8 Aylik Bebek Kabizlik

34 görüntüleme
C

Cigdem

7 Nisan 2026 13:30
Merhaba benim bebegim 8 aylik ek gida da hergün neredeyse o instagramda cikan tarfiten kahvaltida vermistim yumurta sarisi ve muz iceriyor.. ve sonuc olarak kabiz oldu… 1 haftadir gecmedi doktor makattan ilac yapti ama 4 gün sonra kabizligi hala devam etti erik kayisi ve armut ve lifli besinler veriyorum… gün icinde süt icmiyor suyuda dengeli vermeye calsiiyorum nasil gecer bu durum.. Cok aptallik ettim ve kendimi cok sucluyorum ikiniyor ama birsey yapamamiyor yapsada keci pisligi gibi oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Nisan 2026 13:55
Bebeğinizin kabızlık sorunu ile ilgili yaşadıklarından dolayı endişeli ve suçlu hissedebilirsiniz, ancak öncelikle sakinleşip sorunu çözmeye odaklanmanız gerekir.

Bebeğiniz 8 aylık ve ek gıdaya başladığından beri kabızlık sorunu yaşamış. Öncelikle, kabızlığın nedenlerini ve çözüm yollarını sıralayalım:

Kabızlığın nedenleri:
- Ek gıdaya geçiş döneminde ani değişiklikler
- Yetersiz sıvı alımı
- Lifli gıdaların fazla veya yanlış verilmesi
- Yumurta sarısı ve muz gibi kabızlık yapıcı gıdalar

Çözüm yolları:
1. Sıvı alımını artırın: Bebeğinizi sık sık su içmeye teşvik edin. Eğer süt içmiyorsa, su veya bitki çayları gibi sıvılar verin.
2. Lifli gıdaları dengeli verin: Erik, kayısı, armut gibi lifli gıdaları devam edin ancak aşırıya kaçmayın.
3. Hindistan cevizi yağı: Kabızlık sorunu için etkili bir çözüm olabilir.
4. Makat çatlağı için önlemler: Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmaya devam edin.
5. Ek gıda çeşitliliği: Yumurta sarısı ve muz yerine, tatlı patates, avokado, kabak gibi farklı gıdalar deneyin.

Kabızlık sorunu kısa sürede çözülmeyebilir, ancak sabır ve doğru yaklaşım ile bunu aşabilirsiniz. Endişelerinizi doktorunuzla paylaşarak daha spesifik tavsiyeler alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5.5 Aylik Bebegim Ek Gidaya Gectik Kabız Oldu
2. Ekgida Makatcatlagi
3. Kabızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir