Egzama
507 görüntüleme
S
Sema Ö.
30 Mayıs 2025 05:27
Hocam 5.5 aylık bebeğimin vücudunda egzama var neler kullanabilirim birde mamadan kaynaklı olabilirni
L
Leyla E. ..
30 Mayıs 2025 11:42
Süt alerjisi veya yumurta alerjisi olabilir.biz de yumurta alerjisi var.
M
Meltem Y.
30 Mayıs 2025 17:23
Bebeğimin de doğduğundan bu yana egzaması var kaç doktora gittiysek olmadı geçmedi ama orduda sevgi hastanesine gitmeni tavsiye ederim bebeğime yaptığı ilaç çok iyi geldi hemen geçirdi şuan 6 aylık çok rahat uyuyor artık kaşınması geçti tamamen
M
Merve K. ..
31 Mayıs 2025 18:48
Benim bebegimde de egzamalar vardi doktor besin alerjisinden kaynaklandigini soyledi 4.5 aylikken alerji testi yaptirdik coklu besin alerjisi cikti bircok sey egzamasini tetikliyor diyet yapiyorum suanda söndü egzamalari, cocuk immünolojisine goturmenizi tavsiye ederim
S
Sema Ö.
3 Haziran 2025 08:17
Ama ben emzirmiyorum mama yiyor mamadan da olabilirmiki
S
Sema Ö.
3 Haziran 2025 08:17
Alerji testi zor bişeymi
S
Sedanur N.
18 Haziran 2025 20:58
Meltem hanım Ordu sevgi hastanesinde hangi doktora gittiniz
M
Meltem Y.
18 Haziran 2025 21:10
Oktay oğuzhan
S
Sedanur N.
18 Haziran 2025 21:17
Egzamaları geçti mi yoksa ara ara tekrarlıyor mu? Verdiği ilaçta kortizon var mı acaba? Benim bebeğimde 6 aylık kaşıntısı çok rahatsız ediyor
S
Sevde N. D.
19 Haziran 2025 04:26
Benimde bebeğim 4,5 aylık sadece mama alıyor alerji çıkmadı heryerinde egzama var ne yapsam geçmiyor sadece nemledirip duş aldırmaktan başka bişe yapamıyorum
M
Merve N. Ö. ..
19 Haziran 2025 04:32
Benim bebeğimde 3.5 aylık Sevde Nur Hanım, bizde de alerji çıkmadı ve egzamalarımız geçmiyor. 6 aydan önce testlerde çıkmayabiliyormuş. Ben son çare bi alerji diyetisyeni ile görüşeceğim
B
Burcu D.
19 Haziran 2025 08:24
Sema Özkılıç mamanın da içinde süt soya olduğu için etkiliyor olabilir çocuk imminoloji ve alerji hastalıkları doktoru ile iletişime geçebilirsiniz 🌸 benim kızımda da 2,5 aylıkken egzama başlamıştı yumurtaya alerjisi var geçmiş olsun size de 🙏🏻
H
Hatice Ç.
19 Haziran 2025 08:32
Testlerde negatif çıksa da bebekte alerji olabilirmiş. Yediğiniz şeyleri not edip şüphelendiklerinizi kesmeniz lazım sonra tek tek doktorunuzla görüşüp diyet açma basamakları ile açmanız lazım. Biz 3.5 aylıkken test yaptırdık neredeyse her şeye var testte negatif çıkan bazı gıdaları kendim buldum. Zor bir süreç.
M
Meltem Y.
28 Haziran 2025 06:21
Sedanur hanım terlediğinde uzun süre ıslak kaldığında tekrar geliyor tabikide onun dışında problem olmadı hiç verdiği ilaçdada kortizon yok. Ama bebeğimin kesin egzama tanısı var
S
Sedanur N.
28 Haziran 2025 08:47
Bizde alerji doktoruna gittik test yaptırdık birşey çıkmadı doktorda atopik dermatit tanısını koydu bol bol nemlendirme yapacaksınız dedi kortizonlu bir krem verdi 5 gün kullandık geçti gibi oldu iki üç gün sonra tekrarladı bende sürekli kortizonlu kremi kullanmak istemiyorum terlememesine dikkat ediyorum terliyorsa hemen kıyafetini değiştiriyorum krem olarakta Mustela stelatopia, Bioderma atoderm, la Roche posay lipikar kullandım ama pek faydalarını göremedim siz nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz?
M
Meltem Y.
28 Haziran 2025 09:07
Kortizonlu kremleri bende kullandım 3 gün ama sonra daha kötü çıktı son çareyi orduda bulduk diyebilirim nemlendirici olarak dalinin atopik ciltli olan kreminden kullanıyorum çok sık banyo yaptırmıyorum o da cildi kurutuyormuş haftada 1 2 kere
M
Meltem Y.
28 Haziran 2025 09:09
Nemlendirici tek başına fayda etmiyor tabikide egzamayı geçirmesi imkansız ilaç takviyesi de olmalı
H
Hülya D.
28 Haziran 2025 20:51
Egzamanın en sevdiği şey su termiş. Bebeği terletmemek gerekiyor. Birde 3 günde 1 banyo yapması gerekiyor. Nişantaşında bir dermatolog bize karışım ilaç yaptı. Ayrıca içerdende tedavisi için karışım vitamin verdi. Banyo sabunumj değiştirdi. Belki mucize gibi ama 3. Gün karışım kremi sürünce geçti. Çok şükür 3 aydırda olmuyor. Artık vücudunda egzama yer etmişti o kadar kötüydü.
M
Meltem Y.
29 Haziran 2025 15:27
Hülya hanım banyo sabunu olarak ne kullanıyosunuz bebeğinize
H
Hülya D.
30 Haziran 2025 10:45
Topicrem Ultra Hydratant duş jeli kullandık vücudu için .
S
Sedanur N.
7 Temmuz 2025 10:02
Hülya hanım hangi doktora gittiniz