4.5 Aylık Mamayla Besleme

100 görüntüleme
A

Aslınur H.

11 Nisan 2026 23:34
Herkese merhaba bebeğim 4.5 aylık bir buçuk aydan fazladır biberon reddi yaşıyoruz sadece mama ile besleniyor anne sütü bir ay tek aldı . Doğum kilosu 3000 boy 50 cm

Şuan kilosu 6700 67 cm

Mama içmiyor sadece uykuda besleyebiliyorum biberon olduğunu anlayınca hemen uyanıyor

kaşık şırıngayla vs denedim içince kusuyor

Günlük en fazla 500 cc içiyor o da uykuyla zar zor veriyorum. İçecek mama miktar için Kilo x 150 gibi şeyler okuyorum görüyorum buna göre bizim günlük 1000 cc içmemiz gerekiyor hep ama benim oğlum asla bu miktarda içmiyor. Günlük bez sayısı 4 yada en fazla 5 . Son iki haftadır hiç kilo almadı. Bu miktarı veremiyorum ne yapmam lazım
Elif T.

Elif T.

11 Nisan 2026 23:46
Benim kızım da öyle şuan 4 aylık olduğumuz gün mamayı içmeyi azalttı
B

Beyzanur G.

12 Nisan 2026 00:05
Benim kızımda öyle malesef. Hem mama hem meme ile besliyordum. İkisinide reddediyor. Bir aydır böyle. 4 ay 11 günlük
R

Rabia K. ..

12 Nisan 2026 00:08
Her bebeğin kapasitesi farklıdır bir yerde öyle okuduğunuz için onu içmek zorunda değil böyle hem bebeğe eziyet hemde size eziyet farzedin ki emziriyorsunuz ne kadar içtiğini asla bilemezsiniz bı ortalama sadece konuşulan rakamlar biberon reddi meme reddi zaman zaman yaşanıyor bir kaç güne geçer öyle değilse belki iştahı yoktur dişler kaşınıyordur diye tahmin ediyorum nasıl siz zorla her gün yemek yemiyorsaniz bebeginizi de öyle düşünün acıkmasinı bekleyin fazla ısrar onu korkutur
.

.....

12 Nisan 2026 00:20
Biz şuan 5 aylığız mama kutularının arkasında 180 içmesi gerektiği yazıyor ama kızım 90 dan 120 den yukarı çıkamıyor orada yazıldıgı gibi olmuyor malsf sizde buna takılmayın kilosu de öyle düşük değil oyun falan yaparak içirmeyi denediniz mi güldürerek falan bizde çok yaşadık bu mama reddini zorlayınca daha çok istemiyorlar mama verme saatiniz nasl bilmiyorum ama 4 saate bir vermeye çalışın süreyi uzatunca çok acıkıp biberonu almak isteyebilir
A

Aslınur H.

12 Nisan 2026 02:09
Rabia K.
Her bebeğin kapasitesi farklıdır bir yerde öyle okuduğunuz için onu içmek zorunda değil böyle hem bebeğe eziyet hemde size eziyet farzedin ki emziriyorsunuz ne kadar içtiğini asla bilemezsiniz bı ortalama sadece konuşulan rakamlar biberon reddi meme reddi zaman zaman yaşanıyor bir kaç güne geçer öyle değilse belki iştahı yoktur dişler kaşınıyordur diye tahmin ediyorum nasıl siz zorla her gün yemek yemiyorsaniz bebeginizi de öyle düşünün acıkmasinı bekleyin fazla ısrar onu korkutur
Öyle gerçekten çok haklısınız ben vermesem hiç içmeyecek aylardır da böyle olunca çok çaresiz hissediyorum
A

Aslınur H.

12 Nisan 2026 02:18
.....
Biz şuan 5 aylığız mama kutularının arkasında 180 içmesi gerektiği yazıyor ama kızım 90 dan 120 den yukarı çıkamıyor orada yazıldıgı gibi olmuyor malsf sizde buna takılmayın kilosu de öyle düşük değil oyun falan yaparak içirmeyi denediniz mi güldürerek falan bizde çok yaşadık bu mama reddini zorlayınca daha çok istemiyorlar mama verme saatiniz nasl bilmiyorum ama 4 saate bir vermeye çalışın süreyi uzatunca çok acıkıp biberonu almak isteyebilir
Dikkatini dağıtarak ya da sessiz bir ortamda

Oyun şeklinde şarkı söyleyerek vs çok denedik . Sadece uykuya dalınca içiyor o da canı isterse . Mama saati yaklaşınca ellerim titriyor ister istemez
A

Aslınur H.

12 Nisan 2026 02:19
Beyzanur Gür
Benim kızımda öyle malesef. Hem mama hem meme ile besliyordum. İkisinide reddediyor. Bir aydır böyle. 4 ay 11 günlük
Çok zor bir durum acıkınca kendi içer diyorum ama yok aç olduğu için bağırıp ağlıyor ama yine de içmiypr
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 02:19
Merhaba,

Bebeğinizin şu anki kilosu 6700 gram ve boyu 67 cm. Doğum kilosu 3000 gram ve 50 cm'den başlamış. Bebeğiniz 4.5 aylık ve bir buçuk aydan fazladır biberon reddi yaşıyor. Sadece anne sütü bir ay almış.

Bebeğinizin Günlük Mama İhtiyacı

Bebeğinizin günlük mama ihtiyacı konusunda endişeli görünüyorsunuz. Genel olarak, bebeklerin günlük mama ihtiyacı vücut ağırlığının %1/6'sı ila %1/8'i arasında olmalıdır. Yani, 6700 gram ağırlığındaki bebeğiniz için günlük mama ihtiyacı:

6700 x %1/6 = 1117 gram (yaklaşık 1120 ml)
6700 x %1/8 = 838 gram (yaklaşık 840 ml)

Bu durumda, bebeğinizin günlük ihtiyacı 840-1120 ml arasında görünüyor. Sizinki 500 cc'de kalıyor.

Bez Sayısı ve Kilo Alma

Bez sayısı ve kilo alma konusunda da endişeli görünüyorsunuz. Günlük bez sayısı 4-5 arası ve son iki haftadır kilo almamış.

Öneriler

1. Doktor ile Görüşün: Bebeğinizin kilo almaması ve bez sayısının az olması endişe verici. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirin ve kilo alması için gerekli adımları belirleyin.
2. Mama Değiştirin: Belki de bebeğinizin mama markasını veya türünü değiştirmeniz gerekebilir. Doktorunuzun önerisiyle farklı bir mama deneyebilirsiniz.
3. Besleme Sıklığını Artırın: Bebeğinizin günlük bez sayısı ve kilo alması için besleme sıklığını artırmayı deneyebilirsiniz. Uykuda besleme以外 gündüzleri de beslemeye çalışın.
4. Stres Yapmayın: Bebeğinizin mama içmemesi ve kilo almaması konusunda stres yapmayın. Stres, bebeğinizin daha fazla reddetmesine neden olabilir.

Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4.5 Aylık Bebeğimin Mama Miktarı
2. Biberon Reddi Beslenemiyor
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aslınur H.

12 Nisan 2026 12:18
Elif Tuğçe
Benim kızım da öyle şuan 4 aylık olduğumuz gün mamayı içmeyi azalttı
Doktora sordunuz mu bizim doktor atak haftası olduğu için diyor ama bi buçuk aydır neredeyse hiç beslenme yapmıyor bu nasıl bir şey ya işin içinden çıkamıyorum
R

Rabia K. ..

12 Nisan 2026 21:20
Aslınur Hacısüleymanoğlu
Öyle gerçekten çok haklısınız ben vermesem hiç içmeyecek aylardır da böyle olunca çok çaresiz hissediyorum
Doktorunuza danıştınız mı acaba sebebi başka birşey olabilir mi kendinizi üzmeyin
A

Aslınur H.

13 Nisan 2026 09:16
Rabia K.
Doktorunuza danıştınız mı acaba sebebi başka birşey olabilir mi kendinizi üzmeyin
Keyfi yerinde halsiz değilse ataklardan dolayı olabilir diyor ama hiç mi bitmiyor bu ataklar
H

Hamide K.

13 Nisan 2026 13:09
Benim kızımda 4 aylıkken hiç bişey yememeye başlamıştı doktora götürdük idrar yolu enfeksiyon olduğunu öğrendik. Doktorumuz antibiyotiğe başladı, iki gün sonra düzelir dedi. Hakikaten iki gün sonra bebeğim tekrar mama içmeye başladı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir