9 Ay 10 Günlük Çaresizim
85 görüntüleme
S
Sibel A.
7 Nisan 2026 00:23
Oğlumu 2 buçuk aylıktan beri yaparak besliyorum. 9 ay 10 günlük bir haftadır günde 4 5 kez 160 ml içen çocuk 1 haftadır asla ama asla süt içmek istemiyor bugün 2 kere içti mesela oda sabah 120 ml akşam 160 ml ek gıda gün içinde 3 ana öğün birde 1 ara öğün alıyor munckin sulukla da bir suluk bitiriyor suya düşkün yani . O sulukla süt vermeye çalıştım yine kabul etmedi her yolu denedim. Ama sütü kabul etmedikçe üzülüyorum. Vitaminleri alamazsa diye formül mamayı zaten kabul etmiyor hadi onu denesem dedim ama bilmiyorum çok çaresizim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 00:24
Bebeğin 1 haftadır süt içmek istememesi, endişe verici olabilir. Öncelikle, ek gıda ve sıvı alımını değerlendirelim:
Ek gıda: 3 ana öğün ve 1 ara öğün alıyor.
Sıvı: Munckin sulukla bir suluk suyu bitiriyor.
Bebeğin süt ihtiyacını karşılamak için şu önerilerde bulunabiliriz:
1. Süt verme saatlerini esnek tutun. Bebeğinizi zorla süt içmeye çalıştığınızda strese giriyor olabilir. İçmek istemediği saatlerde zorlamayın.
2. Formül mama denemesi yapabilirsiniz. Ancak, reddettiği için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşun.
3. Ek gıda çeşitliliği sağlayın. Bebeğinizin menüsünü zenginleştirerek, besin değerini artırabilirsiniz.
4. Sıvı alımını artırın. Munckin sulukla suyu seviyor, bu iyi bir şey. Süt yerine, sulukla su veya elektrolitli içecekler (örn. Pedialyte) verilebilir.
Bebeğinizin vitamin ve mineral alımı konusunda endişe duyuyorsanız:
1. Doktorunuzla konuşun. Bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre takviye önerileri alabilirsiniz.
2. Ek gıda seçimlerinizi gözden geçirin. Demir, kalsiyum, D vitamini gibi önemli besin öğelerini içeren gıdaları ekleyin.
Çaresiz hissetmeniz anlaşılabilir, ancak sabırlı olun. Bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi yakından izlenmelidir. Her şey normale dönmeyebilir, ancak denemeye devam edin. Doktorunuzla düzenli kontroller yaparak, bebeğinizin sağlığını izleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sütü Tamamen Bırakmak İstiyor
2. Mama İçmiyor
3. 10 Aylık Bebeğim Anne Sütü İçmek İstemiyor.
Ek gıda: 3 ana öğün ve 1 ara öğün alıyor.
Sıvı: Munckin sulukla bir suluk suyu bitiriyor.
Bebeğin süt ihtiyacını karşılamak için şu önerilerde bulunabiliriz:
1. Süt verme saatlerini esnek tutun. Bebeğinizi zorla süt içmeye çalıştığınızda strese giriyor olabilir. İçmek istemediği saatlerde zorlamayın.
2. Formül mama denemesi yapabilirsiniz. Ancak, reddettiği için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşun.
3. Ek gıda çeşitliliği sağlayın. Bebeğinizin menüsünü zenginleştirerek, besin değerini artırabilirsiniz.
4. Sıvı alımını artırın. Munckin sulukla suyu seviyor, bu iyi bir şey. Süt yerine, sulukla su veya elektrolitli içecekler (örn. Pedialyte) verilebilir.
Bebeğinizin vitamin ve mineral alımı konusunda endişe duyuyorsanız:
1. Doktorunuzla konuşun. Bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre takviye önerileri alabilirsiniz.
2. Ek gıda seçimlerinizi gözden geçirin. Demir, kalsiyum, D vitamini gibi önemli besin öğelerini içeren gıdaları ekleyin.
Çaresiz hissetmeniz anlaşılabilir, ancak sabırlı olun. Bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi yakından izlenmelidir. Her şey normale dönmeyebilir, ancak denemeye devam edin. Doktorunuzla düzenli kontroller yaparak, bebeğinizin sağlığını izleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sütü Tamamen Bırakmak İstiyor
2. Mama İçmiyor
3. 10 Aylık Bebeğim Anne Sütü İçmek İstemiyor.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin