8 Aylık Fışkırtır Kusma
72 görüntüleme
H
Hamide K.
Premium Üye
27 Mayıs 2026 22:23
Bebeğim 8 aylık bir kaç gündür normalde kabızken( ek gıda aldığından beri )
Günde 4 , 5 kez sıvı kaka yapıyor bugünde çok kötü iki kere kustu kusma çok fazla ne yapmalıyım
Porsiyon fazlalığı yok aksine yemek istemedi zorlamadım.
Günde 4 , 5 kez sıvı kaka yapıyor bugünde çok kötü iki kere kustu kusma çok fazla ne yapmalıyım
Porsiyon fazlalığı yok aksine yemek istemedi zorlamadım.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye27 Mayıs 2026 22:23
Bebeğinizin kusma sorunu yaşıyor olması endişe verici. Öncelikle, kabızlık ve sıvı kaka yapması, bağırsak hareketlerinde bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Ek gıdaya başladığından beri kabızlık sorunu yaşıyorsa, bu durumun altında yatan nedenleri araştırmak gerekir.
Kusma sorununun birkaç olası nedeni olabilir:
Bağırsak enfeksiyonu: Bebeğinizin sıvı kaka yapması ve kusması, bağırsak enfeksiyonu geçiriyor olabileceğini düşündürüyor. Bu durum, genellikle ateş, ishal, karın ağrısı gibi belirtilerle birlikte görülür.
Ek gıda alerjisi: Bebeğinizin ek gıdaya tepkisi olabilir. Özellikle yumurta, inek sütü, buğday gibi yaygın alerjenler sorun yaratabilir.
* Reflü: Bebeğinizin midesinden yemek borusuna doğru yemek geri akabilir. Bu durum, kusma ve huzursuzluk yaratabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Doktoru arayın: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin fiziksel muayenesini yaparak, olası nedenleri değerlendirebilir.
2. Sıvı kaybına dikkat edin: Kusma ve ishal nedeniyle bebeğiniz sıvı kaybedebilir. Bebeğinizin ağız ve dudakları kuru değilse, gözleri çökmüşse, idrar çıkışı azalmışsa, hemen doktora başvurun.
3. Ek gıdayı geçici olarak durdurun: Bebeğinizin ek gıdaya tepkisi olabilir. Ek gıdayı birkaç günlüğüne durdurup, anne sütü veya mama ile besleyerek durumu takip edebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, bir an önce doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Fazla Kusma
2. Fışkırarak Kusma
3. Öğürme
Kusma sorununun birkaç olası nedeni olabilir:
Bağırsak enfeksiyonu: Bebeğinizin sıvı kaka yapması ve kusması, bağırsak enfeksiyonu geçiriyor olabileceğini düşündürüyor. Bu durum, genellikle ateş, ishal, karın ağrısı gibi belirtilerle birlikte görülür.
Ek gıda alerjisi: Bebeğinizin ek gıdaya tepkisi olabilir. Özellikle yumurta, inek sütü, buğday gibi yaygın alerjenler sorun yaratabilir.
* Reflü: Bebeğinizin midesinden yemek borusuna doğru yemek geri akabilir. Bu durum, kusma ve huzursuzluk yaratabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Doktoru arayın: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin fiziksel muayenesini yaparak, olası nedenleri değerlendirebilir.
2. Sıvı kaybına dikkat edin: Kusma ve ishal nedeniyle bebeğiniz sıvı kaybedebilir. Bebeğinizin ağız ve dudakları kuru değilse, gözleri çökmüşse, idrar çıkışı azalmışsa, hemen doktora başvurun.
3. Ek gıdayı geçici olarak durdurun: Bebeğinizin ek gıdaya tepkisi olabilir. Ek gıdayı birkaç günlüğüne durdurup, anne sütü veya mama ile besleyerek durumu takip edebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, bir an önce doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Fazla Kusma
2. Fışkırarak Kusma
3. Öğürme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
H
Hamide K.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 00:36
Az önce gittiğimiz küçük bir ilçe acil dr bize antibiyotik yazdı herhangi bir tahlil tetkik yapmadan
Bakteri felan dedi biz iki doz rota yaptırdık alakası varmı bilmiyorum ama çok net bir açıklama yapmadı biz antibiyotik almadan geldik
Bakteri felan dedi biz iki doz rota yaptırdık alakası varmı bilmiyorum ama çok net bir açıklama yapmadı biz antibiyotik almadan geldik
H
Hamide K.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 00:37
Sistemi henüz çözemedim acaba sorularımıza hocamız nasıl cevap veriyor yada sadece yapay zeka mı cevap veriyor
Yükleniyor...