5.5 Aylık Gündüz Uykusu

67 görüntüleme
G

Gamzegül U.

9 Nisan 2026 14:31
Gündüz 2 saatte bir uykuya geçiyoruz. Fakat bu uykular en fazla 40 dk oluyor. Genelde 30 dk oluyor. 3 uyku genelde, bazen 4 uyku oluyor nadir de olsa. Uyku süresi çok azaldı, normal mi? Gece uykusuna 20.00da geçiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 14:33
5.5 Aylık Bebeklerde Gündüz Uykusu

5.5 aylık bebeklerde gündüz uykusu düzeni değişebilir. Bu yaş grubundaki bebekler genellikle 2-3 saatlik toplam gündüz uykusu uyurlar.

Normal Uyku Süresi: 5.5 aylık bebeklerin gündüz uykusu süresi genellikle 2-3 saattir. Ancak, bu süre bebekten bebeğe farklılık gösterebilir.
Uyku Sayısı: Bu yaş grubundaki bebekler genellikle 2-3 kez gündüz uykusu uyurlar. Ancak, bazı bebekler 4 uyku uykusuna da ihtiyaç duyabilir.

Sorunuzun Cevabı

Gündüz 2 saatte bir uykuya geçmeniz ve uykuların en fazla 40 dakika sürmesi, hatta genellikle 30 dakika olması, 5.5 aylık bir bebek için normal bir uyku düzeni olarak kabul edilebilir. Gece uykusuna 20.00'da geçmeniz de uygun bir saat olarak görünüyor.

Bebeğinizin uyku düzeninde ani bir değişiklik fark ettiyseniz veya uyku sorunları yaşıyorsanız, bir pediatri uzmanına danışmanız önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Uyku Düzeni
2. 5 Ay Gündüz Uykusu
3. 7 Aylık Bebek 2 Buçuk Aydır 04.30-05.00 Te Uyanma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike B. ..

9 Nisan 2026 15:11
Benim bebeğimde 5.5 aylık dediğiniz gibi max 30-40 dakika uyuyor. Uykuya nasıl geçiriyorsunuz peki
G

Gamzegül U.

9 Nisan 2026 15:29

Melike Bolatcık

Benim bebeğimde 5.5 aylık dediğiniz gibi max 30-40 dakika uyuyor. Uykuya nasıl geçiriyorsunuz peki

Beşiğine yatırıyorum, bir tane ninnisi var onu açıyorum, elimi de göğsüne koyuyorum. Hafif hafif üç dört kere pıt pıt diye vuruyorum sonra vurmayı bırakıyorum. Uykuya dalmak üzereyken yavaşça elimi çekiyorum.
M

Melike B. ..

9 Nisan 2026 16:08

Gamzegül Uslu

Beşiğine yatırıyorum, bir tane ninnisi var onu açıyorum, elimi de göğsüne koyuyorum. Hafif hafif üç dört kere pıt pıt diye vuruyorum sonra vurmayı bırakıyorum. Uykuya dalmak üzereyken yavaşça elimi çekiyorum.

Maşallah desteksiz uyuyor kuzum ben sallayarak uyutuyorum ona bağlıyorum uyumamasini
G

Gamzegül U.

9 Nisan 2026 16:12
Valla ben neye bağlayacağımı şaşırdım 😂 desteksiz uyuması için eğitim verdim ben, yoksa benimkide kucakta uyuyodu. Baktım artık belim dayanmıyor mecbur uyku eğitimi verdim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir