Alerji Diyetisyenine Sor

491 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

9 Temmuz 2025 15:16
Merhaba ben Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum 🌸
N

Nur Y. Ö.

19 Temmuz 2025 17:17
Merhaba Ecem Hanım. Oğlum 6 aylık, emiyor, katı gıdaya dün başladık. 2 ay önce egzamalar çıkmaya başladı. Yanağındaki sert ve pul puldu. Egzamalar giderek arttı, kaşındı. Doktor olabiliyor bazı bebeklerde, daha sonra geçer dedi. Egzama kremleri kullanmamı söyledi. Zaten kullanıyordum, ama etki etmiyorlardı. Alerjisi var mıdır acaba, süt ve yumurta tüketmesem mi dedim. Yo hayır tüketmeye devam edin dedi. Ama egzamalar gittikçe kötü olunca ben süt, süt ürünleri ve yumurta yemeyi bıraktım. Yaklaşık 1 aydır yemiyorum. Egzamaları %90 iyileşti, krem sürmeyince sadece beliriyorlar, sürünce sakinleşip neredeyse görünmüyorlar. İlk 3 aylık döneminde çok gürültülü kaka yapardı, kakası bazen çok mukuslu bazen yeşilimsi olurdu. Bir hafta öncesine kadar günde 3 kere kaka yapardı. Kakası hep sarı-yeşil arası ve sümüksü/mukuslu gibi olurdu. Bir haftadır kakası koyu hardal sarısı gibi ve pürüzsüz kıvamda, hiç sümüksü/mukuslu değil. Günde bir ya da 2 günde bir kaka yapıyor artık. Bugün de 6.ay kontrolüne gittik, böyle detaylı anlatamadım bile yaptıklarımı. Geçer dedi ve konu kapandı. Ben şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Ne kadar süre süt, süt ürünleri ve yumurta yemeyeyim? Ek gıdayı nasıl yapayım? Kafam çok karışık
M

Mücella G. ..

21 Temmuz 2025 22:42
Merhaba kızım 3.5 aylık kakasını yapamıyordu anne sütü ve mama (keçi sütlü olan dr onu önerdi) banada yumurta et ve süt ürünlerri tüketme dedi 2. Ay kontrolünde tüketmedim 1 ay boyunca ama herhangi bir takviye önermedi bana sütümün içeriği yeterli midir değil midir bilmiyorum sağarak veriyorum. Diyet boyunca günde 1 kere kaka yapmaya başladı biraz zorlanıyor ıkınıyor bi kaç saniye ama yapıyor kan yok kakada. 3. Ay kontrolüne gittiğimde olması gerekenden 200 grm eksik dedi kilosu için 1 ay daha devam et dedi diyete. Entorogis ve relaktaz kullanıyoruz. Sütüm yaramıyor mu acaba o besinleri tüketmediğim için 2.8 doğdu ama ilk 1.5 hafta kilo alamamıştı hiç 2,5 düşmüştü şu an 5120 3 ay 1 haftalıkken ölçüldü en son. Alerji mamasıda vermedi. Süreç doğru mu ilerliyor acaba şüpheliyim
B

Buket Ç.

22 Temmuz 2025 05:54
Merhaba Ecem hanım. Bebeğim şuan 6.5 aylık. 2 aylıktan beri alerjisi var. Ve ben o süreden beri herhangi bir süt ürünü tüketmiyorum. Bebeğime probiyotik kullanmalı mıyım? Kullanmalıysam hangi ürünü ne şekilde kullanmalıyım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
E

Ezgi D. Ş.

22 Temmuz 2025 08:07
Merhaba benim bebeğimde 36 günlük mukuslu kaka yapıyordu gaita testi yaptık gizli kan pozitif çıktı hoca süt ürünleri yeme dedi alerjin dedi ne yapacağım nasıl bi yol izleyecegım hiç bilmiyorum
D

Duygu Ö.

22 Temmuz 2025 12:58
Merhaba Ecem hanım 7 aylık kızım var yumurta alerjisi çıktı kan testinde vermiyorum bide mama alıyor zaten ama vücudunda ki kızarıklık kaşıntı geçmiyor kan testinde de soya fasulyesi süt ve süt ürünleri buğday unu fındık kazein mısır pirinç morina balığına kadar bakıldı sadece yumurta çıktı bunların dışında başka bir test daha yaptırmam gerekir mi veya neye alerjisi olabilir
E

Ezgi İ. Ü. S.

22 Temmuz 2025 19:35
Merhaba. 6 aylık kızım emiyor ve mama alıyor. 3 günlükken kanlı kaka sebebiyle süt ve süt ürünlerine alerji teşhisi kondu. Kan testi de pozitif çıkmıştı ama diyet yapmama rağmen rahatlamadığı için negatif olmasına rağmen yumurta ve kuruyemişleri de kesmiştik. 6.ay kontrolünde yapılan testlerde sütte negatife döndü ancak hala süt ve süt ürünleri tüketimi bebeğim için yasak. Yumurta sarısı ile ek gıdaya başladık. Meyveleri tüketiyor ama karpuza da alerjisi var mukuslu ishal oluyor. Doktor süt haricindeki besinleri tüketmemi yavaş yavaş arttırmamı söyledi. Merak ettiğim şey şu; lactamil gibi süt arttırıcı takviyeleri kullanmamda sakınca var mı ? Diyet sürecim fazlaca yorucu bir hal aldı sütüm çok azaldı ve kalitesi düştü. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir