Bebeğim 26 Günlük . 5 Dk Emip Memede Uyuyor Doyduğunu Anlamıyorum

220 görüntüleme
A

Ayşegül S. ..

23 Kasım 2025 10:55
Bebeğim 26 günlük 5 dk emip bırakıyor uyuyor uyandıramıyoruz.36 haftalık doğdu. Küvözde 7 gün kaldı.KKilosu aşagıda kalımca doktor mama ver demişti şimdi emme arkasına 30 cc bir ölçek mama veriyorum susuyor ama biberona alıştı emmek istemiyor sütüm de az mı bilmiyorum yardım eder misiniz .
R

Rabiye C. E.

23 Kasım 2025 12:47
Arzu hanım bebeğiniz ne kadarlık dil bağını naptınız
A

Ayşegül S. ..

23 Kasım 2025 14:03
Bilmiyorum ki sorun ne, ne yapmam gerekiyor kafam karmakarışık . Çocugumun topuk kanındaki bir değeri yüksek devamında çocuk endokrine gittik orda da yüksek geldi kafamhep orda . Ne olacak ne bitecek diye çocuğa odaklanamıyorum. Sütüm kesilir diye bile korkuyorum . Akşam olunca bir buhran basıyor çocukta emmeyince daha da kötü oluyorum ağlama krizlerine giriyorum
R

Rabiye C. E.

23 Kasım 2025 14:07
Stres yapma kendine stres herşeyi etkiliyor çaresizbişey olmasın yeter ki
Ş

Şeyma

23 Kasım 2025 19:29
O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Benim kızım da 2 ayını doldurdu doğduğundan beri memeye geldiğinde direkt uyuyor. İlk ay kilo alamadı. Mama vermeye başladık. Sütümü de sağıp veriyorum. Hala memeye de alıyorum ama saatlerce memede duruyoruz. Şırıngayla veriyorduk tam bir eziyet. Eds de aynı şekilde. Artık bu çocuğun yapısı bu diyorum. Sadece memeye geldiğinde de değil, 2 haftaya kadar uyandıramıyorduk da. Şimdi uyanıyor ama memede uyuyor direkt. Eziyet çekmenin anlamı yok diyorum artık. Mamayı da sağdığım sütü de biberonla veriyorum memede zaman geçirdikten sonra. Çünkü benim psikolojim alt üst oldu ve çocuğuma da öfkeli davranıyordum. İkimizin de ruh sağlığı bebeğin memede olmasından daha önemli bence. Evet sürekli sağmak da yoruyor ama memede kavga vermekten, şırıngayla eds ile eziyet çekmekten daha iyi. Belki ileriki aylarda daha bilinçli olduğunda düzelir diye umut ediyorum artık. Olmazsa da olmaz yani. Siz önce kendinize iyi bakın bence. Ben 1 haftadır daha iyi hissediyorum.
A

Ayşegül S. ..

23 Kasım 2025 19:55
Bende sağım yapmaya başladım . Sağıp veriyorum her iki göğüstentoplamda 30 cc geliyor bebişe de yetmiyor. Benim de psikolojimbozuldu süreci asla yönetemiyorum
Ş

Şeyma

23 Kasım 2025 20:13
Başta bende de o kadar geliyordu sonra sağım yapa yapa arttı ama zaten sadece süt vermiyorum mamayla destekliyorum. Sağdığım süt mesela 60 geliyorsa 30 unu veriyorum gerisini mamayla tamamlıyorum. Kalan sütü başka öğünde veriyorum. Yoksa çocuk her beslendiğinde süt yetiştirebilmem mümkğn değil. Tabii ki mamaya kendi kafamdan başlamadım. Bebeğim kilo almayınca doktor mamaya başlattı. Şimdi sütle destekliyorum. Kendinizi yıpratmayın doktorunuza sorun nasıl ilerleyeceğinizi süte nasıl takviye yapabilirim doyması için diye o da size ne yapacağınızı söyler. Sonra da size ne kolay geliyorsa nasıl rahat ediyorsanız öyle devam edin. Önemli olan çocuğun doyması ve saplıklı olması ve sizin de ruh sağlığınızın iyi olması
A

Arzu.G

23 Kasım 2025 20:20
@Rabiye Cennet Eroğul bebeğim 15 aylık şuan. Sanırım 2 ya da 3 aylıkken kestirdik dil bağını. Oyle bir sorununuz varsa çok basit bi işlem ama erken aylarda yapılması gerekiyor hızlı iyileşmesi için
R

Rabiye C. E.

24 Kasım 2025 00:28
@Arzu.G evetbizimde var zor oldu mu kestirdikten sonra emmek istememe oldu mu
A

Arzu.G

24 Kasım 2025 01:38
@Rabiye Cennet Eroğul yok yok çok kisa suruyor zaten ilk birkaç saat huzursuzlandi ama sonra iyiydi ertesi gune hiçbirşey kalmamıştı.Kaç aylık bebeğinz?
R

Rabiye C. E.

24 Kasım 2025 06:05
@Arzu.G bir aylık şu an

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir