Fazla Kusma
128 görüntüleme
A
Aayshwjbens
29 Ekim 2025 21:52
Arkadaşlar merhaba bebeğim 2 aylık bazı günler beslendikten sonra kusması çok çok azken bazı günler bir beslenmeden sonra 7-8 kere kusuyor neredeyse ne yapmalıyım normal bi durum mu
E
Elif S.
29 Ekim 2025 23:02
selamlar, yediği çok geliyorsa onu kusuyordur.
onun dışında anne sütü ile besleniyorsa; belki sizin yediklerinizle ilintilidir; benim bebeğim de yaklaşık 5-6aya kadardı sanırım,fındık yediğimde , yoğurt kaymak yediğimde, ayranda ve bazı peynirlerde çok kusuyordu. o nedenle 6 aya kadar onların diyetini yaptım, arada yiyordum deneme amaçlı, o günlerde çok kusuyordu, doktoruma sorduğumda yediklerimle ilişkili olabileceğini söylemişti o da. siz de bir gözlemleyin durumunuzu
onun dışında anne sütü ile besleniyorsa; belki sizin yediklerinizle ilintilidir; benim bebeğim de yaklaşık 5-6aya kadardı sanırım,fındık yediğimde , yoğurt kaymak yediğimde, ayranda ve bazı peynirlerde çok kusuyordu. o nedenle 6 aya kadar onların diyetini yaptım, arada yiyordum deneme amaçlı, o günlerde çok kusuyordu, doktoruma sorduğumda yediklerimle ilişkili olabileceğini söylemişti o da. siz de bir gözlemleyin durumunuzu
M
Meltem G.
30 Ekim 2025 00:00
Kusmalar fışkırırak görülüyor ise Reflü olabilir. Besin alerjisi varsa ki inşallah yoktur alerjenden sonra kusma şiddetleniyordur belki
E
Eliff
30 Ekim 2025 00:39
Eğer fışkırarak kusmuyorsa normal çünkü her bebekte reflü var zamanla geçiyor. Çoğu zaman fazla yediklerini atıyorlar Kusmadan sonra tekrar beslemeyin biraz bekleyin. Bide bebeğin gazını çıkarttıktan sonra hemen yere bırakmayın bi 10 dk dik dursun.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 13:27
Merhaba, sütünüz çok tazyikli geliyor olabilir ve bundan kaynaklı da bebekte kusma olur ya da çok sık ve tokken emzirmeye çalışıyorsanız bebekte tolere edemediği için kusarak rahatlar. Size önerim bebeğinizin kilo alımı güzelse her şey yolundaysa ısrar zorlama yaparak Bebeğinizi beslemeyin kendisi ne zaman beslenmek isterse o zaman emzirin. her verdiğimde alıyor derseniz de bebek sadece acıktığı için emmek istemez sizi hissetmek istediği için gelir memeye 👍