Göğüs Ucu
335 görüntüleme
N
Nadya K.
31 Ağustos 2025 14:00
8 aylık hamileyim göğüs ucum yok. Bebeği nasıl emzireceğim, neler kullanmalıyım?

Ümran A.
31 Ağustos 2025 14:01
Merhaba , benim de göğüs ucum yoktu ve ilk bir kaç gün bebeğim çok zorlandı. Ama emdikçe ve süt sağdıkça meme ucumda büyüdü
N
Nadya K.
31 Ağustos 2025 14:03
Silikon ucu kullandınız mı? Benim baya içe doğru, süt gelir mi emin de değilim
E
Eda N. A. ..
31 Ağustos 2025 15:37
Benimde yoktu kızım 14 aylik hala gogus ucum cok yok ama o isterse cok guzel.emiyor
N
Nadya K.
31 Ağustos 2025 17:41
Tamam, teşekkür ederim
M
Merve İ.
31 Ağustos 2025 18:46
İlk etapta silikon göğüs ucu kullanın bir süre sonra arada çıkartıp normal verin alışacaktır
N
Nadya K.
31 Ağustos 2025 19:00
İlk zamanlar uç ile denerim. Sonra sizin gibi yapabilirim. Şu an 1 aydır ara ara şırınga ile çıkarmayı deniyorum pek bir etkisi yok

Pınar B.
31 Ağustos 2025 19:03
Merhaba benimde gögsümün birinin ucu yoktu emzirdikce ve pompayla süt sağdıkca çıktı emzirmekten vazgecmeyin
N
Nadya K.
1 Eylül 2025 12:08
Söylediklerinize dikkat edeceğim
E
Es
1 Eylül 2025 20:19
Silikon uçlara da çok alışmamanızı öneririm ya o kadar zor ki takibi hijyeni bilmem nesi. Çocuktan sonra curcuna oluyor her şey zaten ve çok sık bi emzirme maratonu başlıyor, gece devamlı kalk karanlıkta onu bul tak o arada bebek ağlar, sonra yıka temizle hazır et falan bilmiyorum çok zor işler. Bence normal emzirmeye yüklenin zamanla bebek de tutabilmeye başlıyor. Sağım da yaparsınız hepsi çıkarıyor bir süre sonra. Benim meme ucum vardı ama ben de aylarca acısıyla uğraştım krem sür kapak koy yıka vs bu döngüyle uğraştım. Silikon ucu o dönem denedim daha az acır mı diye ama tutmadı bebeğim kaldı öyle. Konudan konuya atlar gibi oldum da hepsi gözümün önüne geldi bir anda 🥹
R
Rabia Ö. B.
1 Eylül 2025 22:41
Meme ucum yok diye silikon uç sakın kullanmayın bebek alıştı mı memeye geri dönmez. Benim meme ucumda içe çöküktü ona rağmen emdi ve 2-3 gün sonra meme ucu çıkmaya belirginleşmeye başladı. Korkmadan emzirin
N
Nadya K.
2 Eylül 2025 03:06
Tamam, teşekkürler
B
Bahar K.
2 Eylül 2025 15:55
Benim bir memem içe gömüktü ve tutamıyordu bebeğim. Hemşireye söylediğimde acıktığında ilk o memeyi ver demişti. Şimdi çok şükür ikisinin de ucu aynı. Emzirmeden parmaklarınızla hafif ovun ucunu çıkıyor bir miktar. Bebek emdikçe de çıkıyor zaten. Silikon uç meme reddi yapıyor çoğunlukla imkan varsa kullanmayın
N
Nadya K.
2 Eylül 2025 16:01
Masajlada deniyorum çok az çıkıyor. Emebilirsin kullanmak istemiyorum silikon ucu
Z
Zuhal E.
2 Eylül 2025 16:43
merhaba öncelikle endieşlenmeyin göğüs ucunuza uyaracak masajlar yapabilirsiniz. bebeğinşz doğduğunda da silikon uçlar ile destekleyebilirsiniz
E
Emine T. ..
2 Eylül 2025 19:57
Benim de hamileliğimde ya da öncesinde yoktu hazırlıksız erken doğum yaptım ilk gece sabaha kadar ucu çekiştirdiler emzirme hemşireleri bebek erken doğumdu ağzı ufacıktı sabaha karşı allah razı olsun bir emzirme hemşiresi silikon ucu önerdi kullanmaya başladım şu an 4 buçuk aylık kızım günde 7-8 kez pompayla sağıyorum sürekli emziriyorum ve hala ucum gelmedi hala kavrayamıyor haliyle ve kullanmaya devam ediyorum mecburen günlük kaynatıyorum emzik kaplarından aldım onda muhafaza ediyorum. Sıkılma yeter ki bebiş mutlu olsun sütün olsun uç o kadar büyük bir problem değil.
K
Kübra Y.
4 Eylül 2025 07:59
Merhaba Nadya hanım endişe etmeyin. Bazı annelerimizin doğumdan hemen sonra çıkıyor bazı annelerimizin ise emzirerek çıkıyor. Size tavsiyem doğumdan sonra eğer göğüs ucu çıkmaz ise mutlaka göğüs ucu çıkarıcı pompalar var onlardan alın silikon tavsiye etmiyorum alışınca bırakması zor oluyor. Emzirmekten asla vazgeçmeyin zamanla çikiyor çünkü. Benimde yoktu ben çok uğraştım ama ebemizin yüzünden 5 ay boyunca silikon kullanmak zorunda kaldım.
N
Nadya K.
4 Eylül 2025 08:09
Göğüs ucu çıkarıcıyı duymamıştım daha önce. Bir araştırayım. Silikonu pek tavsiye etmiyorlar. İnsanın aklı çok karışıyor kimisi iyi derken kimisi kötü diyor
N
Nadya K.
8 Eylül 2025 11:03
Not alıyorum ama hep unutuyorum. İnşallah bu defa sorarım
E
Ecem Ö. ..
10 Eylül 2025 15:15
Naçizane herhangi bir şey kullanılması gerektiğine inanmıyorum. Benim de yaklaşık 3,5 cm çapında aerolam ve uç denebilecek hiçbir çıkıntı mevcut değil. Küçük demiyorum bakın çıkıntı yok. Kahverengi bölgenin tamamı bebeğin ağzında olduğunda rahatlıkla süte ulaşacaktır
N
Nadya K.
11 Eylül 2025 04:52
Yorumlardan sonra bende kullanmayacağım. Dediğiniz gibi emdikçe çıkar. Başta korkuyordum ama gördüm ki çıkıyormuş ucu