6 Aylık Bebemle Hergün Ne Oynıcam 😃
153 görüntüleme
H
Hanife G.
28 Temmuz 2025 13:32
Sıcaklardan insanın canı hareket dahi etmek istemiyo hergün ne oynicağımızı şaşırdım nasıl vakit geçiriypsunuz siz
S
Sümeyye S.
28 Temmuz 2025 14:01
Biz de bugün 6 aylık olduk. Bunları zaten oynuyorsunuzdur ama biz cee ee oynuyoruz, bir şeylerle yüzümü örtüyorum ben örtüyü açıp cee ee yapıyorum, o açıyor cee ee yapıyorum. Geçenlerde örtüyü onun yüzüne örtmem için kafasını uzatıyordu. 😁 Oyuncaklarını saklıyorum öyle cee ee yapıyoruz. Saklanbaç oynuyoruz. Ana kucağına alıyorum koltuğun kenarına, kapının arkasına oraya buraya işte saklanıp cee ee yapıyorum çok hoşuna gidiyor. 😁 Diş kaşıyıcılar, kitaplar, çıngıraklar. Müzik dinleyip dans ediyoruz. Çamaşır makinesine çamaşırları koyarken izliyor, çamaşır makinesinin ışığı sönene kadar izliyoruz. 😅 Balkondan arabalara insanlara bakıyoruz, çığlık atıyoruz. İzmir’de yaşıyoruz çok sıcak, dışarıya falan çıkılmıyor. Dışarıya çıkabileceğimiz saatlerde artık uyku saatleri. Öyle şeyler işte farklı oyun tavsiyeleri olursa ben de fikir alayım. 😅
H
Hanife G.
28 Temmuz 2025 14:27
Tek başına oyun halısına bırakıyorum kendi başına vakit geçirmeyi öğrensin diye 10 dk maksimum. Almadığım oyuncak kalmadı evde vakit geçmiyo ne oynatsam diye düşünmekten. Çok sıcak gerçekten evde sıcaktan da artık oynayası da gelmiyo oyuncaklarla çocuğun. Bizde uşakta yaşıyoruz. İlk defa bu yaz bu kadar sıcaklık gördük. Klima taktıralım dedik resmen evde çocuğum düzeni de bozuldu sıcaktan
H
Hanife G.
28 Temmuz 2025 14:28
Gündüz uykunuz kaç tane sizin acaba
S
Sümeyye S.
28 Temmuz 2025 19:12
Oyun halısını keşfedene kadar zaman geçirdi keşfettikten sonra ilgisini çekmedi. Oldukça hareketli bir bebek uçtu uçtu, dıgıdık dıgıdık falan hareketli oynuyoruz. Kendi kendine vakit geçiriyor şöyle; buzdolabında soğutulmuş diş kaşıyıcıyla, onu eviriyo çeviriyo bakıyo ağzına alıyo çıkarıyor vs. Kumaş kitaplara aynı şekilde. Bu da saatler sürmüyor zaten. Oyuncağı neredeyse yok diş kaşıyıcılar, çıngıraklar. Komşumuz bir oyuncak verdi sesli ışıklı çok ilgisini çekiyor ama onu bile diş kaşıyıcı gibi kullanmak istiyor. 😅 Uykuları hiç sormayın 5-6 ay arasında alt üst oldu normalde max 2,5 saat uyanık kalırdı o kadar bile değildi. Gündüz 3 uyku toplamda 3-3,5 saat kimi 45 dk kimi 1 saat. Ama bu ay başında uyumamaya uyuyamamaya başladı. 4-5 saat uyanık kalmaya başladı ve bazı günler gündüz 1 uyku uyuduğu bile oldu işte o zaman çok zorlandım. 4-5 saatte de işte artık bulaşık makinesi boşaltırken beni izledi konuştum vs. Elektrik süpürgesi çalıştırdım çok seviyor izlemeyi evi süpürdüm falan. Burada bir sorunun altında okumuştum zaten öyle etkinliklere falan ihtiyaçları yok size ihtiyacı var, sizle zaman geçirmeye.😊
H
Hanife G.
28 Temmuz 2025 19:58
Bizim uykularımız düzenliydi amq son 1 haftadır sıcaklara bağlı mı anlamadım gündüz uykusu 4 defaya çıktı ama sabah çok erken uyanmaya başladı. Uyku aralarını da çok tutamıyorum 2 saate gelmeden mızıldanmaya başlıyor. Evet bize ihtiyacı var kesinlikle haklısınız ama bende etkinlik yapmayınca bi. Oyun bulamayınca sanki onunla ilgilenmiyo gibi hissediyorum. Telefonuma bile bakarken suçluluk hissettiğim zamanlst oluyo. 🥲
S
Sümeyye S.
28 Temmuz 2025 20:27
Bu aylarda 1,5-2,5 saat uyanıklık süreleri normalmiş. Gece uykusuna geçtiği saat ve uyku süresiyle ilgili olabilir erken uyanması herhangi bir sağlık problemi yoksa. Gündüz uykularında da onu dengelemeye çalışıyor olabilir. Buradaki uzmanlar daha doğru cevap verirler. Bu aya özel olarak gelişimsel sıçrama da olabilir bilmiyorum. Bizde öyleymiş normalmiş yavaş yavaş düzeliyor. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Şu konudaki yanıtları okuyun bence buradaydı sanırım bahsettiğim etkinlik yapmama konusu, “göz göze sohbet etmek, sarılmak, öpmek temas etmek en temel ve en yeterli etkinliktir.” “ayrıca çocukları sürekli yapılandırılmış etkinliklerle oynatmaya gerek yok bazen sadece oturup gülüşmeniz bile çok faydalıdır.” Bu sözleri hem konuda uzman hem anne olan kişiler yazmış. Sağ olsunlar okuduğumda bana iyi gelmişti. Siz de okuyun. Yetersizlik Duygusu…
https://www.babysfer.com/forum/konu/yetersizlik-duygusu-687e4c351206ea73c89273b5
https://www.babysfer.com/forum/konu/yetersizlik-duygusu-687e4c351206ea73c89273b5
H
Hanife G.
28 Temmuz 2025 20:45
Sümeyye Hanım çok teşekkürler paylaştığınız link o kadar iyi. Geldi ki 🙏🙏