7 Aylık Dönmüyor
191 görüntüleme

Selin E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:37
Kızım haftaya 7 ayını dolduracak ama yere bıraktığımda öyle kalıyor. Hiç bir tarafa tam olarak dönmüyor. Hafif yan dönüyor sadece. Yüz üstü bıraktığımda durmak istemiyor ağlıyor. 35 haftayla uyumlu doğmuştu. Geç mi kaldı normal mi bu durum fikri olan var mı?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Nisan 2026 09:37
Bu durumda endişe etmenize gerek yok. 7 aylık bir bebekte dönme becerisi gelişimsel olarak değişebilir. Bazı bebekler daha erken, bazıları daha geç bu beceriyi kazanır.
Kızınızın 35 haftalık doğmuş olması ve şimdi 7 aylık olması, düzeltilmiş yaşının yaklaşık 5,5 ay olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, motor gelişiminde biraz geride kalması normaldir.
Hafif yan dönmesi, dönme becerisinin başlangıcı olabilir.
Yüz üstü durmak istememesi ve ağlaması, bu pozisyonda rahat hissetmediği anlamına gelebilir.
Bebeğinizin gelişimini takip eden doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Doktorunuz, bebeğinizin genel gelişimini değerlendirecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.
Endişelenmenize gerek yok, her bebek farklı hızda gelişir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dönemiyor
2. Dönmüyor 6 Aylık
3. Dönmüyor
Kızınızın 35 haftalık doğmuş olması ve şimdi 7 aylık olması, düzeltilmiş yaşının yaklaşık 5,5 ay olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, motor gelişiminde biraz geride kalması normaldir.
Hafif yan dönmesi, dönme becerisinin başlangıcı olabilir.
Yüz üstü durmak istememesi ve ağlaması, bu pozisyonda rahat hissetmediği anlamına gelebilir.
Bebeğinizin gelişimini takip eden doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Doktorunuz, bebeğinizin genel gelişimini değerlendirecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.
Endişelenmenize gerek yok, her bebek farklı hızda gelişir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dönemiyor
2. Dönmüyor 6 Aylık
3. Dönmüyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ebru K. ..
30 Nisan 2026 10:31
Kızım 10 aylık da daha yeni döndü herkes doktora falan götür dedi doktora götürdüm de hiçbir şey yok Normalde bebeklerde 6 en geç 8 ayda dönmesi gerekiyor dedi korkmuştum bazı bebekler tembel oluyorlar

Selin E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 10:33
Kızım 10 aylık da daha yeni döndü herkes doktora falan götür dedi doktora götürdüm de hiçbir şey yok Normalde bebeklerde 6 en geç 8 ayda dönmesi gerekiyor dedi korkmuştum bazı bebekler tembel oluyorlar

Ebru K. ..
30 Nisan 2026 10:34
Teşekkür ederim. 6 ayda dönmesi gerekiyor diye duydum korktum açıkçası
E
Esra B. B.
Premium Üye
30 Nisan 2026 10:34
Her bebek farkli ilk oglum tam bir sabir sinayandi gec dondu gec yurudu gec oturdu ama gunun sonunda gepsini yapti rutin doktor kontrolunde bu durumdan doktorunuza bahsedin isterseniz ama bence endise edecek vir sey yok
l
lolyraaa
2 Mayıs 2026 08:21
benim kızım 9 aylıkken döndü canım bazı bebekler tembel oluyor egzersiz yapa yapa öğrettim
Yükleniyor...