakkında doktorunuzla konuşun.
3. Oyun ve Etkileşim: Bebeğinizle oyun oynayarak, onunla konuşarak ve ona şarkılar söyleyerek gelişimini destekleyin.

Sonuç:
Her şey yolunda görünüyor, ancak bebeğinizin gelişimini yakından izlemek ve herhangi bir gecikme veya sorun için doktora başvurmak önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Uyku Gerilemesi Hatsafhada
2. 9 Aylik Erkek Bebek Alkış,byby
3. Otizm Ne Değildir❓
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

16 Mayıs 2026 07:33
Merhaba benimde oğlumda 9 ay 16 günlük bence endişelenmeyin çünkü benimkide dışarıya cikicagimizi anladığında ayaklarını salıyor mesala sonuçta onlardan duygularını belli etmek zorunda bizimkisi adını seslendiğimde bakar göz teması gülümseme hepsi aynı bizdede baba dede nene gel diyebiliyor bizimki ama inanın bazen bilinçsiz söylüyor bublari alkış deseniz yapmıyor artık önceden yapardı yasa bilinçsiz yapıyor alkış yap dediğim de değil yani emekliyoruz dizleinin üstünde kalkıp destekli kalkar yürümekten korkuyor daha elimizi tutmadan adım atmıyor hemen kendini otuturur bizimki herkese güler böyle kıyaslama yaptığımı düşünmeyin aynı aylik çocuklarımız aynı tepkileri veriyorlar ki her çocuk bir değil bence sacma sapan bı soru için canınızı sıkmayın çok küçükler herhangi bir teşhis koymak için bile
G

Gizem

16 Mayıs 2026 09:12
merhaba benim oğlumda 9 ay 18 günlük babası geldiğinde dışarıya çıktığında hep yapıyor bildiğim kadarıyla bunu hiçbir uyaran olmadığı halde tek bir yere dalıp kanat çırparsa problem benim oğlumda baba diyor sadece 40 kere söylersen belki anne ama hepsini bilinçsiz yapıyor taklit ediyor insanlar yorum yapmayı çok seviyor çocuğunuzu çok güzle gözlemlemişsiniz çok iyi bir annesiniz 🧡
K

Kübra İ.

16 Mayıs 2026 09:25
Göktenur Bektaş
Merhaba benimde oğlumda 9 ay 16 günlük bence endişelenmeyin çünkü benimkide dışarıya cikicagimizi anladığında ayaklarını salıyor mesala sonuçta onlardan duygularını belli etmek zorunda bizimkisi adını seslendiğimde bakar göz teması gülümseme hepsi aynı bizdede baba dede nene gel diyebiliyor bizimki ama inanın bazen bilinçsiz söylüyor bublari alkış deseniz yapmıyor artık önceden yapardı yasa bilinçsiz yapıyor alkış yap dediğim de değil yani emekliyoruz dizleinin üstünde kalkıp destekli kalkar yürümekten korkuyor daha elimizi tutmadan adım atmıyor hemen kendini otuturur bizimki herkese güler böyle kıyaslama yaptığımı düşünmeyin aynı aylik çocuklarımız aynı tepkileri veriyorlar ki her çocuk bir değil bence sacma sapan bı soru için canınızı sıkmayın çok küçükler herhangi bir teşhis koymak için bile
İnanın içim o kadar rahatladı ki kıyaslama yaptığınızı asla düşünmedim içim rahatladı gerçekten Allah çocuklarımızın sağlıklı mutlu günlerini göstersin ❤️ annelik ne zor her şeyden evham 😄
K

Kübra İ.

16 Mayıs 2026 09:27
Gizem
merhaba benim oğlumda 9 ay 18 günlük babası geldiğinde dışarıya çıktığında hep yapıyor bildiğim kadarıyla bunu hiçbir uyaran olmadığı halde tek bir yere dalıp kanat çırparsa problem benim oğlumda baba diyor sadece 40 kere söylersen belki anne ama hepsini bilinçsiz yapıyor taklit ediyor insanlar yorum yapmayı çok seviyor çocuğunuzu çok güzle gözlemlemişsiniz çok iyi bir annesiniz 🧡
Yaa çok teşekkür ederim o kadar mutlu oldum ki o kadar iyi geldi ki söylediğiniz içimin yağları eridi derler ya öyle hissettim 🥹
L

Lale

Premium Üye
16 Mayıs 2026 14:53
Benimde kızım o aylarda yapıyordu şu an çok nadiren yapıyor. Bay bay öpücük atma yarım yamalak alkış çak yapıyor. Göz teması gülümseme var. Bende ilk endişelendim fakat sonra azaldı. Tek bi harekete bağlı kalmamak lazım. Onlar bebek heyecanlarını tepkilerini nasıl vereceklerini bilmiyorlar. Ben hep heyecanlandığı için yapıyora yordum.9.ayın sonunda da bababa demeye başladı. Öncesinde bbbbb gagaga derdi
K

Kübra İ.

16 Mayıs 2026 14:55
Lale
Benimde kızım o aylarda yapıyordu şu an çok nadiren yapıyor. Bay bay öpücük atma yarım yamalak alkış çak yapıyor. Göz teması gülümseme var. Bende ilk endişelendim fakat sonra azaldı. Tek bi harekete bağlı kalmamak lazım. Onlar bebek heyecanlarını tepkilerini nasıl vereceklerini bilmiyorlar. Ben hep heyecanlandığı için yapıyora yordum.9.ayın sonunda da bababa demeye başladı. Öncesinde bbbbb gagaga derdi
Aaaa benim oğluş da bbbb ve gaaaa diyo işte her bebek farklı aynı dediğiniz gibi nasıl ifade edecek heyecanlandığını vs bebek bunlar ay hepiniz içimi rahatlattınız Allah be muradınız varsa versin oh be 😅
L

Lale

Premium Üye
16 Mayıs 2026 14:59
Kübra İşinçelik
Aaaa benim oğluş da bbbb ve gaaaa diyo işte her bebek farklı aynı dediğiniz gibi nasıl ifade edecek heyecanlandığını vs bebek bunlar ay hepiniz içimi rahatlattınız Allah be muradınız varsa versin oh be 😅
Evet her bebeğin gelişimi farklı. Mesela Osman hocanın oğlu [18.ayda](18.ayda) alkış bay bay yapmış. Sesler varsa kelimelerde gelecek annesi merak etmeyin 🌸 sağlıkla büyüsün
K

Kübra İ.

17 Mayıs 2026 12:34
Lale
Evet her bebeğin gelişimi farklı. Mesela Osman hocanın oğlu [18.ayda](18.ayda) alkış bay bay yapmış. Sesler varsa kelimelerde gelecek annesi merak etmeyin 🌸 sağlıkla büyüsün
Çok teşekkür ederim gerçekten hepiniz içimi rahatlattınız, insan çocuğu olunca en ince ayrıntıyı bile dert ediniyormuş 😅 hepsi sağlıkla büyüsün inşallah 🥰🌺
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir