Bebekler Neden Geceleri Sık Sık Uyanır ?

716 görüntüleme
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Aralık 2025 07:05
🌱Bebeklerin gece uyanması hem nörolojik hem de duygusal gelişimin doğal bir parçasıdır. Psikolojik açıdan temel neden, bebeklerin uyku döngülerinin yetişkinlere göre daha kısa olması ve döngü geçişlerinde "kendi kendini sakinleştirme" becerisinin henüz tam gelişmemesidir.

⚠️Beşinci aydan itibaren bazı bebekler uzun uyku düzenine geçebilse de, sekizinci ay civarında "konfüzyonel uyanış" denilen ve ebeveyni tanıyamadıkları çığlık nöbetleri uykuyu bölebilir. On dokuzuncu ayda ise gelişen hayal gücüyle tetiklenen gece korkuları ve artan kortizol seviyeleri uykuyu zorlaştırır. Bu uyanmalar genellikle fiziksel açlıktan ziyade, gelişimsel bir basamak veya güven tazeleme çabasıdır.
S

Sümeyye C.

22 Aralık 2025 08:49
20 haftalık kızım geceleri mutlaka 2 buçuk 3 saate bir uyanıp emmek istiyor uyku arası bölünmesin diye belki aç değildir emzik vereyim dedim onu da atıyor 🙃
Havvanur A.

Havvanur A.

22 Aralık 2025 08:52
Hocam kızım 17 aylık emerek uykuya geçiyor geceleri çok sık uyanmaya başladı gece emmesini kesmek istiyorum ama uyuturken yine emizererek uyutup gece kalkınca mi vermemeliylim yoksa uykuya geçişin de mi vermeyim nasıl başlayacağımı bilmiyorum biraz da tedirginim nasıl olacak diye 😕
Ü

Ümran T.

23 Aralık 2025 17:41
Hocam bay bay night hakkında düşünceniz nedir? Bir yaş bebek için
R

Rabia K. ..

25 Aralık 2025 22:25
Merhaba 33h 6 günlukken doğdu. Şu an 1 aylık. Uykusunda çok ıkınıyor, derin uykuya gecemiyor ve çok hareket ediyor. Ne yapmalıyız?
D

Deniz M.

26 Aralık 2025 03:25
Bebeğim 6.5 aylık 7 olmak üzere daha önce gece uykuları uzundu şu an çok sık uyanıyor ve üç dört gündür 04.30 da uyanıyor geri uyumuyor .Gündüz uykuları kısa kısa . Yani ne yapıcağımı bilmiyorum. Gündüz ana kucağında uyuyor gece emerek . Alışkanlık haline gelicek diye korkuyorum halim takatim de kalmadı . Hele uyku eğitimi alıp onu verebilecek mentalimde yok , gücümde. Hem diş hem sıçrama deniyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir