9. Ay Aşı
422 görüntüleme

Seher ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 14:54
9. Ay aşısı kesin yaptırılmalımı?
B
Burcu000
12 Haziran 2026 14:55
Bizde 1hafta sonra olucaz bende tamda bunu merak ediyordum
E
Eliff
12 Haziran 2026 15:06
Biz yaptık. Gerek duyulmasa yaptırmazlardı.

Fatma A. U.
12 Haziran 2026 15:29
Bizde yaptırdık zaten aşılar sağlık ocaklarına bebek sayılarına göre geliyor illa ki arıyorlar neden yaptırmıyalım ki
A
Aslıhan G.
12 Haziran 2026 15:31
Neden yapılmaması gerektiğini anlamıyorum kızamık kabakulak kızamıkçık aşısı . İleri de daha ağır atlatsın diye mi yaptırılmamalı ?

Fatma A. U.
12 Haziran 2026 15:36
Neden yapılmaması gerektiğini anlamıyorum kızamık kabakulak kızamıkçık aşısı . İleri de daha ağır atlatsın diye mi yaptırılmamalı ?
Şuan 11 ay 21 günlük 1 yaş aşısını da olacak inşallah ve diğerlerinide
A
Aslıhan G.
12 Haziran 2026 15:40
Devletin yaptığı bütün aşıları şu zamana kadar yaptırdım ekstra 2 doz rota 2 doz menenjit aşısı yaptırdım menenjitin son dozunu 13. Ayda olacak neden yaptırılmasın

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye12 Haziran 2026 15:50
9. Ay Aşısı Hakkında Bilgiler
9. Ay aşısı, genellikle KKK (Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık) aşısının ek dozu olarak uygulanır. Bu aşı, özellikle büyük şehirlerde ve salgın riski olan bölgelerde önerilmektedir.
Zorunluluk Durumu
9. Ay aşısı eskiden zorunlu değildi, ancak son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu aşılar listesine eklenmiştir. Yani, artıkほとんすべての sağlık ocakları bu aşıyı zorunlu olarak uygulamaktadır.
Yapılması Gerekenler
Eğer bebeğiniz 9 aylık olduysa, sağlık ocağına başvurarak aşı hakkında bilgi alabilirsiniz. Aşı yapılırken herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya sağlık ocak çalışanlarına danışabilirsiniz.
Öneriler
Büyük şehirlerde veya salgın riski olan bölgelerde yaşayanlar,
Göçmen nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar,
* Bebeğiyle sık sık temas eden kişiler,
gibi durumlarda 9. Ay aşısının yaptırılması önerilmektedir.
Sonuç
9. Ay aşısı, bebeğinizin sağlığı için önemli bir aşıdır. Sağlık ocağınıza başvurarak aşı hakkında detaylı bilgi alabilir ve bebeğinizin sağlığı için gerekli adımları atabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9. Ay Aşısı Bilgilendirme
2. 9. Ay Aşısı
3. 9. Ay Aşı
9. Ay aşısı, genellikle KKK (Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık) aşısının ek dozu olarak uygulanır. Bu aşı, özellikle büyük şehirlerde ve salgın riski olan bölgelerde önerilmektedir.
Zorunluluk Durumu
9. Ay aşısı eskiden zorunlu değildi, ancak son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu aşılar listesine eklenmiştir. Yani, artıkほとんすべての sağlık ocakları bu aşıyı zorunlu olarak uygulamaktadır.
Yapılması Gerekenler
Eğer bebeğiniz 9 aylık olduysa, sağlık ocağına başvurarak aşı hakkında bilgi alabilirsiniz. Aşı yapılırken herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya sağlık ocak çalışanlarına danışabilirsiniz.
Öneriler
Büyük şehirlerde veya salgın riski olan bölgelerde yaşayanlar,
Göçmen nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar,
* Bebeğiyle sık sık temas eden kişiler,
gibi durumlarda 9. Ay aşısının yaptırılması önerilmektedir.
Sonuç
9. Ay aşısı, bebeğinizin sağlığı için önemli bir aşıdır. Sağlık ocağınıza başvurarak aşı hakkında detaylı bilgi alabilir ve bebeğinizin sağlığı için gerekli adımları atabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9. Ay Aşısı Bilgilendirme
2. 9. Ay Aşısı
3. 9. Ay Aşı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Seher ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:52
A
Aslıhan G.
12 Haziran 2026 16:06
@Osman Gönülal Bir keresinde soru cevap etkinliğinde vaka sayısı fazla olmayan yerlerde yapılmasına gerek duyulmadığından bahsettiği için böyle bir soru yönelttim .

Seher ..
Premium Üye
13 Haziran 2026 19:35
Biz Tekirdağ’da yaşıyoruz kardeşim hemşire sağlık ocağında burada vakalar çok az ama iki gün önce arkadaşımın 8 aylık bebeği çift taraflı kabakulak oldu . Hikaye bu kadar .
A
Aslıhan G.
13 Haziran 2026 21:29
Bu tarz vakalar ne yazık ki olabiliyor zaten ama Osman Bey de sivasta olmasına rağmen kendi oğluna yapmadığı için ister istemez insan sorgulayabiliyor

Seher ..
Premium Üye
14 Haziran 2026 11:37
Bence şöyle düşünülmeli ne yazık ki Türkiye her iline ciddi bir şekilde göç alan bir ülke . Bugün hayır şu şehir göç almadı diyebileceğiniz bir yer yok ne yazık ki . Bu çocuklar yarın öbür gün okula başlayacak şanslı olanlar 10-15 kişilik sınıflarda fakat bir çoğu 30 kişilik 40 kişilik sınıflarda okuyacak . Bu kadar kalabalık ortamlarda çocuklarımızı olası vakalardan koruyabilmenin minimum düzeyde atlatmasını sağlayabilecek tek yol aşılamadır .

Afranur K.
14 Haziran 2026 11:42
Bu tarz vakalar ne yazık ki olabiliyor zaten ama Osman Bey de sivasta olmasına rağmen kendi oğluna yapmadığı için ister istemez insan sorgulayabiliyor
Şu an son 3-4 yıldır yoğun göç almasından dolayı bebekleri erken korumak için 9. Aya da eklendi.
Yani Osman bey yaptırılmasın demiyor, kendisinin yaptırmama sebebi de o dönemde bu ayda bu aşının olmayışı.
Risk almak bireysek bir tercih by noktada.

Seher ..
Premium Üye
14 Haziran 2026 12:24
Eski bir soru cevabında Osman Bey bu şekilde cevap vermişti ,ister istemez insanın kafası karışabiliyor sonuçta bu zamana kadar bende tüm aşılarını yaptırdım yaptırmaya devam edicem 9. Ay aşısı beni sorgulatıyor ve eski soru cevaptada ss almıştım .@Afranur Keskin @Aslıhan Giray
A
Aslıhan G.
14 Haziran 2026 13:34
Aslıhan Hanım aşı karşıtlığı bir soru yöneltmedim ,zaten sizin yorumunuzda dediğiniz gibi aşılanmanın önemi aşikar ama 9. Aydaki ek doz aşı aynı aşı 12. Aydada olduğu için sorumu yönelttim .Yanlış anlaşılmasın lütfen yani
A
Aslıhan G.
14 Haziran 2026 13:36
Eski bir soru cevabında Osman Bey bu şekilde cevap vermişti ,ister istemez insanın kafası karışabiliyor sonuçta bu zamana kadar bende tüm aşılarını yaptırdım yaptırmaya devam edicem 9. Ay aşısı beni sorgulatıyor ve eski soru cevaptada ss almıştım .@Afranur Keskin @Aslıhan Giray
H
Hatice Ç.
15 Haziran 2026 02:59
Merhaba peki size aile hekimliğinden şöyle birşey denildi mi 9. Ay kızamık aşısını yaptırmadan önce bebeğin yumurta akına alerjisi olup olmadığına bakılıyormuş günler öncesinden bize bebeğe yumurta beyazı yedirin eğer alerji olursa kızamık aşısını aile hekimliği değil üniversite hastaneler yapıyormuş tedbir amaçlı bende 1 2 defa denedim vücudunda hafif döküntü oluyor alerji mi değil mi bilmiyorum size de böyle söylendi mi aile hekimliğinden

Seher ..
Premium Üye
15 Haziran 2026 20:51
Merhaba peki size aile hekimliğinden şöyle birşey denildi mi 9. Ay kızamık aşısını yaptırmadan önce bebeğin yumurta akına alerjisi olup olmadığına bakılıyormuş günler öncesinden bize bebeğe yumurta beyazı yedirin eğer alerji olursa kızamık aşısını aile hekimliği değil üniversite hastaneler yapıyormuş tedbir amaçlı bende 1 2 defa denedim vücudunda hafif döküntü oluyor alerji mi değil mi bilmiyorum size de böyle söylendi mi aile hekimliğinden
Yükleniyor...