Bebeğini Sağımla Beslemek
375 görüntüleme
D
Demet Ö.
4 Temmuz 2025 17:25
Merhaba herkese, aramızda bebeğini sadece sağımla besleyenler var mı neler yaptınız sütünüz de azalma oldu mu paylaşır mısınız
A
Asli B.
4 Temmuz 2025 18:50
4.aydan beri sağımla besliyorum şu an 6.5 aylık bebeğim. Sütüm biraz azaldı günü gününü tutmuyor ama Bestlak damla ve bol su içmek işe yarıyor. Onun dışında bebeğim gece uykusuna geçtiğinde sağım yapıp buzluğa atıyorum gerektiğinde buzluktan takviye yapıyorum. Katı gıdaya yeni geçtik ilerleyen aylarda sağım sıklığını azaltmadığım sürece bir şekilde idare edebileceğimi düşünüyorum.
D
Demet Ö.
4 Temmuz 2025 19:17
Sağımı nasıl yapıyordunuz özellikle dikkat ettiğiniz bir şey var mi
D
Demet Ö.
4 Temmuz 2025 19:18
Kaç saatte bir kaç dk mesela
A
Asli B.
4 Temmuz 2025 19:29
Şu an 6.ayda 3 saatte bir her bir memeyi ortalama 10'ar dakika sağıyorum. Sütüm az çıktıysa sağımdan yarım saat sonra tekrar sağıp onu da içiriyorum. Kısacası duruma bağlı o gün memelerim çok doluysa daha sık sağıp stok yapıyorum. Onun dışında özellikle dikkat ettiğim bir şey yok. Ben standart elektrikli pompalardan kullanıyorum ama sağım yaparken illa ki birisinin bebekle ilgilenmesi gerekiyor o nedenle giyilebilir pompalardan almayı düşünüyorum. Eğer bebeğinize yalnız bakıyorsanız o uyuken sağım yapmanızı tavsiye ederim.
G
Gülşan S.
4 Temmuz 2025 19:32
Bebeğim doğduğunda göğüs ucum yoktu bir süre silikon ile emzirdim kesilir azaltır dediler sütü bıraktm ve bebeğimde asla meme tutmadı doğduğu günden beri sağımla besledim şuan 1 yaşında her gün düzenli sağdım 2 3 saatte bir gecede emziriyor gibi kalktım ve sağdım mama desteklide gittim ancak 1 yaşına kdar gelebildim sağımla sütüm artık 20 30 ml ancak çıkıyordu ki bıraktım bol su için tavsiyem günde 4 litreye yakın içtim bol salata yeşillik badem ceviz tükettim en azından verebildiğim süt verimli ve kaliteli bir süt olsun istedim piyasada olan süt arttırıcı damlayıda kullandım bişey farketmedi en fazla 10 ml oynadı malt içeceklerinden içtim faydası evet olduğuna inanıyorum e bebekten temin ettim ,siz elinizden geleni yapın fazlası için üzülmeyin ben sağımla bebek beslemiş birisi olarak çevre baskısından kendime çok kötü davrandım ve psklojimi ciddi anlamda etkiledim , mama ve sağımla beslendi bebeğim 1 yaşında gayet sağlıklı ve herşey yolunda bağışıklığıda iyi bi bebek üzülmeyin elinzden geleni yapın fakat kendinizi yıpratmayın tavsiyem 😊
D
Demet Ö.
4 Temmuz 2025 19:36
Çok üzülüyorum bebeğim 3 aya kadar emiyordu ama tazyikli olduğu için sütüm boğuluyordu şimdi tamamen bıraktı ve ben sağarak besliyorum 4 gündür ama cok korkuyorum sütüm azalır diye elimden geleni yapmaya çalışacağım en azından 6 ayı çıkarsak o bile yeter bana şuan için çok teşekkür ederim dikkat edip dediklerinizi uygulayacağım
G
Gülşan S.
4 Temmuz 2025 19:42
Bende sizin gibi düşünüyorudm 6 ay en azndan alsın süt alırmı almazmı olur mu olmazmı inanın oluyor ne kendinizi strese sokmayın en önemlisi bol su stressiz yaşam bebeğinizin tadını çıkarın zira 1 yaş bomba gibi😊 Korkmayın elimizden geleni yapın mama da zehir değil kendinize işkence etmeyin zira ben çok yaptm çok pişmanım mamasınıda verin yetmezse sizden aldığı her süt damlası çok değerli ne kdar çıkarsa kendinizi üzmeyin emin olun sağdıkça sütünüz artacak 6. Ayı çok kolay geçeceksinz 😊 avent marka süt çekimi konusunda diğerlerindem daha iyi ben bu süreçte bir wee 2 avent 1 şarjlı eskittim zamanla sağım güçleri azalabilir sütünüz değil pompadandır unutmayın kendinizi üzmeyn bebeğinizke sağlıklı günler dilerim😊
R
Rabia K.
6 Temmuz 2025 08:00
Bizim yoğun bakımm sürecimiz olduğu için çok emmedi bende doğumdan bu yana sağımla besliyorum 101 günlük şuan
D
Deniz E.
6 Temmuz 2025 08:33
Tazikli süte alışması için memeye makas yapıyor muydunuz
D
Demet Ö.
6 Temmuz 2025 08:35
Makas yan emzirme önden hafifçe elle sağım koala pozisyonu hepsini denedim silikon uç ta taktım sevmedi şuan memeyi bıraktı
D
Demet Ö.
6 Temmuz 2025 08:36
Rabia hanım süreçte dikkat ettiğiniz en önemli şey ne idi sütum de azalma olur diye korkuyorum da
M
Müjgan ..
7 Temmuz 2025 10:08
Merhaba arkadaşlar bnde bebeğimi sağmla 8 ay besledim size tavsiyem 3 saatte 1 sağım yapın ve mutlaka gece kalkıp sağım yapın
D
Demet Ö.
7 Temmuz 2025 10:15
Bende şuan sizin gibi 2 saatte bir 3 saatte bir sağarak beslemeye çalışıyorum bunun dışında dikkat ettiğiniz başka bir şey oldu mu. En azından 6 ay anne sütü alsın diye uğraşıyorum 🥹 gerçekten çok yorucu ve yıpratıcı..
F
Feyza Ç. ..
7 Temmuz 2025 10:23
Bende üç dört ay sağımla besledim ama sütüm çok olduğu için mastit olup duruyordum bebeğimi emzirmek ve ihtiyacı kadar sütüm olması için sağımları azalttım yavaş yavaş düzene girdi. Başta zorladı asla memeyi istemiyordu ağlama krizleri geçiriyordu ama pes etmedim. Şuan 12 aylık ve sadece anne sütü içiyor.
Tavsiyem bol su için.
Tavsiyem bol su için.
F
Feyza Ç. ..
7 Temmuz 2025 10:24
Bazı makinaların çekim gücü gerçekten düşük olabiliyor bence makina seçimide bu konuda çok çok önemli.
D
Demet Ö.
7 Temmuz 2025 10:44
İnslalah benimde bebeğim tekrardan memeye döner 🤲 gerçekten çok üzülüyorum sütüm varken emzirememek çok kötü bir şey, ben de hep deniyorum belki birgün yeniden benden emmek ister 🙏
Ş
Şule Y.
7 Temmuz 2025 10:47
Makinenizin flanşının size uygun olduğundan emin olun. Bir de gece sağımı da sütü arttırıyor, uyuyunca memeler doluyor güzel süt çıkıyor. Gece de bir kere sağarsanız bence faydası olur.
D
Demet Ö.
7 Temmuz 2025 10:52
Gece de iki defa kalkıp sağiyorum açıkçası şuan azalmasin diye ne çıkarsa kar gözüyle bakıyorum 🤲
M
Meryem Y.
7 Temmuz 2025 18:43
Bizde 4 buçuk aylığız inanılmaz inatla mememi tutmuyor doğduğunda yoğun bakım sürecimiz olmuştu o yüzden silikon uç başlamıştık şimdi de bırakamıyoruz asla o olmadan emmiyordu şimdi onunla bile çok zor emiyor. Nasıl bırakacağız bunu bilmiyorum. İlk zamanlarda sütüm çoktu sağıp stok yapıyordum şu an sol göğüsüm neredeyse yok denecek kadar az geliyor humana bestlak Ali ünyazıcı ne var ne yok yiyip içiyorum sağıyorum az geliyor eğer bebeğim emiyorsa şıp şıp damlıyor akıyor ama maalesef sağdığımda ona yetecem kadar süt gelmiyor mamalar gaz yapıyor çok rahatsız ediyor. Silikon ucun başını belli aralıklarla kesip kesip bırakmanın bir yolu varmış bakalım onu denemeye başladım inşallah yararı olur ve bırakırız. Kesinlikle dümdüz memeyi emzirebilmek konfor her yerde daya memeye emsin de emsin
C
Ceren U. ..
9 Temmuz 2025 17:11
Bebeğim 5.5 aylık doğduğundan beri mememi hiç tutmadı. Hep sağıp veriyorum sütüm yetmediğinde de mama veriyorum. Giyilebilir pompalardan aldım diğerleriyle başa çıkamadım. Bebeğim uyurken bir yandan sağım yapıp bir yandan biberon yıkama ve ev işlerini halletmeye çalışıyorum bana zaman kazandırıyor. Başta süt artırıcı takviyeleri kullanıyordum bırakınca sütümde bir fark göremedim. Bence sağdıkça ve bol su içince süt artıyor. Bir de Türkiye'de satılmayan temudan çok uyguna alabileceğiniz biberon şeklinde silikon uç var sadece onu emiyor. Ara sıra onunla emziriyorum.