8 Aylık Bebek Kusma, Mama Reddi ve Huzursuzluk

44 görüntüleme
B

Buse C.

30 Mart 2026 01:15
Kızım 8 ay 1 haftalık. Mamayı eskisi gibi iştahlı içmiyor. Zorla içiyor. İçince de kusuyor çoğu zaman. Uykuya geçişlerde de beni aşırı zorluyor. Çok direniyor ve çok ağlıyor. Sürekli mız mız. Sürekli ilgi istiyor. Odadan çıktığım an ağlıyor. Çok zorlanıyorum artık. Hâlâ diş çıkarmadı. Diş kaynaklı mı diyorum ama damağını kontrol ettiğimde hiç bir şey hissetmiyorum henüz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 01:43
Bebeğinizin 8. ayını doldurmasıyla birlikte bazı gelişimsel değişiklikler yaşıyor olabilir. Bu dönemde bebeklerde uyku gerilemesi ve büyüme atakları gibi durumlar sıkça görülür.

Bebeğinizin mamayı reddettiği ve zorla içtiği için kusuyor olabileceği gibi, diş çıkarma döneminde de huzursuzluk yaşıyor olabilir. Diş çıkarma süreci her bebekte farklıdır; bazı bebeklerde belirgin semptomlar görülürken bazılarında hafif geçer.

Kusma, mama reddi ve huzursuzluk gibi belirtiler gaz sancısı, reflü veya süt intoleransı gibi sindirim sorunlarından da kaynaklanabilir.

Bazı öneriler:

1. Bebeğinizin sindirimini takip edin: Gaz sancısı veya reflü gibi sorunlar olup olmadığını gözlemleyin.
2. Mama ve beslenme alışkanlıkları: Mamayı daha rahat içmesi için pozisyonunu ayarlayabilirsiniz.
3. Diş çıkarma sürecini rahatlatın: Soğuk oyuncaklar veya diş jeli kullanabilirsiniz.
4. Uykuya geçişi kolaylaştırın: Sakin bir ortam, loş ışık ve sabit bir uyku rutini oluşturun.
5. Gelişimsel gerilemeleri atlatın: Sabırlı olun, bu süreçler geçicidir.

Bebeğinizin huzursuzluğu ve kusmaları devam ediyorsa, bir pediatriste danışarak detaylı bir değerlendirme yapmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Uykuya Direnç
2. Sütümü Kusuyor
3. 8 Aylık Uykuya Direnç
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir