İdrar Yolu Enfeksiyonu
382 görüntüleme
H
Hatice S.
30 Haziran 2025 19:13
Hocam kızım 1 yaşında 10 kilo idrar yolu enfeksiyonu ve Antiyotiğe direnci var bu yüzden doktor bactrim ve piyeloseptyl verdi ve nefrolojiye sevk etti bu ara çok iştahsızlıpı var ve şurupları içirmekte zorlanıyorum doktoru 1 litre su içmeli diyor ama o kadar içemiyor anne sütü de alıyor yeterli mi ne yapmalıyım
L
Leyla K.
3 Temmuz 2025 09:25
Merhaba sık mı enfeksiyon geçirdi de antibiyotik direnci var merak ettim çok geçmiş olsun, bizde 3 dür idrar yolu enfeksiyonu oluyoruz bactrim kullanıyoruz şu an :(
H
Hatice S.
4 Temmuz 2025 07:59
Onu bende anlamadım direnç geliştirecek kadar antibiyotik kullanmadım ama sonuç bu
L
Leyla K.
9 Temmuz 2025 09:44
Geçti mi enfeksiyon peki baktırdınız mı tekrar Allah şifa versin
H
Hatice S.
9 Temmuz 2025 13:08
Maalesef yarın nefrolojiye götürcem
L
Leyla K.
9 Temmuz 2025 18:24
Bende randevu aldım haftaya götürcem nefrolojiye hala rahat yapamıyor çişini, çok zor bi durummuş bizde mahvolduk onlarla 😞

Feride Y.
9 Temmuz 2025 18:47
Hepinize çok geçmiş oldun bende oğlumla aynı şeyleri yaşadım maalesef nefrolojiyede gittim fakat bizim enfeksiyonun sebebi böbrek taşı ve çok kum vardı. Sadece enfeksiyon için antibiyotik kullandık ve üç aylıkken sünnetini yaptırdık. Tabi onun için de antibiyotik kullandık ve enfeksiyon geçti bu ay tekrar idrar tahlili ve idrar kültür yaptırdık çok şükür hepsi temiz. Umarım bütün bebeklerimizde de aynı sonuçları alırız.
L
Leyla K.
9 Temmuz 2025 19:25
Ultrason çektirdik taş kum vs görünmüyor bizde, benimki idrarını tutuyor sanırım o yüzden tekrarlıyor başka ne sebebi olabilir anlamadım bende

Feride Y.
10 Temmuz 2025 16:57
Evet idrar tutmak da sebep olabiliyormuş inşallah yakın zamanda geçer dediğim gibi bizim antibiyotik kullanarak geçti fakat bactrim kullanarak geçmedi
L
Leyla K.
10 Temmuz 2025 17:01
Anladım bizde tekrarlamaması için kullanıyoruz bactrim ama bakalım fayda edecek mi
Z
Zeynep
10 Temmuz 2025 21:04
Merhaba benimde kız bebeğimin 2 aylıkken başladı 2 kere oldu bactrim kullandık şimdi 1 aylık koruyucu doz verdi çocuk üroloji onu kullanıyoruz ama bu bir ay sonunda nolacak böbrek reflüsüne mii bakılır bilmiyorum yaşayan var mı
L
Leyla K.
11 Temmuz 2025 18:40
Bende hiç bilmiyorum nefrolojiye haftaya gideceğim ne yapar fikrim yok giden biri yazar belki
A
Ayşe K.
11 Temmuz 2025 18:53
Doktorunuz idrar kültürü isterse hangi antibiyotiklere direnci olduğu belli olur ama sürekli tekrar ediyorsa nefrolojiye gitmeniz gerekli doğuştan gelen bir şey olabiliyor
A
Asya A.
11 Temmuz 2025 18:54
Bizdede böbrek reflüsü var ameliyat olduk yeni 6 aylık
H
Hatice S.
11 Temmuz 2025 19:22
Hangi antibiyotiklere direnci olduğu belli nefrolojiye gittik o yüzden sürekli idrar tahlili idrar kültürü oyalıyılar insanı bi sonuca varamadık birinin istediği tahlili diğeri ıstemıyo hep aynı doktora denk gelemiyoruz sürekli idrar almakta paket yapıştırmaktan çocuk huylandı artık yapmıyo çişini psikolojisini bozdular çocuğun yaa
L
Leyla K.
11 Temmuz 2025 19:55
Çok geçmiş olsun reflü olduğu nasıl anlaşılıyor acaba biz sadece ultrason çektirdik orda bişey görünmedi ama başka bişeye de mi bakmak gerekli acaba
B
Bahar B. ..
11 Temmuz 2025 20:37
Benim oğlum 1 yaşında şuan 1 haftalikten idrar enfeksiyonu getirdi ve ogrendikki 1 böbreği kucuk. 1 senedir antibiyotik kullaniyoruz her biraktigimizda enfeksiyon tekrarlıyor. Ben ingilterede yasiyorum. Burdaki doktor buyuyunce geçer dedi.
Z
Zeynep
13 Temmuz 2025 02:17
#aleynaaslan kime oldunuz acaba ve nasıl gelişti süreç nasıl anlaşıldı ne zaman başladı ayrıntılı bilgi verir misiniz
A
Asya A.
13 Temmuz 2025 05:12
Bursa’da Hakan Erdoğan takip ediyo gerçekten efsane bi doktor çocuk nefroloji
A
Asya A.
13 Temmuz 2025 05:14
Ameliyatı Uludağ üniversitesinde çocuk üroloji yaptı Hakan hocanın yönlendirmesi ile . Bizim anne karnında beşinci ayda çıktı tek böbrekli böbrekte üreteserol diye . Doğumdan sonra eve gidince enfeksiyon geçirdi yoğun bakımda kaldı o zaman anlamadılar sonra tekrardan yoğun bakımdan çıkınca enfeksiyon geçirdi bu sefer ilaçlı ultrason vooding çekildi hepsi o zaman ortaya çıktı
A
Asya A.
13 Temmuz 2025 05:18
Beş vur derecesinde reflü bu hafta kontrolümüz var . Kapalı yaptılar ameliyatı hemen toparladı çok şükür . Şimdi reflünün derecesi çok büyük olduğu için bakalım geçti mi geçmedi mi diye bi yaşına kadar yine antibiyotik koruyucu dozda kullanılacak eğer geçmediyse açık ameliyat bir yaşında yoksa diyelim ki reflünün derecesi düştü o zamanda tekrar kapalı ameliyat yapılır dediler bakalım inşallah geçmiştir