9 Aylık 8150 Kg Erkek

626 görüntüleme
R

Rukiye

10 Şubat 2026 13:14
Bebeğimin kilosu nasıl sizde boyu 66 cm bana çok kısa geldi yaşıtlarına göre ama dr iyi dedi. Doğum kilosu 2905 50 cm 2500e düşmüştü

derin

18 Haziran 2026 12:02
Rukiye hanım benim de kızım aynı şekilde dokuz aylık 65 santim 49 santim doğmuştu kilosu da 8 kg ama boyunda bir sıkıntı var yani şu an at sınırında altında endokrine götürdüğümde yanlış ölçüm nedeniyle doktor sıkıntı görmedi ama aslında boyunu yanlış ölçmüştür sağlık ocağındaki hemşire gayet düzenli bir şekilde ölçtü üç santim fazla ölçülmüş hastanede o yüzden doktor önemsemedi ama aslında alt sınırında altında yani şu anda bununla ilgili doktor hiçbir şey söyledi mi size

derin

18 Haziran 2026 12:03
Rukiye
Söylemedi ama ben araştırınca öyle çıkıyor devlet hastanesi diye önemsemedi sanırım. D vitamini veriyorum düzenli teşekkür ederim
Ama doktor yani neye göre baktı bilmiyorum çok da doktorlara da güvenmemek gerekiyor ben bunu anladım boyu evet yani dokuz aylık bir erkek bebek için kısa yani bunu hesaplamalardan da zaten açıkça görebiliyoruz yani ben kendi kızımdan biliyorum 65 santim mesela kısa yani alt sınırının altına düşmüş vaziyette şu an neye göre normal diyorlar

derin

18 Haziran 2026 12:04
Merve Güneş
Kızımda 8 ay 12 günlük benimde kızım 8.3 kg 66 cm boy boy uzaması durdu sanki 3 aydır 2 cm uzamış doktor 9. Ayda kan tahlili yapacak 2 doktor a gittik ikisi de aynısını söyledi gelişimini takip etmiş olacaklar 6. Aydan itibaren kaç cm uzamış ve tahlile göre de artık ne söylerse (dk 3 kg boy 48 cm 36 haftalık dünyaya geldi)
Merve hanım sizin boyda zaman değişiklik oldu mu benim kızım da da aynı sorun var dokuz aylık 65 santim altın sınırının altında şu an ama doktor yanlış ölçüm sebebiyle boyu iyi dedi ama hastane yanlış ölmüş yani aslında normalde 65 santim 68 olarak ölçtüğü için bir problem görmedi ama işte öyle değil yani şu an alt sınırının altında yani ama ne yapmak gerekiyor bilmiyorum size bir şeyler söylediler mi hiç
R

Rukiye

18 Haziran 2026 12:09
🦋derin
Ama doktor yani neye göre baktı bilmiyorum çok da doktorlara da güvenmemek gerekiyor ben bunu anladım boyu evet yani dokuz aylık bir erkek bebek için kısa yani bunu hesaplamalardan da zaten açıkça görebiliyoruz yani ben kendi kızımdan biliyorum 65 santim mesela kısa yani alt sınırının altına düşmüş vaziyette şu an neye göre normal diyorlar
Doğum boyuna kilosuna göre sanırım normal diyorlar ben de çok takıyorum boyunu şu an 13.5aylık oldu en son 10 aylıkken ölçükdü. Evde kendşmce ölçüyorum artmış biraz tabi nr kadar doğru bilmiyorum da artıyor diye takmamaya çalışıyorum şimdiye kadar da zaten hiçbir kontrolde anormal demediler

derin

18 Haziran 2026 12:11
Rukiye
Doğum boyuna kilosuna göre sanırım normal diyorlar ben de çok takıyorum boyunu şu an 13.5aylık oldu en son 10 aylıkken ölçükdü. Evde kendşmce ölçüyorum artmış biraz tabi nr kadar doğru bilmiyorum da artıyor diye takmamaya çalışıyorum şimdiye kadar da zaten hiçbir kontrolde anormal demediler
Evde ölçülen çok yanlış çıkıyor ya ben de evde ölçüyorum ama sağlık ocağına götürdüğüm zaman çok oynama var arada ama bu süreç içerisinde sizin belki uzamış olabilir yani tabi bir götürmek gerekiyor ben de merak ediyorum acaba sonradan uzayacak mı yani niye alt sınırının altında yani normalde şu an alt sınırın altında 65 santim en az dokuzuncu ayda 67 santim olması lazım kız bebek erkek bebeğin daha fazla diyebiliyorum yani doktorlar tamamıyla adamakıllı ilgilenmedikleri için siz peşine düşmezseniz kimsenin ilgilendiği yok gerçekten
R

Rukiye

18 Haziran 2026 12:14
🦋derin
Evde ölçülen çok yanlış çıkıyor ya ben de evde ölçüyorum ama sağlık ocağına götürdüğüm zaman çok oynama var arada ama bu süreç içerisinde sizin belki uzamış olabilir yani tabi bir götürmek gerekiyor ben de merak ediyorum acaba sonradan uzayacak mı yani niye alt sınırının altında yani normalde şu an alt sınırın altında 65 santim en az dokuzuncu ayda 67 santim olması lazım kız bebek erkek bebeğin daha fazla diyebiliyorum yani doktorlar tamamıyla adamakıllı ilgilenmedikleri için siz peşine düşmezseniz kimsenin ilgilendiği yok gerçekten
İlk 2 yıl içerisinde boy uzamasını beslenme ile ilişkilendiriyorlar ama anlayamıyorum yani kilosu artıp neden boyu artmaz 8. ayda bir kilo aldığı oldu o zaman tabii boyu 3 santim uzamıştı ama sonrasında o kadar uzamadı hiç. Ve dediğiniz gibi bizim de bir kere hastanede Yanlış ölçüldüğü olmuştu doğum boyunu da 50 diye girmişlerdi ama ilk ay gittiğimizde de 49 santim ölçtüler yani uzayacak yere kısaldı mı bu çocuk anlamıyorum

derin

18 Haziran 2026 12:16
Rukiye
İlk 2 yıl içerisinde boy uzamasını beslenme ile ilişkilendiriyorlar ama anlayamıyorum yani kilosu artıp neden boyu artmaz 8. ayda bir kilo aldığı oldu o zaman tabii boyu 3 santim uzamıştı ama sonrasında o kadar uzamadı hiç. Ve dediğiniz gibi bizim de bir kere hastanede Yanlış ölçüldüğü olmuştu doğum boyunu da 50 diye girmişlerdi ama ilk ay gittiğimizde de 49 santim ölçtüler yani uzayacak yere kısaldı mı bu çocuk anlamıyorum
Aynen öyle bakın gerçekten önemsemiyorlar yani ben buna defalarca kez şahit oldum sonuçta hesaplamalar ortada yani hani şu an sizinki artık 13 aylık olmuş ona göre boyu nasıl bilmiyorum ama ilk yazdığınız şeye göre mesela boyunu gerçekten kısaymış sizinki de altının altı olmuş oluyor o yüzden araştırılması gerekiyor gerçekten bir sebebi mi var eğer sebebi yoksa tamam belki genetik vesaire belki farklı bir şeydir ama bunu tam anlamıyla bilmeden ilerlemek yanlış belki çocuğun ileriki hayatınals edecek yani bugünkü yapılan hatalar ben bayağı araştırıyorum bu konuyu önemli bir mevzu yani kilo alıp boyu uzamaması bizde de çünkü aynı şekilde şu an mesela benim kızımın en alt sınırda olması için 67 olması gerekiyordu ama 65 santim yani altın da altında bu ciddi bir durum oluyor yani bu çocukta bir şey olabilir o yüzden araştırılması şart şimdi yarın tekrardan gideceğim mecburen endokrinine yanlış ölçülmüş diye gastroenterolojiye yönlendirdi oraya da gideceğim
M

Merve G.

20 Haziran 2026 19:33
🦋derin
Merve hanım sizin boyda zaman değişiklik oldu mu benim kızım da da aynı sorun var dokuz aylık 65 santim altın sınırının altında şu an ama doktor yanlış ölçüm sebebiyle boyu iyi dedi ama hastane yanlış ölmüş yani aslında normalde 65 santim 68 olarak ölçtüğü için bir problem görmedi ama işte öyle değil yani şu an alt sınırının altında yani ama ne yapmak gerekiyor bilmiyorum size bir şeyler söylediler mi hiç
Doktorlar çok anormal bir değer olarak görmüyorlar minyon tipli diyor ya da genetik olabilir diyor farklı doktorlara da gittiğimizde sorduk hep bu cevapları aldık. Sonuçta kilo alımları güzel ama boy aynı oranda uzamıyor. Beslenmeye bağlıysa uzaması gerekiyor ama genetik faktörler de önemli sanırım. Kızım 36 haftalık 48 cm dünyaya geldi. Şuan 12.5 aylık 74 cm boyunda

derin

20 Haziran 2026 19:45
Merve Güneş
Doktorlar çok anormal bir değer olarak görmüyorlar minyon tipli diyor ya da genetik olabilir diyor farklı doktorlara da gittiğimizde sorduk hep bu cevapları aldık. Sonuçta kilo alımları güzel ama boy aynı oranda uzamıyor. Beslenmeye bağlıysa uzaması gerekiyor ama genetik faktörler de önemli sanırım. Kızım 36 haftalık 48 cm dünyaya geldi. Şuan 12.5 aylık 74 cm boyunda
9 aylıkken kaç cm di acaba
M

Merve G.

20 Haziran 2026 20:23
66-68 civarındaydı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir