Sünnet Sonrası Bakım

425 görüntüleme
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 04:51
Oğlum çarşamba günü sünnet olucak. Sünnet sonrası bakım nasıl çok zor oluyor mu ? Birde Sünnet kilodu varmış o kilotdan mı alalım yoksa bezine karton bardak koyuluyormus bende bilmediğim için soruyorum. Deneyimleyen anneler cevap verirmisiniz ??
S

Sümeyye K. ..

4 Ağustos 2025 14:56
Bende oğlumu sünnet yaptırdım 6 aylıkken dün 7 aylık oldu iz kalmadı ama tamamen eski haline donmedi ne zaman tamamen düzelir ne zaman kontrole götürmeliyim hanımlar
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 15:38
Nasıl bir etki kaldı ki şişlik mi yoksa morluk gibimi içine sinmeyen bir durum varsa götür bence.
S

Sümeyye K. ..

4 Ağustos 2025 18:11
Şişlik şeklinde kaldı teşekkürler göstereyim 🙏🏻
D

Duygu

6 Ağustos 2025 08:51
Merhaba,
Bizim doktorumuz karton bardak veya büyük bez kesinlikle kullanmayın dedi. Bez tampon görevi yapacak, eğer yapışma olursa küçük bir parça streç film koyabilirsiniz dedi. Sünnet sonrası iki adet krem ve sari kantaron verdi, kremlerden birini sadece ilk gün kullandık. Diğer kremi ve sarı kantaron bir hafta boyunca her bez değiştirmede kullandık. 3 gün geçtikten sonra banyo yaptırdık. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde dikişlerinin çoğu düşmüştü. İlk gün hastaneden çıktıktan sonra şişlik vardı o da birkaç gün içinde geçti. Ağrı veya çiş yaparken ağlama olmadı.
İlk gün birde ağrısı olmasin diye 4 saatte bir calpol verdik.
G

Gamze ..

6 Ağustos 2025 14:42
Merhaba sevgili anneler saat 11.30 da sünnetimiz oldu. İlk çişini uyuşukluk varken yaptı bir sorun olmadı ama uğusuklugun etkisi geçince ağlama oldu biraz 4 saatte bir ağrı kesici veriyoruz. Doktorumuz bardak veya sünnet kilodu önermedi. Onun yerine bezine ince bir tabaka vazelin sürün yapışma olmaz dedi ve gerçekten öyle yapışma olmadı şimdilik 1 adet antiboyikli krem 1 adet de fısfıs verdi krem her bez değişiminde fısfıs günde 3 defa eğer kaka yaparsa da bolca ondan sıkıp bebek pamuğu ile temizleyin dedi. Dönerek uyuduğunu söyledim doktorumuz dönerek uyumasında herhangi bir sıkıntı görmedi. Bez korur dedi. Sadece bedenini döndüğü zaman sürtünme olmasın dedi. 1 hafta sonra kontrolümüz var.
G

Gamze ..

6 Ağustos 2025 14:44
Ve bir de idrarını yaptığında sürekli silmeyin sadece kaka yaptığı zaman temizleyin dedi. İdrar kendi iyileştirme özelliği olduğu için silmeye gerek yokmuş. 3 gün sonra da ılık banyo ve ılık suda oturma yapabilirsiniz dedi.
A

Ayşe A.

6 Ağustos 2025 17:52
Ah bizim akşam 6daydı 7 gibi uyuşukluğu geçti ve o zamandan beri ağlıyor :( napıcam bilmiyorum ağrı kesici için 4 saat olmasını bekliyorum uyumuyo da tam dalacakken ağlayarak uyanıyor bize krem falan vermedi karton kapattı bu kartonu 3 4 gün kullanın dedi sadece kantaron verdi bunu kesi yerlerine sür dedi krem için görüşmeli miyim doktorla acaba çok zorlanıyor yavrum nasıl dayanıcaz bilmiyorum:(
G

Gamze P.

6 Ağustos 2025 18:24
Merhaba bizde bugün olduk şükür öğlen 1 gibi sünnet bezi onerdi bize üstüne kendi bezini takıyoruz jel ve fitil seklinde ağrı kesici verdi saatlerini yazdı bu saatleri atlamadan kullanın dedi cum günü krem kullanmaya başlicaz cumartesi günü oturma banyosu yapıp klipsli çıkartmak için tekrar gidicez nasıl geçti derseniz mızmız ilk başlarda çiş yaparken canı yandı galiba bide uykular bozuldu ilaç vermek için uyandırmak zorunda kaldık gece uykusu da kaydı ilk bez açtığımizda hafif kan ve şişlik gördük ki şişlik morarma olur hafif pembemsi akıntı kanama da olue dedi durmayan kanama olursa arayın dedi bugün akşam kendi durumunu sornak için de aradı bakalım geceyi ve klips sonrasini merak ediyorum inşallah tüm bebeklerimiz acısız bi şekilde bunu atlatır
A

Ayşe A.

7 Ağustos 2025 10:07
Dün çok zordu ama bugün biraz daha keyfi yerinde çok şükür 🙏🏻 bizde klips yok dikişli oldu sanırım o yüzden de biraz daha ağrılı geçti dikiş yerlerinden dolayı cuma günü yıkayın dedi doktorumuz bakalım inşallah bunla gelmiş geçmiş olsun size de bize de 😊 sünnet yaptıracak plup da süreci merak eden varsa diye tekrar güncelleme geçmek istedim. Gerçekten ilk 4 5 saat oldukça zorlu geçiyo sonra ağrı kesici şurupla biraz idare ediyo bi gün sonraya pek bi ağrısı kalmıyor çok çabuk toparlıyorlar
G

Gamze P.

7 Ağustos 2025 14:58
Fitil olarak ağrı kesici daha çabuk etki ediyormuş bize öyle verdi şurup şeklinde değil belki onun etkisiyle rahat geçti bide ağrısı olursa değil belli saatler yazdı o saatler de verdik kilosuna göre ayarlandi
G

Gamze ..

8 Ağustos 2025 18:57
Bizim de bugün 3. Gün. İkinci gün baya bir şişti ilk gün 4 saat arayla ağrı kesici verdik dün de iki defa verdik. Bugün biraz dana iyi atlattık şişlik azalmak üzere. Yarın oturma banyosuna baslicaz
G

Gamze ..

8 Ağustos 2025 19:00
Ayşe hanım eğer emziriyorsaniz bol bol emzirin mama veriyorsanız da su icirin ne kadar çok idrarinı yaparsa o kadar çabuk toparlar. Büyük ihtimal sizin bebeğiniz uyuşukluk geçtikten sonra ilk idrarini yaptığı için ilk gün çok ağlamış olabilir. Uyku düzeni için de kendisi uyanana kadar uyandırıp ağrı kesici vermenize gerek yok hepimize geçmiş olsun
Ç

Çağla

10 Ağustos 2025 18:45
Benimde cuma günü 7 yaş ve 3 aylık oglum dikişli sünnet oldu.buyuk olanınkı hala bıraz şiş zaten cıplak geziyor evde acıyı diye bişe gymıyo,kucuk olan daha iyi gıbı.ama huysuz bıkac gundur arada şiddetlı ağlaması oluyor.kartom bardak koyuyorum beze bu arada ne Zaman ıyıleşirler acaba 🤔
G

Gamze ..

10 Ağustos 2025 19:26
1 hafta 10 gün sürüyormuş bizim de bugün 5. Gün şişlik azaldı ama tam geçmiş değil. Ağrı kesici verin olmazsa bazı bebekler de olabiliyormuş öyle geçmiş olsun. Sizin hem iki tane birden Allah yardımcınız olsun 😇😀❤️
Ç

Çağla

10 Ağustos 2025 19:29
Aynen zormuş ya ben daha kısa sürede iyileşirler diye düşünüyordum meğer uzunmuş
Ç

Çağla

14 Ağustos 2025 18:49
Gamze hanım iyileştimi sizin
G

Gamze ..

15 Ağustos 2025 21:06
İyiyiz artık baya toparladık şükür sizinkiler nasıl oldu Çağla hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir