4.ay Gündüz Uyumuyor

120 görüntüleme
M

Merve U.

Premium Üye
28 Nisan 2026 23:56
Bebeğim 4 aylık oldu atak doneminde zaten doğduğu günden beri gündüz uykuları hep kötüydü kısa kısa ve parça parça uyurdu ama en azından 30-40 dk uyurdu 1-2 uykusunu ama bu aralar gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor uyutuyorum ama 10 dk anca uyuyor sonra uyanıyor bütün gün böyle uyanıklık surelerine uyku sinyallerine çok dikkat ediyorum memede uyuyor hemen yatağına koyuyorum yine uyuyor ama 10 dk sonra bazen ağlayarak bazen hiç bişey olmamış gibi uyanıyor geri uyutamiyorum napsam uykusunu uzatamiyorum bütün öğrendiğim taktikleri deniyorum ama asla olmuyor haliyle çocuk çok yoruluyor perişan oluyor akşama doğru aynı durumu yaşayanlar var mı bı öneriniz var mı ya da bu dönem ne zaman geciyor kendiliğinden duzeliyor mu nolur yardım edin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Nisan 2026 23:56
Merhaba,

Bebeğinizin 4. ayda gündüz uykularıyla ilgili sorunlar yaşıyorsunuz. Bu dönemde bebekler genellikle uyku gerilemesi yaşarlar ve bu durum normaldir.

Bebeğinizin Gündüz Uykuları Hakkında

Bebeğinizin gündüz uykuları kısa süreli ve parçalı oluyor. Bu durum, 4. ay atağının bir parçası olabilir. Bu atağın特徴lerinden biri de uyku düzeninde bozulmalar yaşanmasıdır.

Sorununuzun Olası Nedenleri

1. 4. Ay Atağı: Bebeğinizin 4. ay atağı yaşıyor olabilir. Bu dönemde bebekler genellikle uyku gerilemesi yaşarlar.
2. Uyku Döngüsü Geçişi: Bebeğinizin uyku döngüsü 40-45 dakikadır ve bu geçiş sırasında yanınızda olma ihtiyacı duyabilir.
3. Dış Etmenler: Bebeğinizin uykusunu etkileyen dış etmenler olabilir, örneğin; gürültü, ışık, sıcaklık vb.

Öneriler

1. Rutin Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Bu rutininizde; banyo, masaj, emzirme gibi aktiviteler olabilir.
2. Uykulu Ama Uyanık Yatırın: Bebeğinizi yatağa uykulu ama uyanık bir halde yatırın. Bu, yatağı bir uyku başlangıcı olarak ilişkilendirmesine yardımcı olur.
3. Uyku Döngüsünü Destekleyin: Bebeğinizin uyku döngüsünü destekleyin. 40. dakikada uyanma eğilimi gösterdiğinde, tam uyanmadan hemen önce yanına gidip onu kucağa almadan pışpışlama veya sakin bir ses tonuyla güvence verme gibi yöntemlerle uykuya geri dönmesine destek olun.
4. Sabırsız olmayın: Bebeğinizin uyku düzeni düzene girmesi zaman alabilir. Sabırsız olmayın ve ona zaman verin.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Eğer sorunlarınız devam ederse, bir uzmandan yardım almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykusuna Devam Edemiyor
2. 4.ay Atak Mıdır
3. 3 Aylık Bebeğim Uyumuyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

29 Nisan 2026 00:02
Sen ne kadar dikkat edersen et olmuypr bazen uyku egitimi aldım 2 defa çok hüzel gitti 1 ay sonra hoooop geri bildiğini yapıyor bebekler bem düzenlmeye düzeliyor max 2 gün 3 gün farklı bir atak hastalık burun akıntısı yok diş yatığı yer değiş buhar cihası al vs vs say say bitmez yani oda sıçaklığındam tutu duşuna gazına varana kadar yap olmuyor bazen insam çişeden çıkıyor 10 ay 5 günlük benim kızım şu an uyluyu seven bir bebek değil mesela kusura bakma hani olanı yazdım her bebek bir asla değil umarım düzelir bütğn bebişler 
İ

İnanç B.

29 Nisan 2026 01:08
Benim bebeğimde 3.5 aylık 3 4 gündür özellikle bir ağlama geldi ağlıyor sürekli ne yapsam mutlu olmuyor emmiyor gezmek istemiyor sallıyorum beşikte ayağımda kucağımda yok olmuyor uyumuyor zaten birde oda ayrı zaten sabah 7 de uyanıyor bugün 3 defa yarım saat uyudu tek akşam uykusuna zorla 20.30 da geçti çok zor bir dönem gerçekten
N

Nazlıcan

Premium Üye
29 Nisan 2026 03:31
Benim de bebeğim 3 ay 5 günlük dediğiniz gibi doğduğundan beri uykuyu seven bir bebek değil gece uykusuna 10da geçiyor sabah 6da uyanıyor ve bütün gün 5-10 dakikalık 2-3 uyku yapıyor sadece, kendisi de ben de yorgunluktan çatlamak üzereyiz ama ben henüz bir çözüm bulamadım. Uyku rutini masaj duş vs hiçbir şeye gelmiyor..
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir