Yeterli Süt Gelmeme
312 görüntüleme
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 21:46
Ne yaparsam yapayım sütüm çok gelmiyor ne yapmam lazım
F
Figen A.
17 Haziran 2025 21:50
kuru inciri kaynatıp ılıttıktan sonra sütle blend et ve onu günde iki bardak olucak şekilde tüket gerçekten sütü arttırıyor ve düzenli sağım yapmakta sütü arttırıyor
A
Ayşenur G. ..
17 Haziran 2025 21:50
6 aylık anneyim. İlk 5 ay sütüm yok diye kendimi inandirmisim bunu şu an farkediyorum. Aslında sutum varmış ve ben olmadığına inanmisim. Bebeğim yeterli derecede kilo alıyordu, bez sayısı yaterliydi ama sürekli memede olmak istediği için yok saniyordum. Büyük ihtimal tamamen psikolojik. Kendine eziyet etme. Şu tuketimin iyiyse dengeli besleniyorsan, bebeğinin kilosu iyiyse sütun yetiyordur. Gerisi evham
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 21:51
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama kendi tecrübelerimin sonucunda sütü çoğaltan tek şeyin sık sık emzirmek ve sağım yapmak, uyumak olduğunu gördüm. Şunu ye süt yapar lafları safsata gerçekten. Sütünüz az geliyor diye de stres yapmayın. Çok etkiliyor o da
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 21:51
Doysa da kendimi paralıyorum acaba doymuyor mu diye 48 günlük 4,900 gr doğduğunda 3.300 dü
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 21:52
Yasemin hanım merhabalar öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim sık sık emzirmek istiyorum ama göğüs ucu yaram da var daha kötüleşiyor kullanmadığım şey kalmadı
İ
İmren G.
17 Haziran 2025 21:54
İlayda hanım öncelikle bol bol sıvı tüketin ama şekerli olmasına gerek yok. Emzirdikten sonra süt sağma işlemini düzenli olarak yapın ve bol protein tüketin birde özellikle roka semiz otu bende çok işe yaramıştı
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 21:56
Deneyeceğim İrem hanım çok teşekkür ederim
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:00
Bende hergün mutlaka 2 veya 3 bardak hoşaf kayısı özellikle . Rezeneçayı doktorum önermişti en fazla 2 bardak . Hurma ve aç kalmamaya özen göstererek 3 öğün yemek yemek. 3 saatte bir emzirmek veya yüksek ayarda memeyi yara yapmayacak şekilde sağım yapmak..
G
Gülden K. A.
17 Haziran 2025 22:00
Dere otu yiyin kesinlikle çok etkisini görmüştm ben
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 22:01
Kilo alcam diye yemiyorum ben çok 😂😂
İ
İmren G.
17 Haziran 2025 22:03
Sanırım yeni anne oldunuz, ilk başlarda çok olur yara , emzirirken memenin kahverengi halka kısmını ne kadar çok bebeğin ağzına yerleştirebilirseniz o kadar az yara ve acı hissedersiniz. Gögüs ucu yarasında lannsinoh kremi çok çabuk geçirmişti. Doktorum gece gündüz farketmez günlük toplamda 5 lt sıvı tüketmem gerektiğini söylemişti( şu, komposto, meyve suyu) . Birde süt arttırmaya bestlak damla çok işe yaramıştı
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:05
Benım bebeğim küvezdeydi o sebeple onu emzirir gibi 3 saatte bir sağım yaptım çok faydası oldugunu dusunuyorum artışta .Bebeğiniz yanınızdaysa o size temas edince süte olumlu etki yapıyor merak etmeyin. Çok aralıkla sağmanın amacı memeyi uyarıp daha çok süt lazım sinyali vermektir. Hemsağım hem bebeğin ihtiyaçları hem sizin kiler zaman konusunda sıkıntı olursa bir yakınınızdan yardım isteyin yiyip içip, uyuyup bebekle ilgilendiğinizde çok güzel etki alabilirsiniz ve en önemli şeyi söylemedim gece sağım yaparsanı oda prolaktin hormonuna etki ediyor ve gece en az 2 sağım ve uyku sütün artışına etki edecektir Allahın izniyle.
F
Fatma S. ..
17 Haziran 2025 22:06
15 dk sağım yap 10 dk mola 15 dk sağım 10 dk mola 15 dk sağım sonra bırak günde 3 kere bunu tekrarla. Bol su iç, bol bol emzir arz talep meselesi bu. Maydanoz gib şeylerden uzak dur su atıcı şeyler yani. Günde 1 fincan rezene çay iç. Sütü arttırmak için sağımı yüksek ayarda yapman gerekiyor o yüzden ilk başta söylediğim uygulamayı birkaç gün yap sadece. Memeyi tam boşalt ki yeniden süt üretilsin
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:07
Kilo alırım diye düşünürseni ekmeği kesebilirsiniz Ve şekersiz hoiaf içmenizi tavsiye ederim öyle yapmıstım ben hiçbi, sıkıntı olmadı suyuda unutmayın her emzirme ve pompalama sonrası 1 bardak içiniz
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 22:11
İlayda Hanım bebeğiniz çok güzel kilo almış. Sütünüz gayet iyi bence 🙂 göğüs uçlarınızı daha fazla da zorlamayın. Bebeğiniz sürekli memede kalırsa bile bu durum sütünüzün olmadığı anlamına gelmiyor inanın bana. Hiç kendinizi boşuna strese sokmayın. Sizin gibiydim ilk bebeğimde, doymuyor sanıyordum, sütüm az sanıyordum. Kilo alımı iyiyse, dört beş kez çiş yapıyorsa tamamdır. takmayın kafanıza 🤗
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 22:11
Teşekkürler hepinize annişlerrr
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 22:12
Sizin bebekler kaç aylıkkk benimki 2 aylık olmasına 10 gün var
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 22:14
Göğüs ucu yarasına da ben lansinoh sık sık sürüp gümüş kapak kullanıyordum. 3 ay sürekli gümüş kapakla durdum işe yaramıştı. Denemediyseniz belki faydasını görürsünüz
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 22:15
Benim ilk bebeğim 18 aylık ikinci de 2bucuk aylık oldu 😆
İ
İlayda N. ..
17 Haziran 2025 22:22
Ay maşallah ya bu bebekler geceleri niye uyumuyo gerçi benimki gündüz de uyumuyo