8 Aylık Uykuya Direnç
78 görüntüleme
C
Cansu D.
24 Temmuz 2025 18:57
Merhaba, bebeğim bu hafta 8. Ayını dolduracak. Son 3-4 gündür gece uykularına aşırı direnç gösteriyor. Duş, formül mama ve hafif sallayarak uykuya dalardı hep.
Şimdi uykusu var ama ayakta sallanmak istemiyor. Kolumda salladığımda da tam dalacakken çığlık atıp uyanıyor. Oda sıcaklığına dikkat ederim ayrıca kırmızı loş bi ışık var odada. Duştan sonra gazını çıkarır ve hafif şarkı mırıldanırım ona. Diş faktörü de var. Sanırım atak haftaları da bu zamanlar. Bu süreci hepimizin sağlığı için hafif atlatmak adına önerilerinizi almak istiyorum.
Şimdi uykusu var ama ayakta sallanmak istemiyor. Kolumda salladığımda da tam dalacakken çığlık atıp uyanıyor. Oda sıcaklığına dikkat ederim ayrıca kırmızı loş bi ışık var odada. Duştan sonra gazını çıkarır ve hafif şarkı mırıldanırım ona. Diş faktörü de var. Sanırım atak haftaları da bu zamanlar. Bu süreci hepimizin sağlığı için hafif atlatmak adına önerilerinizi almak istiyorum.
B
Büşra K. ..
24 Temmuz 2025 19:30
Merhaba 8.ayda uyku gerilemesi yaşadık biz 15 gün sürdü tüm rutinleri aksatmadan yapmanızı öneririm bu süreçte sabırlı olmak gerekiyor bebeğim evin içinde bebek arabasında geze geze uyumuştu hiç unutmam bir de aman uyumıyoe diye memede uyutmamanızı öneririm geri dönüşü zor oluyor
C
Cansu D.
25 Temmuz 2025 04:36
Çok teşekkür ederim. 🙏
C
Cansu D.
26 Temmuz 2025 05:29
Edit: Dün öncelikle kendimi daha da sakinleştirip ( kafamdaki kaygılar vs dahil 😊 ) onu daha çok anlayarak, uyutmaya çalışıyor gibi değil de ona eşlik ediyormuşum gibi yaklaştım. İşe yaradı. Oturduğum yerde uykusu gelince pışpışlayarak uyudu. Hemen yatırmadım. İyice daldığından emin olunca yatırdım uyudu. Gece uyanmalarında su verdim. Biraz su içince tekrar uykuya dalıyor. Birkaç kez yaşadık. (Bu kadar su içmesi sakıncalı bir durum mu emin değilim. ) sabah uykusunu almış güler yüzle uyandı.
Fatma U.
Uzman Psikolog
26 Temmuz 2025 05:48
8 aylık bebeğinizin gece uykularına karşı gösterdiği aşırı direnç ve sallanmak istememesi, bu yaşta gözlemlenebilecek gelişimsel bir durumdur. Bu dönemler, bebeklerin bilişsel ve motor becerilerinde (örneğin, oturma, emeklemeye başlama gibi) önemli ilerlemeler kaydettiği, "büyüme atakları" veya "uyku gerilemeleri" olarak adlandırılan süreçlere denk gelebilir. Bebeğinizin artık sallanmak istememesi, uykuya geçiş için farklı bir strateji geliştirdiğinin veya daha az dışsal uyarıcıya ihtiyaç duyduğunun bir işareti olabilir. Oda sıcaklığı, loş ışık gibi ortam düzenlemeleriniz doğru yaklaşımlardır. Diş çıkarma da bu yaşta uyku kalitesini etkileyen yaygın bir faktördür. Bu süreçte sabırlı olmak, bebeğinizin yeni uykuya geçiş yöntemlerini denemesine izin vermek ve tutarlı, sakin bir rutin sunmaya devam etmek hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olacaktır.