8 Aylık Bebek Ek Gıda/mama Miktarı

62 görüntüleme
B

Büşra Ç.

14 Nisan 2026 10:38
Bebeğim 8 aylık oldu ama hem ek gıdaya hem mamaya büyük direnç gösteriyor acaba saat aralıkları ve miktarda mı hata yapıyorum

09 da mama

11 kahvaltı

17 akşam yemeği

20 mama

24 mama

04 mama şu an ki düzen böyle uyumadığı sürece mama içmiyor

Günde 4 defa mama 2 öğün ek gıda şeklinde planladım ama nasıl olması gerekiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 10:41
8 Aylık Bebeklerde Ek Gıda ve Mama Miktarı

Bebeğiniz 8 aylık ve hem ek gıdaya hem de mamaya direnç gösteriyor. Öncelikle, her bebeğin ihtiyacı ve gelişimi farklı olduğu için, bir standarttan bahsetmek zor. Ancak, genel olarak 8 aylık bebeklerde ek gıda ve mama miktarıyla ilgili bazı öneriler vardır.

Ek Gıda Miktarı ve Sırası

8 aylık bebeklerde ek gıda miktarı genellikle 2-3 yemek kaşığı (30-45 gram) civarında olmalıdır.
Ek gıdaya örnek olarak; meyve, sebze, yoğurt, peynir, et, balık gibi besinler verilebilir.
Sabah 11:00'de kahvaltı, akşam 17:00'de yemek gibi bir düzen planlamışsınız.

Mama Miktarı ve Sırası

8 aylık bebeklerde mama miktarı genellikle 120-150 ml civarında olmalıdır.
* Günde 4 defa mama planlamışsınız; ancak, bu sayı ve miktar bebeğinizi doyuruyor mu, yoksa aç kalıyor mu, ona göre ayarlamanız gerekir.

Öneriler:

1. Bebeğinizin İştahını Bekleyin: Bebeğinizin iştahlı olduğu zamanları gözlemleyin ve o zamanlarda ek gıda ve mama verin.
2. Mama ve Ek Gıda Sırasını Değiştirin: Bazen önce ek gıda, sonra mama veya tam tersi şeklinde bir düzen kurabilirsiniz.
3. Mama Miktarını Ayarlayın: Bebeğinizin ihtiyacına göre mama miktarını 120-150 ml aralığında ayarlayabilirsiniz.
4. Ek Gıdayı Çeşitlendirin: Ek gıdaya farklı besinleri dahil ederek bebeğinizin beslenme düzenini çeşitlendirebilirsiniz.

Her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin gelişimini ve ihtiyaçlarını gözlemleyerek, ona en uygun beslenme düzenini bulmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylık Ek Gıda ve Mama
2. Ek Gıda Reddi mi 9 Aylık
3. 8 Aylık Uyku ve Ek Gıda
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra Ç.

14 Nisan 2026 10:44
9. Aydan önce beslenme önce sıvı sonra katı gıda şeklinde olmalı diye sabah mama öğünü yapıyordum kahvaltıyla başlamak uygun olur mu?
M

Merve

14 Nisan 2026 11:32
Büşra hanım benim bebeğimde 8 buçuk aylık 7 ayından beri uyanıkken mama içmiyor kesinlikle farklı doktorlara götürdüm fakat bir çözüm bulamadım gün içinde sabah hemen kahvaltı ile başlıyorum 3 ana 1 ara öğün şeklinde veriyorum gece de sadece uyurken mama içiyor 2-3 kez 100 ml
B

Büşra Ç.

14 Nisan 2026 12:41
Teşekkür ederim Merve hanım bu şekilde deneyim bu sefer de yani başka çaremiz yok açlık sinyallerine göre hareket edin diyorlar ama 7 saat de dursa açlık sinyali vermiyor çocuk yani anlayamıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir