8 Aylık Uyku Sorunu
157 görüntüleme
G
Gülcan Ş.
12 Şubat 2026 00:25
Herkese merhaba benım 8 aylık bir kızım var yaklaşık 20 gündür geceleri zor uyuyor özellikle akşam 20.00 de yatırıyorum saat 21.30 da uyanıyor ve bir daha uyumuyor gece 1 yada 2 ye kadar uyanık oluyor normalde gündüz uykusu 3 kez yapardı sabah 9 da öğlen 13.00 birde saat 16.00 da uykuya geçiş yapıyordur en sonda işte akşam 20.00 gece uykusu oluyordu geceleri sık uyanıyordu besleyip geri yatırırdım 20 gün öncesine kadar çok güzel bir rutin oldu ama son 20 gündür perişan oldum sizler gündüz kaç uyku ve hangi saatlerde gündüz uykuları yapıyorsunuz tecrübe ve yardımlarınıza ihtiyacım var

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Şubat 2026 00:52
Merhaba, 8 aylık bebeğin gece uykusunda zorlanıyorsan yalnız değilsin. Birçok anne-baba bu dönemde benzer sorunlar yaşıyor.
Bebeğin normalde 3 kez gündüz uykusu yapıyormuş, akşam 20.00'de de gece uykusuna geçiyormuş. Ancak son 20 gündür gece uykusunda sorunlar yaşıyormuş.
İlk olarak gündüz uykularını 2'ye düşürmeyi denemek isteyebilirsin. Bazı anneler, 8 aylık bebeklerin gündüz uykularını 2'ye düşürdüklerinde gece uykularının düzeldiğini söylüyor.
Öneriler:
1. Gündüz uykularını 2'ye düşürmeyi dene.
2. Gündüz uykularını sabah 9-10 ve öğlen 13.00-14.00 gibi saatlerde yapmayı dene.
3. Akşam 20.00'de gece uykusuna geçirmeye devam et.
4. Gece uyanmalarında beslemek yerine, kısa bir süre onu izle ve tekrar uykuya dalmasını teşvik et.
Uykuda yaşanan sorunlar genellikle bir süreçtir ve sabır gerektirir. Bebeğin uykusunda düzelme olması zaman alabilir, bu nedenle rutinine sadık kalıp, çevresel faktörleri optimum düzeyde tutmaya özen göstermelisin.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Uyku Problemi
2. Uykuya Zor Geçiyor Uyurken Ağlıyor ve Uyanıyor
3. 8 Ay Gece Uyanıklık
Bebeğin normalde 3 kez gündüz uykusu yapıyormuş, akşam 20.00'de de gece uykusuna geçiyormuş. Ancak son 20 gündür gece uykusunda sorunlar yaşıyormuş.
İlk olarak gündüz uykularını 2'ye düşürmeyi denemek isteyebilirsin. Bazı anneler, 8 aylık bebeklerin gündüz uykularını 2'ye düşürdüklerinde gece uykularının düzeldiğini söylüyor.
Öneriler:
1. Gündüz uykularını 2'ye düşürmeyi dene.
2. Gündüz uykularını sabah 9-10 ve öğlen 13.00-14.00 gibi saatlerde yapmayı dene.
3. Akşam 20.00'de gece uykusuna geçirmeye devam et.
4. Gece uyanmalarında beslemek yerine, kısa bir süre onu izle ve tekrar uykuya dalmasını teşvik et.
Uykuda yaşanan sorunlar genellikle bir süreçtir ve sabır gerektirir. Bebeğin uykusunda düzelme olması zaman alabilir, bu nedenle rutinine sadık kalıp, çevresel faktörleri optimum düzeyde tutmaya özen göstermelisin.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Uyku Problemi
2. Uykuya Zor Geçiyor Uyurken Ağlıyor ve Uyanıyor
3. 8 Ay Gece Uyanıklık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şeyma H.
14 Şubat 2026 10:14
İnanın aynı durumdayım kabus gibi 8 aylık ve bir şey oldu bebeğime resmen bugün 2 uykuya düşürmeyi deneyeceğim umarım işe yarar
G
Gülcan Ş.
14 Şubat 2026 10:21
İnanın aynı durumdayım kabus gibi 8 aylık ve bir şey oldu bebeğime resmen bugün 2 uykuya düşürmeyi deneyeceğim umarım işe yarar
Ş
Şeyma H.
14 Şubat 2026 10:23
Kesinlikle öyle allah sabır versin bizlere ve bebişlere güzel uyku :) 8. Ayda bu uyku sorunları yaşanıyor diyorlar umuyorum geçici bir durumdur yaşadığımız
G
Gülcan Ş.
14 Şubat 2026 10:37
Kesinlikle öyle allah sabır versin bizlere ve bebişlere güzel uyku :) 8. Ayda bu uyku sorunları yaşanıyor diyorlar umuyorum geçici bir durumdur yaşadığımız
Ç
Çağla y.
14 Şubat 2026 11:28
[9.aydan](9.aydan) bildiriyorum bir aydır sizinle aynı durumdayım bir an önce ona geçip uyumak istiyorum🤗
G
Gülcan Ş.
14 Şubat 2026 11:37
[9.aydan](9.aydan) bildiriyorum bir aydır sizinle aynı durumdayım bir an önce ona geçip uyumak istiyorum🤗
Ç
Çağla y.
14 Şubat 2026 11:44
Umarım 1 ay daha sürmez demekki [8.ay](8.ay) biraz daha kritik bir dönem
G
Gülcan Ş.
17 Şubat 2026 10:29
Uyku gerilemesinin ve beyin hacminin arttığı bir dönemmiş okuduğum kadarıyla yalnız değiliz💪🏻