Hocam Lütfen Bakar Mısınız? Çok Endişeliyim.
427 görüntüleme
A
Aslihan Ö.
22 Haziran 2025 18:07
Erkek bebek. Doğum kilosu 3050, boy 49 cm.
Her ay kilo alımı ve boy gelişimi iyiyken 5.ay kontrolünde 60 gram almış, boy 5 cm uzamış.
Sadece anne sütü alıyor. Mama kabul etmiyor zaten. Aç olduğuna dair bir işaret yok. Uykuları uzun ve gün içerisinde neşeli.
Doktor kilosu doğum kilosuna göre iyi, sorun değil diyor ama son ay kilo almaması ne kadar normal?
Su an kilosu 7360, boy 69 cm.
Her ay kilo alımı ve boy gelişimi iyiyken 5.ay kontrolünde 60 gram almış, boy 5 cm uzamış.
Sadece anne sütü alıyor. Mama kabul etmiyor zaten. Aç olduğuna dair bir işaret yok. Uykuları uzun ve gün içerisinde neşeli.
Doktor kilosu doğum kilosuna göre iyi, sorun değil diyor ama son ay kilo almaması ne kadar normal?
Su an kilosu 7360, boy 69 cm.
A
Aslihan Ö.
24 Haziran 2025 20:18
@Melike Ketenci
su an zaten o bırakmadan ayırmıyorum memeden. bazen kusuyor emdiği sütü. çok emdiğini düsünüyorum ama süt kesiği gibi kusuyor ve çok sık olmuyor. en fazla günde 2 kez kusuyor.
telefonla ulaştığım doktorum eğer beslenme kaynaklı kilo alamadıysa sorun yok, beslenmeyi arttırararak çözeriz ama sık beslenmeye rağmen kilo artısı hala olmazsa testler yapılmalı dedi
su an zaten o bırakmadan ayırmıyorum memeden. bazen kusuyor emdiği sütü. çok emdiğini düsünüyorum ama süt kesiği gibi kusuyor ve çok sık olmuyor. en fazla günde 2 kez kusuyor.
telefonla ulaştığım doktorum eğer beslenme kaynaklı kilo alamadıysa sorun yok, beslenmeyi arttırararak çözeriz ama sık beslenmeye rağmen kilo artısı hala olmazsa testler yapılmalı dedi
M
Melike K.
24 Haziran 2025 20:21
Bir de naçizane tavsiyem sütünüzü yağlandıracak yiyecekler tüketin. Tahin kuru dut pekmez ceviz karıştırın günde iki kez tüketin. Yulaf ezmesi kuru üzüm süt pişirin tüketin. Protein çok kilo yapar mutlaka günde iki yumurta ve bir öğün protein tüketin
M
Melike K.
24 Haziran 2025 20:23
Konya’da yaşıyorum. Doktorum müthiş bir insan. Yenidoğan profesörü aynı zamanda . Zeynel Gökmen. Yolunuz düşerse ya da kafa karışıklığını gidermek isterseniz, yakın bir ildeyseniz iletişime geçin derim içinizi rahatlatmak için
A
Aslihan Ö.
24 Haziran 2025 20:27
@Melike Ketenci maalesef çok uzaktayım 🥲 esimin işi dolayısıyla doğudayız ve hastane imkanları çok kısıtlı. hastane çok yoğun olduğu için bazen hiç muayene etmeden dahi gönderiyorlar.
Bebeğimin doğum sonrasında ilk 2 ay kontrollerini yapan doktorumuz çok iyi ama farklı sehirde ve telefonla sürekli ulaşamıyoruz.
Bu da beni strese sokuyor. Buradaki doktor bebeğimi kucağına alıp, göğsünü dinlemeden, baş cevresini ölçmeden, bıngıldağı kontrol etmeden her sey normal diyip gönderdi. ısrar etmemize rağmen ilgilenmedi.
kendi doktorumuz da haklı olarak muayene etmeliyim diyor. çıldırıcam gercekten.
Bebeğimin doğum sonrasında ilk 2 ay kontrollerini yapan doktorumuz çok iyi ama farklı sehirde ve telefonla sürekli ulaşamıyoruz.
Bu da beni strese sokuyor. Buradaki doktor bebeğimi kucağına alıp, göğsünü dinlemeden, baş cevresini ölçmeden, bıngıldağı kontrol etmeden her sey normal diyip gönderdi. ısrar etmemize rağmen ilgilenmedi.
kendi doktorumuz da haklı olarak muayene etmeliyim diyor. çıldırıcam gercekten.
M
Melike K.
24 Haziran 2025 20:31
Şu an stres yapmayın, sütünüz etkilenmesin. Attığım linkteki hocanın videosuna baktıysanız biraz rahat olabilirsiniz
M
Melike K.
24 Haziran 2025 20:32
En kısa sürede tekrar güzel güzel kilolar almanız dileğiyle çok geçmiş olsun diyorum