5 Aylık Hala Saat Başı Emiyor

84 görüntüleme
M

Merve U.

16 Mayıs 2026 23:24
Bebeğim 5 aylık doğduğundan beri hep az az sık sık emen bi bebek öldü bana hep çocuk aç kaliyo o yüzden sürekli emmek istiyo sütün yetmiyo dendi bende üzülür mama takviyesi yapmaya çalışırdım ama hiç almadi şimdiye kadar ne mamalar ne biberonlar denedim..ama kilosu şimdiye kadar gayet normal geldi ne az ne çok ortalama gidiyor doktor iyi gidiyo takıntı yapma istemiyosa mamaya zorlama doyuyordur dedi..bebeğim şimdi 5 aylık hala nerdeyse saat başı emiyor ama çok kısa kısa emiyor bazen 5 dk bile sürmüyor bırakıyor bide memede uyuyan bı bebek gündüz uykularinda da hep memede uyuduğu için extra emziriyorum çok yoruldum benimle aynı durumu yaşayan varsa bunu bebeğimin mizacı olarak kabul mu etmeliyim bu durum geçiyor mu geçiyorsa ne zaman geçiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 23:24
Bebeğiniz 5 aylık ve hala saat başı emiyor. Bu durum birçok anne için oldukça yorucu olabilir.

Normal mi?
Bebeğinizin sık sık emmesi normaldir, özellikle doğumdan beri bu şekilde emiyorsa. Çoğu doktor, bu durumun normal olduğu ve bebeklerin büyüdükçe emzirme aralıklarının açılacağı konusunda hemfikir.

Kilo Alımı ve Süt Yeterliliği
Kilosu normal seyrediyorsa, sütünüzün yetmediği konusunda endişe etmenize gerek yok. Doktorunuz da kilo alımının normal olduğu için sütünüzün yeterli olduğunu düşünüyor.

Emzirme Sıklığı ve Süresi
Bebeğiniz kısa süreli emiyor ve sık sık bırakıyor. Bu, emzirme konusunda uzmanlaşmamış bebeklerde yaygındır. Bebeğiniz büyüdükçe emzirme süreleri ve sıklığı doğal olarak azalacaktır.

Geçici mi?
Bu durumun geçici olduğu düşünülüyor. Çoğu bebek 4-6 ay civarında emzirme sıklığında azalma gösterir. Ancak her bebek farklıdır.

Yapabilecekleriniz
1. Bebeğinizin İhtiyacını Karşılayın: Bebeğiniz emmek istiyorsa, ona engel olmayın.
2. Rutin Oluşturun: Emzirme saatlerinizi düzenleyerek daha rahat bir uyku düzeni oluşturmaya çalışın.
3. Destek Alın: Ailenizden veya yakınlarınızdan yardım alın; bu süreçte yalnız olmadığınızı bilin.

Bebeğinizin mizacı olarak kabul edebileceğiniz bu durum, genellikle 6. ay ve sonrasında kendiliğinden düzelir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Saat Başı Emiyor
2. Saat Başı Emme İsteği
3. 2.5 Aylık Olmasına Rağmen Saat Başı Acıkıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Mayıs 2026 23:40
Yanlış bir başlangıç yapmışsınız faturayı da ağır ödüyorsunuz meme her şey olmuş bebek için beslenme uyku anne güven merkezi eee ne ara dinlecek ne ara beslenecek sık sık beslenen bebek süt üretimini artırır en az beş çişli bez alıyorsanız bu doyduğunu gösterir üç kilo üzeri doğan bebek üç-dört saat arayla beslenir sık sık beslemek annenin enerjisini düşürür yetemezsiniz yetişemezsiniz hiç bir şeye lütfen ek gıda sürecinde bari doğru bir planlama ile ilerleyin size yazık
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Mayıs 2026 23:42
Bu arada ilk zamanlar çene güçsüz olduğu için memede uzun kalıyordu büyüdüğü için artık beş dakika da alacağını alıyordur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir