Aşı Soru Cevap

411 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Aralık 2025 23:28
Yurtdışına ve il dışına planlanmış seyahatlerim olması nedeniyle başlık altında şok soru olunca bazen kaçırıyorum acil bir durumda telefonum çoğu zaman aktif olmayacağı için anne_ bebek_hemsiresi instagram hesabından ulaşabilirsiniz. İnternet erişimim olduğunda bu başlık altında yardımcı olmaya çalışacağım sevgiler 💕
Seher G. G.

Seher G. G.

11 Aralık 2025 23:31
Merhabalar Ayça Hanım ,sorum olucaktı 6 kilo kızımın haftaya 3. Ay menenjit aşıları var Ayça Hanım ateş düşürücü kaç cc vermeliyim .Kime sorsam her sağlık çalışanı farklı cevap veriyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Aralık 2025 23:45
Merhaba aşı öncesi asla ateş düşürücü vermiyoruz bunu belirteyim öncelikle ateş takibi yapıyoruz 38 i geçerse veriyoruz. Aşı sonrasında. Calpol vs kullanıyorsanız 1/2 yani2.5 cc verebilirisinzi
İlsu O. K.

İlsu O. K.

11 Aralık 2025 23:55
Ayça Hanım Merhaba; 9.ayda olan ek doz aşısı ile ilgili çok arada kaldık. Sağlık ocağı ısrar ediyor çocuk doktorumuz bize bıraktı. 30 haftalık prematüre doğdu düzeltilmiş 7 aylık takvim yaşı 9 aylık. Biz özel aşılarda dahil tüm rutindekileri oluyoruz fakat 9.ay aşısı için kafamız çok karıştı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ve bu aşıyı olduktan sonra nasıl gözlem yapmak gerekiyor ? 🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Aralık 2025 01:42
Aşıdan sonrafarklı bir gözlem tekniği yok kaldı ki bu aşı daha önce bebeğinize uygulandı bu yapılacak olan sadece hatırlatma dozu. Asmler artık her yer göç aldığı için işi şansa bırakmamak adına zorunlu listeye aldı aşıyı. Benim şahsi görüşüm illaki şehir dışına çıkacaksınız yaşadığınız yer de mutlaka göç alıyordur. Yaptırın derim. Oğluma ayın 25 inde ben yapacağım ama tercih sizin tabii 💕💕🙏🏼
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Aralık 2025 01:43
@İlsu Olcahan Kantarcılar hanımcığım yinede takibi yazayım :) ateş takip edeceğiz 38 i geçerse ateş düşürücü vereceğiz. 💕
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Aralık 2025 08:15
Burdan aşı konuları var ama ben göreceğinizi umarak yazmak istiyorum 4 aylık oldu oğlum sağlık ocağı vegaferon verdi 4 damla aç olarak dedi ben temiz içerik olmadığı için ocean aldırdım fakat kaç damla aç tok fark ediyormu dünden beri öğrenmeye çalışıyorum doğru bi ağızdan lütfen görürseniz cevaplayin Ayça hanım sevgiler ☺️
İ

İlkin D.

12 Aralık 2025 12:35
Ayça Hanım,Aşıyı olalı 3 gün oldu.Aşıyı yaptırdığımız gün 3 kere kaka yaptı. Normalde ard ardına ya da gün aşırı yapar kızım. Ama ertesi gün ve o gün gece sürekli gaz sancısı,gazdan dolayı uykudan sıçrama oldu. Ve 2.gün kaka yapmadı,bugün yaptı yoğun bir gaz var ve yine uykudan sıçrıyor.Bu arada aşının olduğu gün de normalde sıvı olan( ishal sıvısı değil) kaka hafif katı haldeydi. Yani demem o ki ishal değilde çıkamama mı yaptı tuvalete anlayamıyorum. Aşıdan önce böyle bir problem yoktu. Devam eder mi? Ne yapmalı? Bu arada gaz damlamızı dokturumuzun tavsiyesiyle kullanıyoruz.Ama gazda bir artış oldu sanki?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Aralık 2025 16:22
İlkin hanım bebeğinizkaç aylık hangi aşıyı yaptırdınız
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Aralık 2025 16:23
Hatice hanım bebeğiniz kaç kilo ? Doğru dozu hekiminiz hesaplamalı. Ayrıca beslenmeden 1-1,5 saat sonra verilmesi ideal olanı
İ

İlkin D.

12 Aralık 2025 18:18
Ayça Hanım bebeğim 3 aylık Rota Virüs aşısını yaptırdık.
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Aralık 2025 21:01
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan Teşekkür ederim 8,750 kilomuz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Aralık 2025 22:51
@İlkin Demirhanımcığım rotadan sonra söylediğiniz şeyler 3-5 gün arasında görülebiliyor telaş etmeyin geçecektir 💕
F

Ferdane T.

13 Aralık 2025 11:25
Ayça hanım merhaba 10 aylık menenjit yaptırmadık daha önce hangi aylarda yaptıralım bilgi vetitmisinşz
Merve D.

Merve D.

14 Aralık 2025 00:45
Biz cuma günü 2 ay aşılarını yaptırdık bir de rota yapıldı menenjit için 3.ayı bekleyelim mi tek başına yapılsa olur mu? Pazartesi menenjit yapılabilir mi?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Aralık 2025 00:45
Merve hanım menenjitler 2 adet olarak yapılıyor. 2. Ayda halihazırda aşı fazla o nedenle bünyeyi de yormamak adına3. Ayda yapmayı tercih ediyoruz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Aralık 2025 00:46
Ferdane hanım 10. Ayda direkt başlayın hekiminiz sizin için özel bir program oluşturacaktır. Bebeğinizi bilemediğim için açıkçası takvimini beni oluşturmayı tercih etmem fakat 10. Ayda başlayın derim 💕
S

Seher S.

14 Aralık 2025 17:30
Ayça hanım merhaba biz de 7 aylık olduk 5. Ayda tek doz bexsero menenjit aşısı yaptırmıştık doktor öyle 5-7-12 şeklinde planlamıştı yaşından sonra da tek doznimenrix planlanmıştı ama babamızın Afrika görevleri oluyor biz nimenrixte yaşından önce yaptırmak istiyoruz şimdi 7. Ayda hem bexsero hem nimenrix yaptırabilirmiyiz ? 12 ya da 13 de de ikisi birlikte bu şekilde oluyor mu? Yani özetle
5. Ay Bexsero
7. Ay Bexsero Nimenrix
12-13. Ay Bexsero Nimenrix
E

Ela A.

14 Aralık 2025 18:38
Merhaba rota ile menenjit aşılarına 3 . Ay da başalayacagız menenjit a ve b olarar ıkısınıde mı yaptırmamız gerekiyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Aralık 2025 20:51
Evet ikisini aynı anda yaptırırsanız en iyi bağışıklamayı kazanmış olursunuz
E

Elif Ş.

15 Aralık 2025 20:10
Ayça hanım merhabalar bebeğim 17 Ekimde (3 ay+6günlükken) nimenrix ve rotarix ilk dozları olduk.ikinci dozlarımız tam ne zman olmalıyız? ilk dozdan 2 ay geçmeli mi yani 17 aralık dan itibaren mi olmalıyız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir