6.5 Aylık ve Sürekli Uyanıyor..

70 görüntüleme
S

Seval b.

7 Nisan 2026 22:01
19:00-19:30 arasında uyuttuğum kızım 12 ye kadar 1 kez uyanırdı ama şimdi çok sık uyanıyor emziği veriyorum susuyor ama böyle değildi hiç. Gece ise 2 saatte bir uyanıyor emziriyorum çünkü susmuyor emzik verince. Sabah 6 da kalkıyor tam olarak bazen 7. Gündüz 3-4 uyku yapıyor ama 30-45 dk arası. Ne yapmalıyım bilmiyorum. (Misafirlikte olduğumuzdan çift kişilik yatakta beraber yatıyoruz)
Sibel Y.

Sibel Y.

7 Nisan 2026 22:03
Diş sürecine giren bebekler gerekli rahatlatma sağlanmazsa çok sık uyanır
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 22:06
Görünüşe göre 6,5 aylık kızınızın uyku düzeni değişti ve şimdi daha sık uyanıyor. Bu durum, gelişim evrelerinde normal olabilir, ancak sizin de belirttiğiniz gibi, emzirmek veya emzik vermekle çözülemiyor.

Öncelikle şunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim:

1. Uyku ortamı: Misafirlikte çift kişilik yatakta yatmanız, uyku kalitenizi etkileyebilir. Bebeğinizin uyku ortamının rahat, karanlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun.

2. Uyku rutini: Bebeğinizin uyku rutininin tutarlı olduğundan emin olun. Yatmadan önce banyo, kitap okuma, ninni gibi sakinleştirici aktiviteler uygulayabilirsiniz.

3. Gündüz uykuları: Gündüz 3-4 uyku yapması ve her uykunun 30-45 dakika sürmesi normal görünüyor. Ancak gece uykusundaki sık uyanmalar, gündüz uykularıyla da bağlantılı olabilir.

4. Beslenme: Gece 2 saatte bir uyanıp emzirmeniz, gece uykusundaki bölünmeleri etkileyebilir. Bebeğinizin doyduğundan emin olmadan her uyanışta emzirmek, bu durumu pekiştirebilir.

5. Emzik kullanımı: Emzik, kısa süreliğine uykuyu sağlayabilir, ancak uzun vadede uykuyu bölmeye devam edebilir.

Şu adımları denemek faydalı olabilir:

1. Gece uyku rutininizi gözden geçirin: Bebeğinizi her gece aynı saatte ve aynı adımlarla uyutmaya çalışın. Sakinleştirici aktiviteler, örneğin bir hikaye okumak veya hafif bir müzik dinletmek, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.

2. Emzirmeyi düzenleyin: Gece uyanmalarında, bebeğinizin gerçekten aç mı yoksa sadece rahatlık için mi emmek istediğini anlamaya çalışın. Bebeğinizin karnının dolu olduğundan emin olun.

3. Emzik kullanımını azaltın: Emziği yalnızca gerektiğinde ve kısa süreliğine kullanmaya çalışın. Bebeğinizin emzik olmadan da uyuyabileceğini öğrenmesine yardımcı olun.

4. Yatış pozisyonunu ayarlayın: Yan yatış pozisyonu, bebeğinizin rahat etmesine yardımcı olabilir.

5. Uyku eğitimini düşünün: Bebeğinizin bağımsız uyuma becerilerini geliştirmesine yardımcı olacak bir uyku eğitimi planı yapmayı düşünün. Bu süreç, sabır ve tutarlılık gerektirir.

Bebeğinizin uyku düzeni zamanla değişebilir ve sabır gerektirebilir. Eğer bu durum sizi ve bebeğinizi olumsuz etkiliyorsa, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanıyla görüşmek faydalı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Uyku
2. Bebeklerin Ay Ay Uyku Düzeni Nasıl Olmalı ?
3. 6,5 Aylık Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

7 Nisan 2026 22:30
Gündüz fazla uyuyor olabilir. Ortamdan olabilir. Artık diş kökleri gelisiyordur muhtemelen dişten olabilir. Ağrı kesici verin eğer dişten ise rahat uyuyacaktir.
Emel C.

Emel C.

7 Nisan 2026 23:09
Dişten dolayı olabilir uyku tabiki yapmanızı tavsiye ederim ben UYUDU uygulamasını kullanıyorum baya fayda gördüm

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir