Kilo Alımı
434 görüntüleme
A
Ayşenur
20 Kasım 2025 06:33
37.haftada 49 cm 2,5 kg doğan kızım, ilk 2 ay 1er kilo aldı. 3.aya girdiğimizde sadece 500 gram aldığı için doktor mamaya başladı. Şu an 59 cm 5 kg, KAH şüphesiyle takipte ama sonraki randevumuz ocakta,reflüsü de olduğu için fazla kusan bir bebek. 2.ay itibari ile reflü ilacına başlayıp kusmayı baskılamıştık. Doktorumuz gece 4 saatten fazla uyutmayıp sık emzirip arkasından mamayla beslememizi önerdi. Mamayı genelde reddediyor, biraz zorlayarak içiriyoruz. Doğru mu yapıyoruz bilmiyorum. Bu tarz bi durum yaşayanınız var mı? Endokronojiye gitmeli miyim?
L
Lale
20 Kasım 2025 07:52
Merhaba benim kızımda düşük doğum ağırlıklı dünyaya geldi. ilk aylarda 500 gram 400 gram alıyordu doktorumuz bizi çocuk endokrinolojiye yönlendirdi araştırma yapsınslr dedi. devlet hastanelerinde asla randevu bulamadık bir umutla özele gittik dedi 3 aylık bebek için bir şey yapamayız . bir ton şeyde üstüne söyleyip kafamızı karıştırdı . Sadece mama ile besleniyor mama miktarını arttırdım  ve mamayı değiştirdim öyle biraz kilo aldı. Dördüncü ayda biberonu da emmemeye başladı sadece uyurken emiyor şu an altı aylık ve öyle gündüz yemediğinde de ben de çay kaşığıyla veriyorum . Dr a söyledim doktor bu bebek zor bir bebek dedi olsun kaşıkla ver dedi biraz zorluyorum verirken çünkü yemek istemiyor çocukta iştah denilen bir şey yok. ben endokr gittiğime pişman oldum
A
Ayşenur
20 Kasım 2025 09:19
Gerçekten çok zor işiniz, Allah kolaylık versin. Umarım miniğinizde ciddi bir problem yoktur ve bu geçici bir süreçtir.
Benim kızım iştah problemi yaşamıyor. İştaha rağmen emmeye rağmen kilo alamadı 😢
Benim kızım iştah problemi yaşamıyor. İştaha rağmen emmeye rağmen kilo alamadı 😢
L
Lale
20 Kasım 2025 10:27
İnşallah öyle olur 🤲 sizin de bebeğiniz ideal kilosuna gelsin sağlıkla büyüsün🙏
M
Meryem .. ..
25 Kasım 2025 17:56
Kah ile ilgili ilaç kullanıyor musunuz değeriniz kaç çıktı
A
Ayşenur
25 Kasım 2025 18:05
Hayır ilaç kullanmıyoruz, henüz tanı koyulmadı. Sadece şüpheye karşı 1.ay ve 2.ayda kan tahlili ve fiziki muayene yapıldı. Kusma ve beslenmek istememe durumunda acile başvurabileceğimiz söylendi. Potasyum Eylül ayında 5,49 Ekim ayında 5,48 çıktı. 17-OH P ise Eylül ayında 86, Ekim ayında 48 çıktı. Ocak ayına tekrar randevu verdiler. Ocakta yine kontrolü olacak.
A
Ayşenur
25 Kasım 2025 18:06
Çok geçmiş olsun bu arada ,sizin yaşadığınız süreç nedir? Öğrenmek isterim.
M
Meryem .. ..
26 Kasım 2025 18:46
Teşekkürler.Dogumdan sonra Topuk kanında kah değeri yüksek geldi.33haftalık prematüre ikizi. Birinde yüksek diğeri normal bizi endokrin sevk ettiler kan testleri yapıldı. Sodyum potasyum normal acht normal,kortizol seviyesini biraz düşük1küsür,17hidroksiprogesteron 18geldi fiziksel bi bulgu yok cinsel organda ve memede renk değişikliğikıllanma vs yok. Uykuya meyil,kilo alamama,halsizlik beslenememe bunların hicbiri yok. Tek kusma var. Diğer bebeğim de aynı kusuyor.şimdi tekrar bi test istediler 21ile baslayanı yurt dışından ilaç rapor edildi.sipariş ettik bekliyoruz. Test yapılacak pozitif ise genetiğe Göndericekler. Umarım değildir.çok yıpratıcı bi süreç..
A
Ayşenur
26 Kasım 2025 20:33
Evet birebir aynı süreçteyiz, biz de yurt dışından ilaç bekliyoruz. Kusmaları reflüden kaynaklı olabilir mi?
M
Meryem .. ..
27 Kasım 2025 20:36
Yani inanın bilmiyorum. Umarım öyledir başka bi sorunu yoktur sadece reflü kaynaklıdır diye umut ediyorum. Çok bunalmış durumdayım çocuğu sürekli takip ediyorum her hareketi acaba buda mı kah yüzünden diye düşünmekten psikolojim bozuldu. Normal şeyler bile normal gelmıyor artık gözüme
M
Meryem .. ..
27 Kasım 2025 20:37
Bu arada ilaç kargoda yarın bir gün gelir elimize,sizin ne durumda
A
Ayşenur
27 Kasım 2025 20:40
Biz yeni istetebildik, henüz kargo durumuyla ilgili haberimiz yok, eczacılar odasından haber bekliyoruz. Umarım bu testle beraber ikimizin yavruları için de bütün şüpheler ortadan kalkar. Eğer tanı koyulsa bile doğru tedaviyle umarım kısa sürede şifalarını bulurlar. Rabbim yardımcımız olsun 🌸
M
Meryem .. ..
27 Kasım 2025 21:12
Bizdeyeni istedik dün sipariş verdik. Garipolan 3haftada gelir dediler Rabbim yardım etti şimdi şehrimize yakın bi ilde kargoda iki güne gelir muhtemelen.. Şifa olur inşallah. Sizde herhangibi belirli varmı yani size garip gelen yadaşüphelendiğiniz bişey.Uykusu nasıl mesela
M
Meryem .. ..
30 Kasım 2025 16:43
Bizim ilacımız geldi yarın gidip test vericez 🤲🤲
A
Ayşenur
3 Aralık 2025 12:37
Hayırlı sonuçlar almanızı dilerim 💖
A
Ayşenur
3 Aralık 2025 12:38
Üstteki sorunuzu görmemişim kusura bakmayın,uykusu çok iyi maşallah. Kilo alımının azlığı ve kusma haricinde bir belirti yok. Ama kusmayı reflüye yoruyorum.
A
Ayşenur
3 Aralık 2025 12:46
Test nasıl yapıldı peki? Bu konuyla ilgili de bilgilendirir misiniz?
M
Meryem .. ..
3 Aralık 2025 16:40
Bizde kilo alımı da iyi niye hala böyle çıkıyor bilmiyorum,😞 o ilaç geldi gittik dra günü birlik yatış yapıldı bi odada önce kan aldılar 4tüp,ilacı verdiler yarım saat sonra tekrar aldılar4tüp,bi yarım saat sonra tekrar aldılar 4tüp ... Toplamda12tüp kan. İlaçtan önce yarım saat sonra 1saat sonranın değerlerini ölçmek amaç. 2deger öğleden sonra çıktıdiğer ikisi 3hafts sonra dendi. Kortizol seviyesi yine düşük geldi diğer cıksn değerleri normal. Bugünde tıbbi genetiğe gidip 21hidroksilaz değeriiçin kan verdik oda 1-2aya çıkardendi. Bundan sonra bekleyeceğiz.
A
Ayşenur
3 Aralık 2025 16:43
Umarım tertemiz sonuçlarınız gelir ve inşaAllah bizim için de öyle olur 😢
M
Meryem .. ..
4 Aralık 2025 00:24
Umarım 😞🙏🤍
A
Ayşenur
23 Aralık 2025 00:21
Meryem Hanım nasılsınız? Umarım iyisinizdir? Bizim sonuçlarımız temiz çıktı, hastalığa sahip değil çok şükür. Şimdi genetikte kan tahlili sonuçlarını bekliyoruz taşıyıcı mı değil mi diye.