5 Ay Hastalık

136 görüntüleme
E

Ecem ..

9 Mayıs 2026 00:04
5 aylık oğlum 4 gundur burun tıkanlıklıgı burun akıntısı genız akıntısı ve öksürüğü var burnunu sureklı açıyorum ama ne fayda tabıkı nebülizatörle hava verıyorum siz naptınız ne yapmam gerekiyo burnunu damla sonra aspiretör ile açıyorum serum suyuyla yıkasam daha mi iyi olur nasıl yapcam kulagına gıder dıye korkuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mayıs 2026 00:25
Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, geniz akıntısı ve öksürük gibi belirtiler genellikle soğuk algınlığı veya üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkabilir. 5 aylık bebeğinizde bu belirtiler varsa, ona nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda bazı önerilerim var:

1. Serum fizyolojik ile burun temizliği: Serum fizyolojik ile burun temizliği yapmak, burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olabilir. Bunu yaparken, bir damla serum fizyolojik damlatın, birkaç saniye bekletin, sonra aspiratör ile hafifçe çekin. Bu işlemi 2-3 saatte bir tekrarlayabilirsiniz.

2. Nebülizatör kullanımı: Nebülizatör ile hava vermek, özellikle öksürük ve burun tıkanıklığı şikayetlerinde etkili olabilir. Doktorunuzun önerdiği şekilde nebülizatör kullanabilirsiniz.

3. Oda nemi: Odanın nem seviyesini kontrol altında tutmak, burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olabilir. Oda nemi %50-60 arasında olmalıdır.

4. Sırtına vurma: Bebeğinizin sırtına hafifçe vurun, bu da balgamın çıkmasına yardımcı olabilir.

5. Kulak sağlığı: Kulak çöpü ile bebeğinizin kulağını temizlemeye çalışmayın. Bu, kulak zarına zarar verebilir. Eğer kulak ağrısı veya enfeksiyon şüphesi varsa, doktorunuzla görüşün.

6. Doktora başvurma: Eğer bebeğinizin durumu düzelmiyor veya kötüleşiyorsa, bir doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Burun yıkama işlemi sırasında serum suyunun kulaklarına gitmesi konusunda endişe duyuyorsanız:

- Bebeği dik tutun.
- Serum fizyolojik damlatırken, aspiratör ile çekmeyi denemeyin.
- Yalnızca burun deliğine damlatın ve bir süre bekletin.

Bebeğinizin sağlığı için her zaman dikkatli olun ve şüphe duyduğunuz durumlarda bir uzmandan destek alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Akıntısı Tıkanıklık
2. Burun Tıkanıklığı ve Yıkama
3. Burun Tıkanıklığı ve Uyuyamama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir